ODIN’59 legt Ajax over de knie

ODIN’59 legt Ajax over de knie

ODIN 59 1

2 - 1

Ajax 1

12'
41'
Siver Abdulrahman
Bilal el Amrani (scrimmage)
56'
59'
Shaquille Doorson
Sergio Benito Cameron
60'
Lars Middelwijk
66'
Joost Heij (lob)
66'
Peter Post
Donald Sanches Silva
71'
Steve Promes
89'
Kevin Visser
Donny Rijnink

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Werkhoven, R

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Vorige week moest ODIN’59 de koppositie afstaan aan het Amsterdamse Swift, door de 3-3 remise in en tegen Huizen. De ploeg van trainer Richard Plug herpakte zich deze middag knap in het duel met de huidige nummer 4 Ajax en versloeg de Amsterdammers op inzet en karakter met 2-1. De 1-1 uitslag van Swift tegen SDC Putten bracht de Heemskerkers weer aan de leiding van de hoofdklasse A met 13 punten uit 5 duels. Bilal el Amrani nam beide treffers voor zijn rekening.

Ajax startte veelbelovend op Heemskerks grondgebied met de 24 jarige Lars Middelwijk in de hoofdrol. Dat was echter van korte duur, want ODIN’59 nam het stokje na de openingsfase gedurfd over. Eerst was daar de kans van Jim Hulleman op aangeven van Eelke de Graaf, die echter nog in schoonheid stierf. Met een fraaie actie en een prima treffer bedankte Bilal el Amrani, al na dik 10 minuten, trainer Plug op gepaste wijze voor zijn basisplek, 1-0. Het zoeken naar de gelijkmaker ging Ajax niet goed af. Daardoor bleef ODIN’59 de bovenliggende partij in aanvallend opzicht, waarbij Hulleman en zelfs Jordi Tiktak uitstekend werk deden. De 20 jarige TikTak slalomde in de eindfase van het eerste bedrijf dwars door de Amsterdamse defensie met de routine van een 30 jarige spits, maar werd door Siver Abdulrahman een halt toe geroepen, wat de centrale verdediger op geel kwam te staan van scheidsrechter Werkhoven. Op slag van rust was Steve Promes nog behoorlijk dreigend met een inzet op aangeven van de beste man in Ajax dienst; Lars Middelwijk. Barry van Dijk zag de kopbal echter recht op zich af komen.

Stefan Seijs speelde een sterke wedstrijd en had zijn prima optreden vlak na rust kunnen bestendigen met een fraaie treffer. Keeper Rolf Hazelaar voorkwam toen echter een grotere achterstand voor de Amsterdamse bezoekers. Ook aan de andere kant lukte het Kenneth Misa Danso niet om Van Dijk te verschalken. Daarna, uit een hoekschop via Hulleman, bleek El Amrani goed voor zijn 2e treffer van de middag. Hij was de gretigste bij de scrimmage in het Amsterdamse doelgebied toen Hazelaar al op de grond was beland en weinig meer kon uitrichten bij de intikker, 2-0.

Enkele minuten daarna bleek de ingevallen Sergio Benito Cameron al behoorlijk dreigend, maar het duurde nog een kleine 10 minuten tot Ajax via topscoorder Joost Heij de aansluiting vond. Heij lobte de bal, op aangeven van de sterk ingevallen Donald Sanches Siva, fraai over doelman Van Dijk heen, 2-1. Ajax, nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, bleek behoorlijk kansrijk via wederom Heij en later via Cameron, maar Van Dijk hield prima stand. De ingevallen Margel Muzo had Ajax de nekslag moeten geven, maar vond in de eindfase van het duel doelman Hazelaar op zijn  weg. De ploeg van trainer Plug is weer koploper van de hoofdklasse A, terwijl Ajax van plek 4 naar plek 8 verkaste.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Scheffer, Cremers, El Amrani, Homan, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Tiktak.

Basiself Ajax: Hazelaar, Soenarto, Abdulrahman, Post, Middelwijk, Doorson, Misa Danso, Van der Dussen, Heij, De Visser, Promes.
   Nabeschouwing 251Online


3 oktober 2015 ODIN '59 - Ajax door Fred Homan

  fotoverslag door Fred Homan.
Samenvatting door Het Amsterdamsche Voetbal  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!