ODIN’59 bindt ook Swift aan de zegekar

ODIN’59 bindt ook Swift aan de zegekar

ODIN 59 1

2 - 0

Swift 1

Tim Koops (scrimmage)
55'
63'
Olaf Terhaar Sive Droste
Hasse Bosboom
63'
Tobias Kuijvenhoven
Jaap Smeeing
67'
Fidel Yilmaz
68'
Rutger de Vries
Fabian Munsterman
97'
Koen Verhoeff
Jim Hulleman (penalty)
99'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

14 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Rijn, L.F. van

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Zelfs ex-ODIN’59 trainer Mark Evers wist met zijn Swift, de huidige nummer 3, geen halt toe te roepen aan de goede reeks van ODIN’59. De ploeg van Richard Plug bestendigde nog eens haarfijn dat ODIN’59 de juiste route volgt om de beste seizoensprestatie neer te zetten sinds jaren. Ook Evers zag de wijzer van de verhoudingen in Heemskerks voordeel uitslaan en kon evenwel tegenstribbelend leven met een 2-0 verlies van de Amsterdamse promovendus. De Heemskerkers blijven aan kop van het peloton, maar zagen ook de nummer 2, Huizen, punten pakken bij SDC Putten (1-2), waardoor het verschil tussen ODIN’59 en Huizen blijft steken op slechts 3 punten.

Passie en strijdlust waren de basisingrediënten bij ODIN’59, ondanks dat Jeffrey Tol het strijdperk vlak na aanvang moest verlaten met een blessure aan de knie. Toine Merk kwam de gretige rechtsback binnen 8 minuten aflossen en toonde zich een prima vervanger. Het eerste bedrijf was uitermate spannend met een kansrijkere thuisploeg. Na een klein kwartier bleek Eelke de Graaf al behoorlijk dreigend. In diezelfde fase probeerde Jim Hulleman keeper Koen Verhoeff uit de tweede lijn te verschalken, maar Verhoeff stond in de baan van het schot. Ook een vrije trap van de voet van Hulleman, veroorzaakt door een handsbal van Verhoeff zelf vlak buiten de zestien, stichtte even later veel gevaar. Ook toen bleek de Amsterdamse sluitpost de baas door de harde inzet op fraaie wijze tot hoekschop te boksen. Hij herstelde daarmee zijn eerdere fout. Tobias Kuijvenhoven voorkwam na een klein halfuur de openingstreffer voor ODIN’59 door de bal van de lijn weg te kegelen. Uit een kluwen aan witte en gele shirts rolde de bal richting het doel van Swift, maar Van Kuijvenhoven keerde de dreigende inzet.

In de slotfase voor rust konden de Heemskerkers opgelucht adem halen toen de kopbal van het hoofd van Chelton Linger via de onderkant van de lat voor de doellijn  weg stuiterde terwijl keeper Van Dijk aan de grond genageld stond. Jim Hulleman vertolkte met name in het eerste bedrijf een belangrijke rol. Hij schonk met het hoofd Bilal el Amrani in de slotfase voor rust een fraaie kans, maar El Amrani mikte naast het doel van keeper Verhoeff. Ook Erik Homan schoot, eveneens op aangeven van Hulleman, vlak daarna voorlangs.

ODIN’59 was vastbesloten om de wedstrijd tegen de Amsterdammers winnend af te sluiten. De druk om in eigen huis te moeten zegevieren is altijd voelbaar, maar kreeg een extra dimensie door de komst van Mark Evers als trainer van de opponent. De equipe van Evers bood behoorlijke tegenstand en was op momenten ook wel kansrijk. Vooral met een inzet van Max Gerard van Wakeren, slechts een tweetal minuten na rust. Het antwoord van Bilal el Amrani had al een waarschuwing voor Swift moeten zijn. Keeper Koen Verhoeff kon toen nog uitstekend ingrijpen. Enkele minuten daarna belandde de bal echter toch over de doellijn bij Swift, omdat de Amsterdamse defensie geen grip kreeg op de situatie vlak voor het doelgebied, 1-0.

Een kleine 10 minuten daarna was de meest dreigende speler aan Amsterdamse zijde dichtbij de gelijkmaker. Barry van Dijk pakte de inzet van Chelton Linger echter met overtuiging en voorkwam daarmee dat Swift langszij kon komen. Van Dijk moest vlak daarna nogmaals aan de bak bij de te korte terugspeelbal van Toine Merk. Ook die situatie was de Heemskerkse sluitpost meester. De 19 jarige Fidel Yilmaz hield in de slotfase van de wedstrijd, aan de andere kant, een fraaie treffer van El Amrani tegen. De aanvaller lobte de bal prachtig over keeper Verhoeff heen, maar Yilmaz was alert en schoot het leer uit de gevarenzone. Uiteindelijk stelde Hulleman ver in blessuretijd de zege voor ODIN’59 veilig. Vanaf 11 meter schoot de middenvelder, toen El Amrani in een eerder moment binnen de zestien onder de voet was gelopen, de ploeg van oefenmeester Plug naar een prima 2-0 overwinning. ODIN’59 blijft daarmee de ongeslagen koploper van de hoofdklasse A. Swift zakte door het verlies naar de vierde plek op de ranglijst. Tim Koops werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Scheffer, Cremers, El Amrani, Koops, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman, Homan.

Basiself Swift: Verhoeff, Gabel, Terhaar Sive Droste, Van den berg, Yilmaz, De Vries, Linger, Boeting, Van Wakeren, Hollewand, Kuijvenhoven

14 november 2015, ODIN'59 - Swift door Fred Homan
  fotoreportage gemaakt door Fred Homan
  De nabeschouwing met Mark Evers en Richard Plug door 251Online

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!