Selcuk Albayrak (schot)

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

23 januari 2016 14:30

Winkel, T.R.

De eerste wedstrijd na de winterstop had ODIN’59 vooraf de beste papieren om met 3 punten van het veld te stappen. De Heemskerkers wisten een 0-1 ruststand met gemak om te buigen tot een 3-2 zege door een uitstekende tweede helft. Daarmee realiseerde de ploeg van trainer  Richard Plug de verwachtingen en bonden SVL zonder pardon aan de zegekar. Door de 0-2 winst van Huizen op LRC Leerdam verandert er niets in de top van de hoofdklasse A en blijft ODIN’59 de nummer 2 met 29 punten uit 13 duels, net als Huizen die echter over een beter doelsaldo beschikt. DOVO volgt als de nummer 3 op 5 punten achterstand.

ODIN’59 begon toch goed aan de wedstrijd tegen de nummer 11 SVL, voor wat betreft een klein kwartier. SVL had gezien de beperkte kansen aan beide zijden echter aan de leiding moeten gaan via Thomas Malolepszy, maar die schoot in de slotfase van de eerste helft recht in de handen van Barry van Dijk. De eerdere prognose kon uiteindelijk vlak voor rust in de boeken worden bijgeschreven door een treffer via Willem Baaij, 0-1.

Na rust betekende de omzetting van Jeffrey Tol en Margel Muzo voor Tim Koops en Erik Homan wellicht de ontbrekende schakel naar de overwinning. Het tweede bedrijf had SVL namelijk niets meer in te brengen en liet zich gewillig naar de slachtbank brengen. Het was ODIN’59 wat de klok sloeg. Muzo was in de eerste minuut na de thee direct gevaarlijk met een fraaie voorzet op het hoofd van Jim Hulleman. Doelman Geert Willem Merkens reageerde echter  zeer attent en voorkwam de gelijkmaker. Niet lang daarna gaf Jurjen Dikker al een Heemskerks visitekaartje  af met zijn fraaie inzet waarbij de bal de lat teisterde. Eelke de Graaf zette even later orde op zaken met de meer dan verdiende gelijkmaker, 1-1.

Jim Hulleman en Margel Muzo hadden beide de intentie om de ploeg van Plug aan de leiding te schieten, maar keeper Merkens stond steeds in de baan van de inzet. Toine Merk, die zijn prima optreden van de laatste weken beloond zag met een basisplaats, liep, op prachtig aangeven van Muzo bij de tweede paal, de 2e Heemskerkse treffer binnen en voldeed daarmee samen met Muzo aan de verwachtingen van trainer Plug, 2-1. SVL stichtte evenwel dreiging bij de snelle omschakeling, maar kon daar niet optimaal van profiteren. ODIN’59 bleef mede daardoor ruimschoots de bovenliggende partij. De derde thuistreffer van de middag bleek dan ook geen verrassing, ook al waren daar 2 penalty’s voor nodig.

Toen De Graaf werd neergelegd binnen de zestien mocht Hulleman vanaf 11 meter de trekker over halen. Doelman Merkens was echter attent en voorkwam een grotere achterstand voor de bezoekers, want Hulleman wist de SVL goalie niet te passeren. Ook Toine Merk, die de bal voor z’n voeten zag belanden, wist de rebound niet te verzilveren. Merk pikte de bal op, maar werd onreglementair neergelegd binnen de zestien, waarbij scheidsrechter  Winkel wederom resoluut naar de stip wees. De Graaf wist toen in tegenstelling tot Hulleman wel de bal langs Merkens te schieten, 3-1.

Toine Merk had zijn optreden even later nog wat meer glans kunnen geven als zijn inzet , oog in oog met keeper Merkens, tussen de palen was beland. Dat mocht echter niet zo zijn. Aan de andere kant wist Selcuk Albayrak met zijn treffer de pijn voor SVL nog iets te verzachten, 3-2. Eelke de Graaf, man van de wedstrijd, had ver in blessuretijd de 4e Heemskerkse treffer in de boeken moeten noteren.  Alleen voor Merkens schoot de spits echter een meter naast het doel.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tiktak, Scheffer, Cremers, El Amrani, Koops, De Graaf, Merk, Dikker, Hulleman, Homan.

Basiself SVL: Merkens, J. Hofman, Van Leeuwen, Barte, B. Hofman, Cremers, Malolepszy, De Laat, Albayrak, Alcan, Baaij.