ODIN’59 verliest eerste oefenduel van AFC Amsterdam

ODIN’59 verliest eerste oefenduel van AFC Amsterdam

ODIN 59 1

0 - 2

AFC 1 (zon)

9'
Bas Middelkoop (intikker)
39'
Tom van den Brink (schot)

Datum

26 juli 2015 14:00

Scheidsrechter

Leo van Dokkum

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

In een nuttige oefenwedstrijd is ODIN’59 er niet in geslaagd om AFC een moeilijke middag te bezorgen. Zondag topklasser AFC won op sportpark Assumburg met 0-2 van de ploeg van trainer Richard Plug. Milo Cremers viel voor rust al uit met een spierblessure.

Plug, nieuw in dienst bij de Heemskerkers, startte met een vijftal mutaties ten opzichte van de basiself van vorig seizoen, toen nog onder leiding van trainer Mark Evers. Evers, overgestapt naar het Amsterdamse Swift, promovendus in de hoofdklasse A, was getuige van de eerste schreden van Erik Homan (Stormvogels), Eelke de Graaf (AFC’34), Stefan Seijs (Assendelft), Jurjen Dikker (Stormvogels) en Jim Hulleman (AFC’34) in het geel van ODIN’59. Na rust kwamen daar nog eens 5 nieuwelingen bij met Bilal el Amrani (FC Chabab), Kenneth Hulshof  (De Kennemers), Toine Merk (LSVV), Margel Muzo (FC Dordrecht) en Jalel Benahmed (AFC’34).

Na een kleine 10 minuten schoot Bas Middelkoop AFC aan de leiding. Trainer Bart Logchies, overgekomen van de Ajax amateurs, zag in AFC de betere ploeg in het eerste bedrijf, ondanks enkele dreigende Heemskerkse momenten waarbij Eelke de Graaf Jurjen Dikker net niet bereikte. De Graaf had in eerste instantie zelf de trekker over kunnen halen, gunde Dikker de aanstaande  primeur van de eerste treffer, maar was in de slotfase van de eerste helft, onzuiver in het afleggen van de bal. De minuut daarop zette de net ingebrachte Ton van den Brink voor AFC orde op zaken met het tweede doelpunt van de middag. ODIN’59 kwam daarna nog goed weg bij de inzet via Mitchell Theuns die naast het doel bij Barry van Dijk terechtkwam. Dat bleek wel de mooiste Amsterdamse aanval waarbij Geoffrey Galata met een diepe bal Shakison bereikte, die Van den Brink fraai op maat kon bedienen. In blessuretijd voor rust had Jim Hulleman voor ODIN’59 de aansluiting kunnen verzorgen met een harde inzet in de verre hoek, maar doelman Tambados Santos kon de doelpoging ternauwernood tot corner verwerken.

Ook vlak na rust zocht Hulleman overtuigend naar een treffer op aangeven van Seijs. Ook nu wist de goalie van AFC de bal uit het doel te houden. Plug bracht met Bilal el Amrani en Margel Muzo daarna nog meer techniek in de ploeg. De watervlugge Muzo beloonde zijn optreden bijna met een doelpunt. Uit een fraai hoogstandje met El Amrani als aangever tekende de kleine aanvaller ODIN’59 haast voor de verdiende aansluitingstreffer. De bal in één keer op de slof genomen schoot Muzo echter een halve meter over de AFC lat. ODIN’59 bleef de meest dreigende ploeg na rust ondanks enkele Amsterdamse pogingen van ver via Daan Sutorios en Van den Brink. Jurjen Dikker had de equipe van trainer Plug in blessuretijd alsnog de eretreffer moeten schenken toen deze alleen opdook voor de AFC goalie. Dikker kwam echter niet langs de sluitpost.

Beide ploegen sloten de vriendschappelijke ontmoeting af met een aangenaam Chinees buffet.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Koops, Scheffer, Cremers, S. van Dijk, Homan, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman

Basiself AFC:  Dos Santos, Willemse, Galata, De Haar, Moelee, Jansen, Theuns, Sutorios, Grootfaam, Middelkoop, Shakison

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!