Assist: Ron Scheffer

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

2 april 2016 14:30

Luinge, R.

‘Geen bijster goede wedstrijd’, luidde de conclusie van trainer Richard Plug na de wedstrijd. ‘Maar enkele fraaie doelpunten maakten uiteindelijk een hoop goed’. ODIN’59 bestendigde daarmee haar status tegen LRC en won op eigen terrein met 4-1 van de ploeg van trainer Marcel van Steenis. 1-3 Winst van Huizen op Sparta Nijkerk en de met 2-1 gewonnen partij van Achilles Veen op SVL veranderde echter niets aan de stand op de ranglijst in de bovenste regionen van de hoofdklasse A. Met nog slechts 5 wedstrijden voor de boeg heeft ODIN’59 daarom de titel binnen handbereik, want de nummer 2, s.v. Huizen, staat op 2 punten achterstand met een wedstrijd meer in de benen.

Roelof Luinge, gepokt en gemazeld in de Nederlandse eredivisie, begreep het belang van een juiste navolging op de spelregels bij de wedstrijd tussen de koploper en de nummer laatst. Hij leidde het duel op uitstekende wijze in goede banen en bewees daarmee nog steeds zijn status als toparbiter. Volgens de statistieken zou de thuisclub goed zijn voor meer dan 2 doelpunten per wedstrijd. Die papieren belofte werd, vooral in het tweede bedrijf, meer dan goed gemaakt, want de ploeg van Plug wist 4x het net te vinden.

ODIN’59 begon uitstekend aan de wedstrijd en ging al na 12 minuten aan de leiding via een treffer met ’t hoofd van centrale verdediger Milo Cremers , 1-0. Jim Hulleman was uit een hoekschop de aangever. Een kleine 10 minuten later had Sam Versluis en daarna Guido Luiten LRC naast ODIN’59 kunnen schieten, maar beide spelers beantwoordden aan de povere scoringsstatistieken van de bezoekers. Een dominant ODIN’59 verzuimde daarna om behoorlijk uit te lopen met vooral kansrijke mogelijkheden voor Eelke de Graaf. Bilal el Amrani, in een vrije rol, zorgde voor de nodige dreiging en bracht Jurjen Dikker na een dik halfuur in stelling, maar zijn schot werd gestuit door een LRC been. Daarmee bleef het offensieve rendement van de thuisploeg vooralsnog beneden peil.

De Heemskerkse overmacht kwam na rust steeds beter in beeld ondanks een poging van Guido Luiten. Pas in de 70e minuut van de wedstrijd verdubbelde Dikker de stand voor de thuisploeg. Jim Hulleman voorzag de zelf uitgelokte vrije trap van de juiste richting waarop de dynamische Dikker uitstekend anticipeerde, met het hoofd passeerde hij de goalie van LRC, 2-0. Een hele grote kans voor aanvoerder Ron Scheffer betekende daarna niet de 3-0 voorsprong. Sam Versluis gooide roet in het plan van trainer Plug, want hij bracht LRC terug in de wedstrijd, 2-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de aansluiting, doordat Toine Merk zijn prima invalbeurt inkleurde met een wonderschone treffer. Hij lobte, na een uitstekende steekpass van Hulleman, de bal in een fraaie boog over keeper Giordano van der Pol heen, 3-1.

Slechts 2 minuten later kopte De Graaf zijn ploeg naar de 4-1 eindstand. Aanvoerder Scheffer was vanaf de achterlijn de aangever. Ron Scheffer had even later de 5e Heemskerkse treffer op zijn slof, maar hij zag zijn keiharde inzet stijlvol gestuit door de vuisten van keeper Van der Pol. ODIN’59 blijft op 2 punten voorsprong van s.v. Huizen met nog een wedstrijd tegoed en vaart daarmee de juiste koers voor het kampioenschap van de hoofdklasse A.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, S. van Dijk, Scheffer, Cremers, El Amrani, Koops, De Graaf, Seijs, Dikker, Hulleman.

Basiself LRC: Van der Pol, Van Steijn, Houdoe, Swets, Bal, Maas, Chentouf, Ouazizi, Luiten, Gerritsen, Versluis.