87'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

12 september 2015 14:30

Puts, K.

Zaterdag 12-9-2015, speelde ODIN’59 1 de 2e competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A uit tegen de promovendus uit de eerste klas A van afgelopen seizoen: Sport Vereniging Langbroek (SVL), gelegen in de plaats Langbroek in het zuidelijke deel van de provincie Utrecht. SVL werd in een uiterst sportieve wedstrijd een gemakkelijke prooi voor de Heemskerkers. Er werd maar liefst met 1-5 gewonnen van SVL, na een reeds comfortabele 0-3 ruststand.

ODIN’59 begon de wedstrijd door van het begin af aan de controle te houden. Er was maar 1 ploeg in balbezit en dat was ODIN’59. Na een aantal kansen al in de eerste minuten voor verschillende ODIN’59-voorhoedespelers, was er in de 8e minuut een oogstrelende doorbraak van ODIN’59 nummer 10,  Bilal El Amrani, die zelf schoot omdat er geen ODINspeler ter hoogte van de 11 meter was meegekomen. De SVL-goalie kon de korte hoek gemakkelijk afdekken en het schot pareren. Uit twee bijna identieke vrije trappen op de rand van het 16-metergebied, haalde ODIN’59 te weinig rendement. Hoogstens 2 counters in het eerste half uur van SVL zorgden voor enig gevaar in het ODINzestien meter gebied, maar een voorsprong van de thuisploeg zou onverdiend geweest zijn.

ODIN’59 bleef proberen elkaar te vinden, maar dat lukte soms niet goed genoeg. In de 33e minuut poogde Bilal el Amrani weer met een schot de SVL-goalie te verschalken, maar de SVL-keeper kon het schot in eerste instantie pareren en Jurjen Dikker was er ditmaal als de kippen bij en kon in de rebound de openingstreffer intikken: 0-1. Daarna liepen de combinaties bij ODIN’59 beter en ook de balsnelheid werd hoger. Er volgden nog een aantal ODINcorners en een voorzet van Jim Hulleman, doorgekopt door de mee naar voren gekomen Tim Koops, bereikte Milo Cremers, die in de 40e minuut de 0-2 beheerst kon inkoppen. Een mooi doelpunt na goed voorbereidend werk. Doordat het baltempo weer (te) laag werd, kon SVL voorkomen dat het verder onder de voet  gelopen werd.

In de 42e minuut was het echter weer raak voor ODIN’59. Na een goede voorzet van de hard werkende Stefan Seijs scoorde Eelke de Graaf de 0-3. Ondanks de ruime voorsprong van ODIN’59 met rust kon SVL van geluk spreken dat de score toen al niet hoger was uitgepakt. Rust: 0-3. Wie had gedacht dat de thuisploeg iets meer terug zou gaan doen na rust kwam bedrogen uit. Het was weer ODIN’59 dat de klok sloeg. Er ontstond een regen aan kansen voor de bezoekers met vooral ook een goed geconcentreerde ODIN’59-achterhoede die niets weggaf.

In de 57e minuut was het dan eindelijk weer raak voor ODIN’59. Na een goede actie op links van Stefan Seijs wist de goed meegekomen Jordi Tiktak, na een redding van de SVL-goalie, de 0-4 binnen te schieten. Er volgden nog veel ODINaanvallen maar die stierven in schoonheid. Er werd achterin bij ODIN’59 goed verdedigd en het zegt het een en ander dat pas in de 65e minuut een te zwak schot van SVL naast ging. In de 72e minuut scoorde de voor Stefan Seijs ingevallen snelle Margel Muzo mooi na een assist van een andere invaller: Amin Ouass (ingevallen in 69e minuut voor Erik Homan): 0-5.

In plaats van de voorsprong nog verder uit te bouwen, kwam door balverlies op het middenveld bij ODIN’59 en het spelen naar de verkeerde kleur de bal pardoes in het het ODINstrafschopgebied. In een duel tussen Tim Koops en Ali Alkan, waarbij eerstgenoemde een sliding op de bal maakte en de SVL-speler niet raakte, kreeg de scheidrechter de indruk dat het een strafschop was. In plaats van deze Schwalbe te bestraffen met geel gaf de verder goed leidende scheidsrechter Puts een strafschop aan SVL. Rik van Leeuwen liet zich niet onbetuigd en plaatste de eretreffer onberispelijk in de linkerhoek: 1-5 (88e minuut). ODIN’59-goalie Barry van Dijk dook wel in de goede hoek, maar de bal was te hoog geplaatst om hem tegen te houden. Jammer dat de nul achterin niet gehouden kon worden, maar ODIN’59 keerde wel met een verdienstelijke eindstand van 1-5 huiswaarts.

Basiself SVL: Geert-Willem Merkens (K), Mark van Oudbroekhuizen, Rik van Leeuwen, Frank Barte, Bastin Hofman, Walter Cremers (C), Wouter v. Hoof, Alex van Eem, Ali Alkan, Tolga Albayrak, Willem Baaij

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops,  Milo Cremers (C), Jordi Tiktak, Jim Hulleman, Bilal El Amrani, Jurjen Dikker, Erik Homan, Eelke de Graaf, Stefan Seijs