Bas Ent

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

28 november 2015 14:30

Fikkert, B.J.

ODIN’59 heeft zaterdag 28 november 2015 haar eerste competitienederlaag van dit seizoen geleden in de uitwedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal. Voor deze wedstrijd had DOVO een doelgemiddelde van 13 doelpunten voor en 8 tegen. ODIN’59 begon aan deze wedstrijd met een beter gemiddelde van 29 doelpunten voor en 10 goals tegen uit 10 competitiewedstrijden. Laat nu juist in deze elfde wedstrijd DOVO drie keer scoren tegen een koploper die vandaag te weinig kon overtuigen. Na de start waarbij groot vuurwerk werd afgestoken, versloegen ‘de rooien’ in een pover duel de ploeg uit Heemskerk met 3-0 (rust: 1-0). Hierdoor verloor ODIN’59 jammer genoeg haar ongeslagen status en koppositie na 11 competitiewedstrijden. Sv Huizen werd na de wedstrijddag van vandaag koploper in de Hoofdklasse A met een gelijk aantal punten als ODIN’59, maar met een doelgemiddelde van 1 doelpunt meer. ODIN staat nu tweede.

Het merendeel van de toeschouwers op Sportpark Panhuis had nauwelijks hun plaats ingenomen of men kwam tot de verbazingwekkende conclusie dat er al gescoord was door DOVO. Na een corner van de Veenendalers in de derde minuut werd de bal niet goed weggewerkt  door ODIN’59speler Stefan van Dijk die het projectiel voor de voeten kopte van de in de zestien meter binnengeslopen Roy Bakkenes. Deze speelde Bart van Brakel koel in en laatstgenoemde liet zich deze kans niet ontgaan en gaf ODINkeeper Barry van Dijk het nakijken: 1-0. DOVO combineerde daarna beter dan ODIN en probeerde via beide kanten de ruimte te zoeken en te penetreren. Dit deden ze bijvoorbeeld door een goed opkomende Kevin Westmaas, hetgeen nog niet voor echt gevaar zorgde, maar gezegd moet worden dat ODIN’59 daar (te) weinig tegenover kon stellen. In de 15e minuut pareerde keeper van Dijk een vrije trap genomen door DOVOspeler Leon Toonen. Hieraan ging een overtreding van de ODIN’59linksback en goed debuterende Mustapha Ait Hassain (afkomstig van ADO’20) vooraf, die daarmee in de 15e minuut ook al snel tegen zijn eerste gele kaart voor de Geelblauwen aanliep. Dat was een terechte sanctie van scheidsrechter Fikkert maar deze nam eveneens enige discutabele beslissingen ten aanzien van niet aan ODIN’59 toegekende corners en een later in de wedstrijd gegeven gele kaart aan ODINgoalie Barry van Dijk die terecht protesteerde tegen een door hands gemaakt DOVOdoelpunt.

Na een betere fase in de eerste helft hoopte de Heemskerkse aanhang op een aansluitingstreffer maar die kwam er niet. Teveel ODINaanvallen stierven in schoonheid. Zeker vermeldenswaardig was het schot op de paal in de 39e minuut van DOVO-uitblinker Roy Bakkenes. Op slag van rust kreeg de Heemskerker El Amrani nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij kopte via een verdediger naast. Al met al speelde ODIN deze eerste helft te angstig en combineerde DOVO beter.

Rust.

ODIN’59 begon de 2e helft goed. Er werd druk gezet en corners afgedwongen en het kwam meer tot offensief voetbal. Nadat DOVO-keeper Bodhi Prinsen in de fout ging, had Ron Scheffer in de 50e minuut zijn vizier niet op scherp staan om de DOVO-goalie met een lob te verschalken. In de 56e minuut ontstond een corner voor DOVO, maar bij  het doorkoppen van Toonen en het scoren van Mooij zou hands gemaakt zijn, maar scheidsrechter Fikkert was onverbiddelijk. Doelpunt! Uiteraard appelleerde keeper van Dijk, waardoor hij geel kreeg van de scheidsrechter. In de 57e minuut leidde een foutieve pass van Scheffer op het middenveld tot een 1 op 1 situatie voor keeper van Dijk. De referee constateerde dat er contact was tussen de ODINkeeper en de doorgebroken DOVOspeler: van Dijk kreeg hierdoor zijn 2e gele kaart. Reservekeeper Erik Alders ging vervolgens op doel en ODIN’59 stond met 10 man. De strafschop werd door Leon Toonen onberispelijk ingeschoten en de erin gekomen 2e keeper van ODIN’59 kon dat niet vermijden: 3-0.

De wedstrijd werd hiermee op slot gegooid en werd zakelijk uitgespeeld door ODIN’59 met 10 man. Jim Hulleman was nog dicht bij een aansluitingstreffer met een afstandsschot, maar zijn inzet kon worden gekeerd door DOVO-keeper Bodhi Prinssen. De thuisclub was al met al de betere ploeg vandaag doordat teveel ODIN’59-spelers hun niveau niet haalden. Zaak is nu deze teleurstelling in de volgende thuiswedstrijd om te zetten in een goed resultaat.

Er resten nog 2 competitiewedstrijden voor de winterstop. De volgende competitiewedstrijd is ODIN’59-NSC Nijkerk op zaterdag 5-12-2015. Aanvang: 14.30 u. op Sportpark Assumburg. U bent van harte welkom! De laatste wedstrijd voor het Kerstreces is Bennekom-ODIN’59 op 12-12-15 in Bennekom. Aanvang: 15.00 uur.

Opstelling DOVO: Bohdi Prinsen (K), Enrico Patrick, Bas Mooij, Adil Mahdadi, Arjan Goorman, Arien Bakkenes, Bart van Brakel (81. Bas Ent), Leon Toonen, Roy Bakkenes ©, Kevin Westmaas,  Joshua Patrick (74. Jos Struijk)

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Mustapha Ait Hassain (81. Toine Merk), Stefan van Dijk (58. Erik Alders), Ron Scheffer (C), Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Bilal el Amrani (70. Stefan Seijs), Eelke de Graaf