90'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

6 februari 2016 15:00

Elderson, N.

Het enige duel vandaag in de Zaterdag Hoofdklasse A was de inhaalwedstrijd Sparta Nijkerk-ODIN59. De Heemskerkers wonnen in Nijkerk met 0-2 waardoor ODIN59 qua puntenaantal weer gelijk kwam met koploper sv Huizen. De Huizenaren behielden echter de bovenste plaats op de ranglijst door hun beter doelsaldo. De bovenste 2 ploegen ODIN'59 en Huizen staan nu wel 8 punten los van de rest. Sparta Nijkerk blijft steken op een negende plaats op de ranglijst. ODIN'59 was de winterstop goed doorgekomen en na een goede trainingsstage was men gebrand op de wedstrijd die gepland stond voor vorige zaterdag, maar een door regen ondergelopen Sparta Nijkerk hoofdveld maakte het spelen vorige week onmogelijk.

Dat het vanmiddag tegen de Spartanen niet zomaar een gemakkelijke klus zou worden was al door hun trainer Marco Roelofsen duidelijk gemaakt. Hij deelde mee dat Sparta Nijkerk gebrand was op een revanche na de grote nederlaag van 5-1 in september 2015 in Heemskerk. Die revanche kwam er niet. ODIN’59 ging met de buit huiswaarts.

Beide ploegen traden niet helemaal compleet aan. Zo miste Sparta Nijkerk haar topscorer en spits Frank Tervoert (blessure) tot nu toe goed voor 11 doelpunten in deze competitie en meldde zich bij ODIN’59 vlak voor de wedstrijd centrale verdediger Milo Cremers met een plotselinge griep af. Dit eiste de nodige aanpassingen voor beide trainers.

Het eerste kwartier van de wedstrijd werd zeker de ODINsupporters een leuke wedstrijd voorgeschoteld, met een fysiek en technisch beter spelend ODIN’59. Dit resulteerde al in een bijna niet te missen kans in de 1e minuut van spits Eelke de Graaf. Zijn schot miste echter kracht. De Geelblauwen domineerden in de beginfase op de helft van de tegenstander. Een voorzet van de opkomende Jeffrey Tol werd in de 6e minuut met de hand geraakt door een Spartaan en Jim Hulleman mocht de vrije trap nemen. Met een mooi gekrulde voorzet in de doelmond op Jurjen Dikker kopte deze mooi getimed de bal achter Spartakeeper Kevin Rijnvis: 0-1. De voetbalminuten hierna deden bijna geloven dat ODIN’59 de wedstrijd al in een vroeg stadium op slot zou gaan gooien. Er ontstonden mooie aanvallen o.a. ingeleid door middenvelder Bilal el Amrani die vandaag zeer moeilijk van de bal was te zetten en veel duels op het middenveld won. ODIN59 kon de bal echter niet altijd in de ploeg houden en Sparta Nijkerk kreeg wel kansen maar wist die verrassend genoeg niet te benutten. Afgezien daarvan stond ODIN59goalie Barry van Dijk blakend van zelfvertrouwen te keepen en domineerde grotendeels in zijn doelgebied. Het was sowieso verbazend dat voor rust slechts 1 keer werd gescoord. Door persoonlijke fouten hadden trouwens de Heemskerkers ook achter kunnen staan. Zo kreeg Ridouan Tabaouni een bijna niet te missen kans en was Ruud Jong met een schot erg dicht bij een doelpunt. Na rust liet ODIN'59 zich terugdringen. Sparta leek de 1-1 te scoren na een formidabel schot van de opkomende Ruud Jong die keihard de bal op de binnenkant paal schoot. Tot genoegen van keeper van Dijk ketste de bal echter terug in het veld. De tweede helft had minder amusementswaarde en werd zelfs af en toe saai. Sparta Nijkerk toonde zich onmachtig in het creëeren en benutten van kansen. De Oranjehemden konden het spel niet maken. Hierdoor wisselde trainer Marco Roelofsen in de 69e minuut meteen 2 man wat wel een lichte verbetering gaf. Het bleef echter nog lang 0-1. Terwijl het Nijkerk publiek wachtte op de gelijkmaker, scoorde ODIN59 in de 81e minuut de 0-2. Na een schitterende counter via de ingevallen Muzo, spits de Graaf en Bilal el Amrani, werd de reeds eerder ingevallen Stefan van Dijk gelanceerd en gaf hij keeper Rijnvis het nakijken door prachtig in de lange hoek te schieten. Dit tweede doelpunt deed ODIN59 zichtbaar goed en ondanks dat er nog kansen aan beide kanten ontstonden, werd er niet meer gescoord. Er is hard geknokt door ODIN’59 vandaag en Bart Boogaard maakte in de eindfase verdienstelijk zijn debuut. De winnende trainer Richard Plug: “We kwamen hier maar voor een ding en dat waren de 3 punten. Dat is gelukt”.