91'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

12 maart 2016 14:30

Brake, F.E. ter

ODIN’59 heeft in Putten, SDC (Sterk Door Combinatie) voor de tweede keer deze competitie verslagen met dezelfde cijfers:1-3. Net zoals SDC Putten heeft ODIN’59 te maken met vele hiaten in het wedstrijdprogramma in de Hoofdklasse A onder andere door de eliminatie van VVA’71 door de KNVB in verband met financieel wanbeleid. De Heemskerkers speelden vorig weekend niet en ook SDC Putten kwam niet in actie. In hun geval doordat het veld van NSC Nijkerk werd afgekeurd. Had de zegevierende ‘flow’ van de laatste 3 winnende wedstrijden van beide ploegen hieronder geleden? ODIN’59 speelde een slechte eerste helft waardoor de thuisclub met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzocht. Na rust herpakte ODIN’59 zich en reisde de koploper uiteindelijk met een 1-3 uitoverwinning richting Heemskerk.

SDC Putten was extra belust op een revanche na de eerdere ontmoeting in Heemskerk op 17 oktober 2015. SDC Putten trainer Bert van Hunenstijn vond dat zij destijds onterecht met 3-1 hadden verloren.

De wedstrijd.

Na een kortstondige periode van aftasten van beide teams in deze inmiddels 17e competitiewedstrijd begon SDC Putten enthousiast te jagen op een doelpunt. Zij kregen de beste kansen. Zo blokte Tim Koops een schot van Puttenvoorwaarts Quincy van de Leuv nog net voor de doellijn van ODINgoalie Barry van Dijk. Daarvoor had de Puttense topscorer Rocco Keizer (voor deze wedstrijd goed voor 14 goals) al een reële schietkans gehad, maar Barry van Dijk kon redden. Verder miste ook SDC’er Gilbrano Plet een goede mogelijkheid door de bal diagonaal op doel te schieten, maar de ODINkeeper zat er opnieuw met zijn vingertoppen tussen.

ODIN’59 kreeg ook kansen maar maakte de eerste helft in het algemeen een krachteloze en onmachtige indruk. De spelers vonden elkaar niet en er waren misverstanden. Kwam het doordat het wedstrijdritme was onderbroken door het uitvallen van de wedstrijd van vorig weekend? Was het de omschakeling van kunstgras naar natuurgras? Wie zal het zeggen. In ieder geval was er te weinig overtuiging en kwam men kracht te kort. Verder leek het erop dat de niet altijd sterk leidende scheidsrechter ter Brake de Heemskerkers een strafschop onthield toen in de 19e minuut de opgekomen Jeffrey Tol zijn voorzet door een Puttenspeler met de hand onderbroken zag worden. De ODINprotesten bleven zonder resultaat. In de 32e minuut was het raak voor de thuisclub. Via een corner van SDC Putten wist Rocco Keizer via de onderkant van de lat de 1-0 hard achter keeper van Dijk binnen te koppen. Putten kreeg meer kansen en had de voorsprong tot hogere cijfers kunnen uitbouwen. ODIN’59 beperkte de schade de eerste helft tot dit ene tegendoelpunt.

Na de thee begon ODIN’59 weer niet goed: wel grote inzet maar ook veel balverlies. Tegen de verwachting in viel in de 47e minuut  tot genoegen van de Heemskerkse meegereisde supporters dan toch de gelijkmaker. Na een vrije trap van Jim Hulleman die het hoofd van Eelke de Graaf zocht, kopte laatstgenoemde terug en ontstond er een scrimmage. Een Puttenspeler speelde vervolgens naar de verkeerde kleur waardoor de bal op 18 meter voor de voeten belandde van de attente Jurjen Dikker. De middenvelder schoot met een vlak, geplaatst en mooi afstandsschot de gelijkmaker binnen: 1-1.  Dat betekende dat ODIN’59 meer zelfvertrouwen kreeg en het beter begon te lopen. In de 23e minuut was het weer raak. Door goed terugleggen van aanvoerder Ron Scheffer scoorde middenvelder Jurjen Dikker zijn inmiddels 5e doelpunt in deze competitie met weer een mooi afstandschot in de rechter benedenhoek. Doelman Manuel Hogewoning bleek kansloos: 1-2.

In de 71e minuut kreeg Rocco Keizer nog een grote kans voor Putten op de gelijkmaker, maar hij miste. ODIN’59 wisselde met Joey Klare en Toine Merk en dezen vielen goed in. Zeven minuten voor tijd viel dan ook de beslissing. De hard werkende spits Eelke de Graaf speelde zich mooi vrij en begon aan een lange rush richting SDC doel. Ondanks Puttense weerstand bleef de Graaf slim op de been en rondde beheerst af met een schot in de lange hoek: 1-3.
"Wat is dat potverdomme lekker”, schreeuwde een van de omhelzende spelers na deze 1-3 van Eelke de Graaf. ODIN’59 was van diep teruggekomen na zeker voor rust een bedenkelijk wedstrijdniveau van de Heemskerkers. Het blijven geloven in een beter resultaat, als het tegenzit, moet echter ook als kwaliteit van dit team worden gezien. Hierbij moet het hele team worden genoemd want Joey Klare (sterk teruggekomen van een hardnekkige blessure) en Toine Merk vielen in alsof het hun laatste wedstrijd was. Dat verdient een compliment.

Conclusie: ODIN’59 slaagde er weer in vanuit het niets in een mum van tijd een wedstrijd om te gooien door teamgeest en individuele klasse. Het blijft hierdoor spannend in de Hoofdklasse A en iedere volgende wedstrijd eist een juiste focus. ODIN’59 blijft door dit resultaat lijstaanvoerder met 2 punten voorsprong en 1 wedstrijd minder gespeeld op nummer 2 sv. Huizen dat vandaag ook weer won. SDC Putten blijft door deze nederlaag op plaats 8 steken.

Komende zaterdag 19 maart 2016 krijgt ODIN’59 voetbalvereniging Eemdijk uit de gelijknamige plaats op bezoek. De aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Assumburg is 14.30 u. Tot dan!

Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning (K), Sven Onclin, Thomas Amende (81. Boy Boeloerditie), Rob Buter, Iwan Bos, Kees Pluim, Quincy van de Leuv (66. Jurrian van den Brink), Justin van Groen@, Gilbrano Plet, Jerry Geurtsen, Rocco Keizer

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Stefan van Dijk (71. Joey Klare), Jim Hulleman, Ron Scheffer@, Jurjen Dikker, Bilal el Amrani, Eelke de Graaf, Stefan Seijs (55. Toine Merk).