Achiel van Dalfsen

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

31 oktober 2015 14:30

Duarte, L.J.

In een spannend duel tegen vv Eemdijk heeft ODIN59 in Bunschoten-Spakenburg de drie punten mee naar huis genomen en daarbij ook de eerste periodetitel van dit seizoen behaald. De uitwedstrijd tegen vv Eemdijk werd gewonnen met 1-2 (rust: 0-2). Beide ploegen waren nogal aan elkaar gewaagd, maar ODIN’59 was effectiever in het benutten van de kansen dan de thuisploeg. Voor de periodetitel had een gelijkspel ook volstaan, maar ODIN’59 ging (ook) voor de winst in deze uitwedstrijd. Daarnaast was ODIN’59-doelman Barry van Dijk nog in betere doen dan normaal, al moet gezegd worden dat er ook een keer een engeltje op de lat zat. Door deze overwinning is ODIN’59 nog steeds ongeslagen in deze competitie. De spelers droegen de prijs op aan ODIN’59lid Lars van der Koelen, die onlangs onverwacht overleed.

De wedstrijd begon aftastend. ODIN’59 was gevaarlijk via talrijk gecreëerde corners en ingooien op de helft van de tegenstander Eemdijk. In de 18e minuut had Eemdijk echter de leiding kunnen nemen, maar door een prachtige redding van ODIN’59goalie Barry van Dijk op een mooie kopbal van Eemdijker Jan de Graaf bleef de stand dubbelblank. Na goed
rondspelen van de bal op de helft van Eemdijk ontstond er in de 22e minuut een verre ingooi van Jim Hulleman. De bal werd in eerste instantie weggewerkt door de verdediging van Eemdijk maar de bal kwam voor de voeten van spits Eelke de Graaf die uithaalde, maar het schot werd tegengehouden door de
Eemdijkverdediging, waarna de bal voor de voeten viel van Jurjen Dikker. De ODIN’59middenvelder was er als de kippen bij en scoorde al vallende met links zijn tweede doelpunt van dit seizoen: 0-1.

Men zegt: geluk dwing je ook af. Nadat de ODIN’59keeper al een keer daarvoor attent een Eemdijkschot had gepareerd, schoot Eemdijker Jasper Bolland de bal in de 34e minuut op de lat en hadden de bezoekers niet over geluk te klagen. Na een periode van powerplay van ODIN’59 door middel van lang balbezit op de helft van de tegenstander werd er hands gemaakt door Eemdijker Rogier Gilkes, zo’n 19 meter recht voor het Eemdijkse doel. Bilal el Amrani en Jim Hulleman gingen voor de bal staan om de vrije trap te  nemen. Jim Hulleman was uiteindelijk de eindverantwoordelijke en krulde de bal behendig in de linkerhoek van doelman Gerben Ruizendaal: 0-2.

De laatste minuten van de eerste helft verloor ODIN’59 te veelvuldig de concentratie en dat resulteerde in de 41e minuut in een bijna niet te missen kans voor Jasper Bolland van vv Eemdijk. Hij verzuimde de aansluitingstreffer te maken en miste voor het Eemdijkpubliek op onbegrijpelijke wijze.ODIN’59 kreeg ook nog een kans: na een gewonnen duel van ODIN'59 achterin, na een Eemdijk corner, werd er vervolgens een snel opgezette snelle counter uitgevoerd door Bilal el Amrani en Ron Scheffer, met een rush van laatstgenoemde die uiteindelijk in een goede schietpositie kwam, maar de hard werkende aanvoerder had zijn vizier niet op scherp om definitief de wedstrijd op slot te gooien en schoot over.

Na rust begon de thuisploeg meteen gretig(er) op zoek naar de aansluitingstreffer. Persoonlijke duels werden meer gewonnen door vv Eemdijk. In de 67e minuut was het dan ook raak voor de thuisclub. Na een verre ingooi en doorkoppen van Eemdijk kwam het tot een schot in het strafschopgebied. Volgens scheidrechter Duarte werd er bewust hands gemaakt door ODIN’59 verdediger Stefan van Dijk. Strafschop! Eemdijker Jasper Bolland liet zich die kans niet ontnemen en schoot vanaf elf meter feilloos raak: 1-2.

Vv Eemdijk rook bloed maar de inzet van ODIN’59 en de wil om te winnen bleef groot. Dit resulteerde onder andere in een mooi afstandschot aan het eind van de wedstrijd van de ingevallen ODIN’59speler Amin Ouass. ODIN’59keeper Barry van Dijk reageerde formidabel op een schot van Eemdijk in de laatste laatste minuut van de wedstrijd en redde daardoor 2 punten voor ODIN’59. De eerste grote trofee van dit seizoen is binnen: 1e periodekampioenschap. “Dat smaakt naar meer” riepen een aantal spelers. Nu verder elke week de juiste focus houden en misschien zit er dan meer in dan alleen deze triomf”.

Trainer Richard Plug was natuurlijk erg blij met het behaalde resultaat: “Als we voor rust de 0-3 maken, is de wedstrijd gespeeld. Nu werden zij nog gevaarlijk terwijl we toch beter aan de bal waren”.

Volgende competitiewedstrijd is LRC Leerdam-ODIN’59. Datum: zaterdag 7-11-2015. Aanvang:14.30 u.

Basiself vv Eemdijk: Gerben Ruizendaal (K), Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog(C), Wouter Bout, Henry de Graaf, Rogier Gilkes, Jan de Graaf, Jasper Bolland, Klaas Bout, Sjohn van Gulik, Argiend Selimi.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Stephan van Dijk, Ron Scheffer (C), Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Bilal El Amrani, Eelke de Graaf, Stefan Seijs.