79'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

7 november 2015 14:30

Pol, P. van der

ODIN’59 heeft een goed vervolg kunnen geven aan het periodetitel succes van vorige week door ook de negende competitiewedstrijd zaterdagmiddag 7 november 2015 uit tegen vv LRC Leerdam winnend af te sluiten met 1-3. Hierdoor deden de Geelblauwen goede zaken. ODIN’59 bleef de ongeslagen koploper in de hoodfdklasse A. LRC tuimelde door deze 6e nederlaag op rij naar de laatste plaats op de ranglijst.

Ondanks dat de marge van 2 doelpunten in de 1-3 einduitslag iets anders doet vermoeden, kwam deze overwinning van ODIN’59 op LRC in Leerdam allesbehalve gemakkelijk tot stand. ODIN kwam moeizaam tot zijn vertrouwde spel en of dat nou te maken had met het moeite hebben te voldoen aan de steeds hogere verwachtingen als koploper of de omschakeling van kunstgras naar natuurgras, blijft in het ongewisse. Aan onderschatting kan het niet gelegen hebben gezien het feit dat er op gehamerd werd dat vaak na een eerste periodetitel mogelijk een terugslag kon plaatsvinden.

Toch begon ODIN’59 niet slecht met twee corners voor de Heemskerkers in de eerste twee minuten van de wedstrijd, ditmaal genomen door de weer in het Heemskerkse elftal teruggekeerde rechtsbuiten Erik Homan. Het leverde onvoldoende op waarna LRC het initiatief overnam door 2 opeenvolgende vrije trappen op te eisen. Een door vandaag op linksback onwennig geposteerde Stefan Seijs maakte een overtreding en de daaropvolgende vrije trap van LRC resulteerde in een vroege voorsprong in de 5e minuut voor de thuisclub doordat de naar voren getrokken LRC-verdediger Rutger van der Kleij de vrije trap achter Barry van Dijk wist te koppen: 1-0. Dit was een opsteker voor LRC en je zag aan hun houding dat ze door deze treffer meer zelfvertrouwen kregen. Toch ontstonden na dit doelpunt tot de 20e minuut voor ODIN’59 een reeks goed opgezette aanvallen met als gevolg: corners, ingooien en vrije trappen, maar een aantal spelers was niet scherp genoeg of zat niet goed genoeg in de wedstrijd om de mogelijkheden in kansen om te zetten. Ook was de passing onnauwkeurig. LRC putte hieruit moed en vocht zich meer en meer in de wedstrijd. In de 43e minuut kon  Rogier Gerritsen voor LRC Leerdam vrij voor ODINkeeper Barry van Dijk uithalen. De ODIN’59goalie reageerde evenwel uitstekend. In de 45e minuut ging een indraaiende vrije trap van Jim Hulleman hoog over. Rust: 1-0.

Meteen na de thee ging LRC furieus van start. Dat resulteerde in 3 kansen voor LRC’er Guido Luiten in de eerste 3 minuten van de 2e helft. 2 Keer wist hij het aluminium te raken door op de paal en de lat te schieten en 1 keer werd de bal van de doellijn gehaald door verdediger Jeffrey Tol. Dit waren kansen die je op hoofdklasseniveau moet afmaken. Wat LRC verzuimde, deed ODIN’59 wel. Scoren. Na enorme druk van LRC Leerdam herpakte ODIN'59 zich uitstekend en counterde 7 minuten na rust naar de gelijkmaker. Na goed voorbereidend werk van de na rust weer op linksbuiten opererende Stefan Seijs bediende deze goed Bilal el Amrani die fraai in de draai uithaalde: 1-1. Hierna ging ODIN’59 beter spelen. In de 59e minuut was het weer raak. Na goed voorbereidend werk van spits Eelke de Graaf wist deze Bilal El Amrani te bereiken. Deze technisch begaafde middenvelder wist zich vrij te spelen en zijn tegenstander behendig uit te kappen om vervolgens hard binnen te schieten: 1-2. Na meerdere kansen over en weer kwam de wedstrijd tot een beslissing. In de 70e minuut passte Ron Scheffer uitstekend op spits Eelke de Graaf. In een daaropvolgend duel beging een LRCspeler een overtreding op de ODINspits. Er volgde een vrije trap voor ODIN’59. Jim Hulleman die zich meer en meer in de wedstrijd vocht nam de vrije trap en passte op spits de Graaf die met een vuurpijl keihard langs de LRCgoalie Giordano van der Pol zijn 7e treffer van dit seizoen binnenkogelde: 1-3. De wedstrijd werd hierna gelijkopgaander met een gevaarlijker ODIN’59. In de 78e minuut liet LRC’er Guido Luiten zien een patent op paal en latschieten te hebben en knalde weer op de lat.

De teleurstelling bij de LRC’ers was kennelijk groot. Dit resulteerde in het niet terugspelen van een door ODIN'59 uitgespeelde bal in verband met een blessure van LRC. In de voetbalwereld is dit not-done. Vervolgens diende zich een kort dramatisch schouwspel aan op het middenveld voor de in de 87e minuut ingevallen ODIN’59-speler Stefan van Dijk. Voor hem was het verblijf tijdens deze wedstrijd wel van heel korte duur (zo ongeveer 30 seconden). In een duel met de LRC’er Danny van Steijn viel deze overdreven over het been van de ODIN’59-speler van Dijk en toonde de verder goed leidende scheidsrechter P. van der Pol  de ODIN’59speler meteen de rode kaart. Een zware straf, waar hoogstens geel had volstaan. Terwijl LRC tot de laatste snik bleef knokken om te scoren, kwam ODIN’59 in de 2e helft goed van een achterstand terug en won  omdat het beter de kansen wist te benutten.

Volgende competitiewedstrijd van ODIN’59 is de thuiswedstrijd ODIN’59-Swift Amsterdam, de nummer 3 op de huidige ranglijst. Datum: zaterdag 14-11-2015. Aanvang:14.30 u.

U bent van harte welkom!

Opstelling LRC Leerdam:
Giordano van der Pol, Danny van Steijn, Wesley Swets, Rutger van der Kleij, Cor Bal, Gerald de Jong (72e minuut: Soliman el Yakoubi), Sam Versluis (72e min:Sjors Maas), Mounir el Quazizi, Rogier Gerritsen, Guido Luiten, Jerraynel van der Pol. Hoofdtrainer: Marcel van Steenis

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Ron Scheffer (C), Erik Homan (79e min.: Margel Muzo), Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Bilal El Amrani (86e min.: Stefan van Dijk), Eelke de Graaf, Stefan Seijs (63e min.: Amin Ouass). Hoofdtrainer: Richard Plug