Cordi van der Aar (kopbal)

Mannen, 2, Groep 1 051

22 augustus 2015 14:30

Stoffer, X

Het tweede van ODIN'59 heeft afgelopen zaterdag verzuimd een overwinning mee naar huis te nemen door de 0-2 voorsprong met rust in een bekerduel tegen ADO’20 2 niet verder uit te bouwen. Het was een wedstrijd met 2 gezichten.Voor rust een fysiek beter en gevaarlijker ODIN’59. Na rust kreeg ADO’20 de kans zich terug te knokken en zo eindigde deze bekerwedstrijd, die in overleg van beide verenigingen verplaatst was van het ODIN’59 veld naar de Vlotter en op een eerder tijdstip plaatsvond, in een gelijkspel.

De wedstrijd ADO’20 2-ODIN’59 2 begon aftastend waarbij in de beginfase met uitzondering van enkele kleine kansjes niet veel werd gecreëerd. Een paar keer brak de ODIN’59 linksbuiten Bas van ’t Hoff met een soloactie gevaarlijk door. Voor het openen van de score moest echter worden gewacht tot de 23e minuut. Een afstandschot van pak hem beet 22 meter werd bijna uit stand diagonaal in de lange hoek geschoten door  ODIN’59 speler Yassine Ibrihimi:  0-1. Een mooi doelpunt. In de 28e minuut brak de linksbuiten van ’t Hoff weer door, na goed voorbereidend werk van Amin Ouass en de voorzet was zodanig op maat dat Osman Tosun de bal goed kon inkoppen: 0-2.

ODIN’59 verzuimde dus om die voorsprong verder uit te bouwen. Na rust was ADO’20 sterker. Dit resulteerde al in de 48e minuut in een discutabele strafschop. Deze werd onberispelijk ingeschoten door de spits van ADO’20: 1-2. In de 64e minuut kwam ADO’20 op gelijke hoogte nadat er achterin slecht bij ODIN’59 werd verdedigd en de concentratie weg was, hetgeen resulteerde in een kopdoelpunt van ADO’20: 2-2. Daarvoor (in de 59e minuut) had ODIN’59 een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan. Over en weer ontstonden er kansen. Ondanks dat ODIN’59 na rust te veel qua spelpeil terugviel, had een schot van Osman Tosun voor hetzelfde geld alsnog de overwinning kunnen opleveren, na een goede voorzet van Menno Kremer. Eindstand: 2-2.

Basiself ODIN’59: Melvin Habets (K), Stef Halbersma, Jeroen Nijman, Bart Boogaard, Mathijs Krijgsman, Osman Tosun, Amin Ouass (46e minuut/Menno Kremer), Niels Jager, Jalel Benahmed (59e minuut, Paul Hazeveld), Yassine Ibrahimi (46e minuut/Bas Nagel), Bas van ’t Hoff.