Gelijkspel ODIN’59 in Rhenen (1-1)

Gelijkspel ODIN’59 in Rhenen (1-1)

VVA 71 1

1 - 1

ODIN 59 1

Ruben Rip (schot)
5'
Wouter van der Molen
17'
Jos Henken
56'
Mourad Marbouch
63'
Roy Versluis
77'
Assist: Ron Scheffer
Ruben Rip
78'
Jos van Roekel
Anouar Tmim
78'
Osmerald Hima

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

10 oktober 2015 15:00

Scheidsrechter

Annegarn, B.R.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

ODIN’59 heeft in Rhenen tegen de Achterbergse voetbalvereniging VVA’71 gelijkgespeeld met 1-1 (rust: 1-0) in de zesde competitiewedstrijd in de Hoofdklasse A. Voor deze wedstrijd stond ODIN’59 bovenaan, weliswaar met een beter doelgemiddelde dan Swift Amsterdam, terwijl VVA’71 zich derde van onderen bevond met 3 punten uit 5 wedstrijden. Na dit gelijkspel tegen VVA'71 staat ODIN’59 nog steeds bovenaan. Het liep zelfs een punt uit op nummer twee, het Amsterdamse Swift, en is nog steeds ongeslagen. 

ODIN59 begon met redelijk positieve verwachtingen aan deze wedstrijd en kreeg ook meteen in het begin een eerste mogelijkheid. Er werd echter al in de 4e minuut door VVA’71 gescoord. Doelpuntenmaker voor de Achterbergers was Ruben Rip, die na een snel uitgevoerde counter van de thuisploeg behendig na een goede voorzet de 1-0 aantekende. De ODIN’59 aanhang kreeg flashbacks van vorig seizoen toen ook een sterk counterend VVA’71 de Heemskerkers vroegtijdig op ruime achterstand zette.

In de 17e minuut kreeg VVA’71 een strafschop. Door een doorbraak op links in de zestien van ODIN’59 brak 1 van de VVA’71voorwaartsen door en deze werd verdedigd door Tim Koops en vlak daarachter in de rugdekking Milo Cremers. Er was contact en de VVA’71-aanvaller viel in het strafschopgebied. Strafschop vond scheidsrechter Annegarn! Een wat zware sanctie, maar goed: de bal ging op de stip. Achterberger Derek de Bruin nam plaats achter de bal, maar ODIN’59goalie Barry van Dijk koos de juiste hoek en stopte de strafschop. Een curieuze fase in de wedstrijd diende zich aan waarin ODIN’59 niet over geluk te klagen had, zeker niet nadat Ruben Rip een schot op de binnenkant paal in de 25e minuut wonderlijk zag terugspringen in het veld.

Neemt niet weg dat Stefan Seijs net daarvoor een kopbal door keeper Dennis Vinken gepareerd zag worden. Vlak voor rust kon ODIN’59 toch nog iets terug doen via een schot van Hulleman en bijna een eigen doelpunt van VVA’71 door een bal op de lat. ODIN’59 kwam voor rust niet aan een aansluitingstreffer en VVA’71 liet zien dat het gedegen countervoetbal kon spelen.
Rust: 1-0.

In de tweede helft bleef ODIN’59 onverminderd met veel inzet de gelijkmaker zoeken. In minuut 61 werd er weer een bal op de paal geschoten ditmaal door Eelke de Graaf. Stefan Seijs toonde zich in de rebound niet trefzeker. In de 77e minuut scoorde spits Eelke de Graaf met een kopbal de aansluitingstreffer voor ODIN’59 na een corner van Ron Scheffer: 1-1. VVA’71 bleef gevaarlijk en in de negenenzeventigste  minuut resulteerde dit in een rollertje op de paal van het ODIN’59doel. In de laatste minuut floot de scheidsrechter nog voor een vrije trap voor ODIN’59, maar hij vond het kennelijk welletjes aangezien hij de vrije trap op zo’n 35 meter van het VVA’71-doel niet meer liet uitvoeren.

Al met al een wedstrijd die voor rust pak hem beet een 3-0 voorsprong voor de thuisploeg had kunnen opleveren maar na de wedstrijd zou men ook kunnen stellen dat ODIN’59 met een nipte overwinning en op z’n Italiaans huiswaarts had kunnen keren. Achteraf bleek dat Odin’59 zelfs uitgelopen was als koploper op de nummer twee doordat de concurrentie verrassend verloor.

Komende zaterdag 17 oktober 2015 wacht de competitiewedstrijd: ODIN’59-SDC Putten. Aanvangstijd op Sportpark Assumburg is 14.30 u. U bent van harte welkom.

Basiself VVA’71: Dennis Vinken (K), Koen Oost, Christy Bonevacia (C),Wouter van der Molen, Ruben Rip, Javier Martina, Lennard van de Brink, Anouar Tmim, Mourad Marbouch, Jos Henken, Derek de Bruijn.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Stefan van Dijk, Ron Scheffer (C), Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Bilal El Amrani, Eelke de Graaf, Stefan Seijs.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!