ODIN’59 declasseert Sparta Nijkerk - ODIN'59

ODIN’59 declasseert Sparta Nijkerk

ODIN’59 declasseert Sparta Nijkerk

ODIN 59 1

5 - 1

Sparta Nijkerk 1

Milo Cremers (kopbal)
4'
Assist: Jim Hulleman
34'
Tim Muller
Jim Hulleman (penalty)
35'
45'
Assist: Jim Hulleman
54'
Mike Koenders
Rick Knoop
Tim Koops (kopbal)
56'
Assist: Jim Hulleman
61'
Frank Tervoert (intikker)
64'
Sefanja Davids
Joost Heerschop
Jim Hulleman (penalty)
73'
73'
Tim Muller
74'
Marvin Hasselbaink
Stefan Fredriksen

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

19 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Ebink, A.M.

Accommodatie

Onbekend

Een oppermachtig ODIN’59 liet geen spaan heel van de reputatie van Sparta Nijkerk. De ex-topklasser, onder leiding van trainer Simon Ouaali, werd met 5-1 terug naar Nijkerk gedirigeerd.

Sparta Nijkerk, 2 seizoenen terug nog absoluut de beste ploeg van de hoofdklasse A, bleek nu nog niet in de schaduw te kunnen staan van de huidige koploper ODIN’59, die de gasten met een ijzersterk collectief op een dikke nederlaag trakteerde. Trainer Ouaali heeft zijn selectie, na de degradatie uit de zaterdag topklasse, nog lang niet op de rit getuige de ruime nederlaag in Heemskerk. Richard Plug daarentegen borduurt met zijn ploeg voort op de ingeslagen weg, want net als vorig seizoen, toen nog onder leiding van Mark Evers, incasseerde ODIN’59 al 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden.

Wat een echt wapen lijkt te worden binnen de Heemskerkse gelederen is de verre inworp via Jim Hulleman. Al voor de vierde maal dit prille seizoen leverde dat een doelpunt op. Vandaag zelfs 2 keer. Dat kunststukje kwam al in de 4e minuut tot stand toen Milo Cremers de bal achter Kevin Rijnvis kopte, 1-0. Ondanks een dreigender thuisploeg moest keeper Barry van Dijk attent blijven bij de inzet van Frank Tervoert, die op aangeven van de 22 jarige Donny van der Wal, Van Dijk even op de proef stelde.

De Spartanen probeerden, voor zover dat mogelijk was, vooral via Marvin Hasselbaink gevaarlijk te worden. Meer dan enkele schrikreacties binnen de Heemskerkse defensie leverde dat niet op voor de ploeg van Ouaali. De 2-0 werd ingeleid door een overtreding op Stefan Seijs. Boosdoener Tim Muller moest dat bekopen met geel. Dat zou de verdediger later opbreken bij een 2e overtreding binnen de zestien. Jim Hulleman schoot zijn ploeg vanaf 11 meter naar een 2-0 voorsprong. In de slotseconden voor rust liep Sparta Nijkerk al tegen de spreekwoordelijke nekslag aan. Wederom was de inworp van Hulleman, nu via het hoofd van Eelke de Graaf, bepalend voor een fraaie treffer, 3-0.

Na rust bleek de thuisploeg net als in het eerste bedrijf heer en meester op sportpark Assumburg. Een te zwakke inzet van Hulleman was de voorbode voor de 4e treffer van de middag. Die viel via het hoofd van Tim Koops na de hoekschop van de voet van Hulleman. Tegen alle verwachtingen in kon Frank Tervoert daarna profiteren van een defensief slippertje bij de Heemskerkers, om alsnog een eretreffer te produceren, 4-1. Ondanks het nog resterende halfuur op de klok kwam het nimmer meer tot een wedstrijd. De equipe van Plug was oppermachtig en bestendigde dat, na eerst kansen voor de ingevallen Margel Muzo en via aanvoerder Ron Scheffer, met het 5e en laatste doelpunt van de middag. Spartaan Tim Muller trok wederom aan de noodrem toen Bilal al Amrani het strafschopgebied binnenging. Dat leverde de terechte 2e gele kaart op voor de verdediger en een pingel voor de koploper. Ook toen was het Hulleman die vanaf de stip overtuigend raak schoot, 5-1. Trainer Mark Evers volgt met Swift ODIN’59 op de voet na een 0-3 winst op NSC Nijkerk.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Koops, Homan, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Tiktak, Scheffer, Cremers.

Basiself Sparta Nijkerk: Rijnvis, Peters, Muller, Davids, De Heus, Tervoert, Amarzagouio, Van der Wal, Te Velthuis, Koenders, Hasselbaink.


19 september 2015 ODIN'59 - Sparta Nijkerk door Fred Homan

Fotoverslag van Fred Homan
   Bekijk de nabeschouwing van 251Online..
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!