Eerste horde is genomen. Prima competitiestart ODIN’59!

Eerste horde is genomen. Prima competitiestart ODIN’59!

ODIN 59 1

3 - 0

Achilles Veen 1

15'
Assist: Stefan Seijs
50'
Ronnie Reniers
Sen Aerts
63'
Jeroen van Leijsen
Stefan Seijs (schot)
65'
Assist: Jim Hulleman
71'
Sen Aerts
73'
Enis Ulusan
Kees Schellekens
Margel Muzo (schot)
79'
Assist: Jordi Tiktak
82'
Tiago Faria da Silva
Clemens Rijnvos

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

5 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Henshuijs, P.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

ODIN’59 opende het nieuwe seizoen met 3 dikverdiende punten. Achilles Veen moest het vanmiddag afleggen tegen een vernieuwde Heemskerkse selectie en keerde puntloos richting Veen. ODIN’59 speelde het laatste kwartier de wedstrijd met 10 man uit. Uitslag 3-0.

ODIN’59 legde het eerste competitieduel een beloftevolle start op de mat. 3-0 Winst van de nummer 4 van vorig seizoen lijkt daarbij een relevante graadmeter voor een fraai seizoen te worden. Enig minpuntje van de wedstrijd was de rode kaart van aanvoerder Ron Scheffer, waar een gele meer dan genoeg zou zijn geweest. Een onbedoelde aangeschoten bal tegen de bovenarm, binnen de zestien, werd door scheidsrechter Henshuijs bestraft met rood voor de aanvoerder en gunde Achilles Veen bij een 2-0 achterstand dé kans op de aansluiting. Keeper Barry van Dijk, ‘man van de wedstrijd’, herstelde de arbitrale misvatting en voorkwam een treffer via Sezer Sulun.

Vergeleken met Achilles Veen lijkt de nieuwe trainer Richard Plug met ODIN’59 beter geprepareerd dan oefenmeester Johan van Bijsterveld, die al voor het 4e seizoen actief is bij de equipe uit Veen. Slechts 2 namen (Ronnie Reniers en Tiago da Silva) zijn nieuw in de ploeg van Van Bijsterveld ten opzichte van de laatste confrontatie vorig seizoen met ODIN’59 op 19 mei 2015. Ook toen verloor Achilles Veen in het eerste nacompetitieduel met dezelfde cijfers bij eenzelfde 1-0 ruststand. Het team van Plug telde deze wedstrijd 6 nieuwe namen bij de basiself in vergelijking met vorig seizoen. Jordi Tiktak, Jurjen Dikker, Jim Hulleman, Erik Homan, Eelke de Graaf en Stefan Seijs maakten als ‘nieuwelingen’ een prima debuut in de hoofdklasse A.

Achilles Veen opende sterk met enkele dreigende momenten. Die sterke fase werd abrupt beëindigd doordat Theo Martens de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Erik Homan speelde, die Stefan Seijs bediende. Op aangeven van Seijs wist Eelke de Graaf de bal prima langs Guido van Sant te werken, 1-0.

Trainer Van Bijsterveld moet zijn ploeg het nodige verweten hebben in de rust, want Achilles Veen leek daar lering uit getrokken te hebben. De bezoekers begonnen het 2e bedrijf namelijk uitstekend. Jeroen van Leijsen schoot maar rakelings naast en in de 60e minuut bokste Van Dijk een vrije trap via de 31 jarige Enis Ulusan vakkundig uit de kruising.

Even later zorgde Stefan Seijs voor de bevrijdende 2e thuistreffer op prachtig aangeven met de hak van Jim Hulleman, 2-0. Er was toen geen vuiltje meer aan de lucht voor ODIN’59, maar met nog een kwartier op de klok legde scheidsrechter Henshuijs de bal echter op de stip. Een vermeende handsbal van Ron Scheffer en bijbehorende rode kaart leek de aansluiting voor Achilles Veen in te luiden. Van Dijk stopte de pingel via Sezer Sulun echter voor de doellijn en hield daarmee de nul. Dat was de nekslag voor de bezoekers. De ingevallen Margel Muzo wreef nog eens wat extra zout in de wond door een derde treffer te produceren. Diepgestuurd door Jordi Tiktak joeg de 19 jarige Muzo de derde Heemskerkse treffer tegen de touwen, 3-0. Ook in de slotfase bleef Van Dijk attent, maar zag een doelpoging van Ayden Kuipers rakelings voorlangs gaan.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Scheffer, Cremers, Koops, Homan, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Tiktak.

Basiself Achilles Veen: Van Sant, Van Loon, Van den Berg, Kuypers, Burgmans, Ulusan, Sulun, Van Leijsen, Reniers, Faria da Silva, Van Zaanen.

5 september 2015 ODIN'59 - Achilles Veen door Fred Homan.

Fotoverslag van Fred Homan 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!