93'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

12 december 2015 15:00

Kraay, A.W.G. van

ODIN’59 liet zien dat het in de voetballerij mogelijk is om zelfs na te verliezen van het als voorlaatste geklasseerde Bennekom de winterstop in te gaan als Herbstmeister. Voor deze wedstrijd had ODIN’59 als koploper een schamele voorsprong van 1 punt op nummer 2, sv. Huizen. Doordat Huizen op eigen bodem van Eemdijk verloor (0-1), handhaafde ODIN’ 59 zijn koppositie, maar liet ook zien dat het tegen lagergeklasseerde tegenstanders te vaak en teveel moeite heeft. Bennekom was en is de ploeg die ook na deze wedstrijd de laagste productie aan gemaakte doelpunten heeft in de Hoofdklasse A (doelsaldo 9-20 voor aanvang van deze wedstrijd) en ondanks dit matige saldo wisten de Heemskerkers tegen deze tegenstander niet te scoren. Eindstand: 2-0.

Zonder de verhinderde ODIN59 spits Eelke de Graaf (tot nu toe in deze competitie goed voor 7 goals) werd duidelijk dat een spits die met de rug naar de goal van de tegenstander kan voetballen en als voordurend aanspeelpunt voor een ploeg die 1-4-3-3 speelt, onontbeerlijk is. Bennekom dat een 4-4-2 systeem nastreefde, schakelde regelmatig de opkomende ODIN59-aanvallers uit door extra geposteerde Bennekom-spelers op het middenveld. Voor rust speelde ODIN59 niet efficient genoeg mede door de vroege achterstand waardoor ODIN al vroeg achter de feiten aanliep. Nadat Bennekomspeler Klein-Holte al in de 2e minuut een kans had gemist, wist Bennekom in de 5e minuut van achteruit gemakkelijk door te stoten doordat persoonlijke duels voorin en ook in het midden van ODIN onvoldoende werden gewonnen. Verrassend kon de vrijstaande Bennekomspits Kevin Sissing op de zestien meter worden ingespeeld, die nog niet eens zo hard uithaalde. ODIN’59goalie Barry van Dijk kon in eerste instantie nog het schot stompend pareren maar de bal vloog voor de voeten van Bennekomspeler Roy de Ruiter, die relatief gemakkelijk in de 6e minuut in de rebound kon scoren: 1-0.

ODINrechtsbuiten Eric Homan moest al in de 12e minuut vervangen worden door Amin Ouass wegens een opnieuw opspelende kuitblessure. Net daarvoor had Bennekomspeler Sissing hoog over het ODINdoel geschoten, terwijl hij zichzelf in een goede schietpositie voorin had gemanoeuvreerd. ODIN kreeg in deze fase van de 1e helft veel vrije trappen tegen en creëerde bijna geen echte kansen. Jim Hulleman had wel in de 21e minuut een mogelijkheid maar zijn schot was niet hard genoeg en ging bovendien voorlangs. Ondanks dat Bennekom wel gevaarlijk werd, kwam ODIN in de 41e minuut tot een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Bilal el Amrani. ODIN59 probeerde als het in balbezit was vooral beide flanken te bereiken en als deze buitenspelers langs hun opponent kwamen dan waren de voorzetten veelal te onnauwkeurig. Barry van Dijk reageerde vlak voor rust adequaat op een kans van Roy de Ruiter. ODIN bleef maar te laat ingrijpen waardoor Bennekom kon opbouwen. Op slag van rust wist Bennekomspeler Marc Harlaux nog rakelings langs te koppen, terwijl Roy de Ruiter een kans miste, verijdeld door keeper van Dijk.

Rust. Na de thee een beter ODIN59. Dit resulteerde meteen na rust in kansjes voor Bilal en een voorzet van Seijs, die als linksbuiten langs zijn man kwam. ODIN had een goede fase in deze 2e helft maar creëerde te weinig gevaarlijke kansen. Dode momenten leverden te weinig op. In de 74e minuut verloor Tim Koops een duel van de lepe Bennekomvoorwaarts Kevin Sissing. Scheidrechter van Kraay gaf Koops een gele kaart. Nadat ODINtrainer Richard Plug nog extra aanvallende impulsen inbracht door Toine Merk in de 75e minuut in te brengen en in de eindfase centrale verdediger Milo Cremers in de spits te posteren, kwam het tot een klein offensief van ODIN. Door op de aanval te spelen kwam men achterin bij de Geelblauwen 1 op 1 te staan en na een duel tussen Koops en Sissing liet laatstgenoemde zich na een overtreding wat theatraal en laat vallen. Scheidsrechter van Kraay was onverbiddelijk. Tim Koops kreeg zijn 2e gele kaart en kon inrukken. In blessuretijd viel dan uiteindelijk nog de 2-0 doordat Sissing door de gehavende Heemskerkse verdediging laveerde en via de binnenkant paal aan alle twijfels een eind maakte: 2-0. Kort daarna klonk het eindsignaal.

ODIN59 gaat nu met dubbele gevoelens de winterstop in door bovenaan te eindigen na de eerste 10 wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven en door een matige afsluiting van de eerste helft van dit seizoen. De laatste drie wedstrijden leverden slechts 1 punt op.

De volgende competitiewedstrijd van ODIN is op 23 januari 2016: ODIN59-SVL.