Jim Hulleman (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

30 april 2016 14:30

Nagtegaal, M.J.

ODIN’59 behaalde een mooi resultaat door de uitwedstrijd tegen Achilles Veen met 1-5 in het Brabantse Veen te winnen (rust: 1-2). De Heemskerkers bleven hierdoor lijstaanvoerder, weliswaar met een gelijk aantal punten als sv Huizen, maar met de kans volgende week 3 punten uit te lopen, omdat Huizen volgende week niet speelt. ODIN’59 nam wel door deze overwinning meer afstand op runner-up en nummer 3 Achilles Veen met 5 punten. Terwijl Huizen, Achilles en DOVO nog spelen om een plaats voor de laatste periodetitel ligt ODIN’59 op koers voor het algehele kampioenschap. De belangrijkste concurrent blijft hierbij de ploeg uit Huizen. Laatstgenoemde won verrassend ruim met 7-0 van NSC Nijkerk. NSC is de volgende tegenstander van ODIN’59 en nog steeds niet veilig. Het zal daarom spannend worden tot (en met) de laatste seconde van deze competitie. ODIN’59 moet van eigen kracht blijven uitgaan en zich niet in deze laatste fase van de competitie (al) rijk rekenen.

Een mooie voetbalmiddag

Het beloofde vandaag vooraf een topwedstrijd te worden op sportpark ‘De Hanen Weide’ tussen de nummers 1 en 3 in de Hoofdklasse A en dat werd het ook. De 3e wedstrijd voor het einde van deze competitie had alles in zich wat voetbal mooi en spannend maakt. Techniek, tactiek en inzet waren de ingredienten. Het kwartje viel uiteindelijk ten gunste van de Geelblauwen uit Heemskerk in een sportieve wedstrijd met een mooie ambiance in het Brabantse Veen. Achilles had na de winterstop meer punten verzameld dan ODIN’59 en was in het bezit van de beste defensie van de Hoofdklasse A met 20 tegendoelpunten tot nu toe. ODIN’59 was tot vandaag de best scorende ploeg in deze Hoofdklasse A met 50 doelpunten voor en dit saldo werd in deze wedstrijd verder uitgebouwd tot 55 doelpunten. ODINspits Eelke de Graaf, vandaag goed voor 3 treffers, sloop naar de 2e plaats op de topscorerslijst van de Hoofdklasse A met nu 17 treffers. Zijn ambitie om nu met nog 2 wedstrijden voor de boeg als topscorer van de Hoofdklasse gelauwerd te worden, blijft realistisch.

1e Helft

De eerste helft was Achilles Veen de betere ploeg. De eerste 20 minuten resulteerde dat niet in hele grote kansen. ODIN’59 begon onzeker. Na ruim twintig minuten creëerden de gastheren een drietal grote kansen, maar die werden in een tijdsbestek van vier minuten door Sen Aerts, Ronnie Reniers en wederom Aerts (23e minuut) niet benut. ODIN’59 mocht zijn handen dichtknijpen dat de Veeners zo slordig met hun kansen omgingen. ODINkeeper Barry van Dijk pareerde en stak in een bloedvorm. Bij een counter van de Heemskerkers was het in de 31e minuut wel raak. Na voorbereidend werk van Bilal el Amrani kopte spits Eelke de Graaf mooi de openingstreffer binnen: 0-1. Tegen de verhouding in, maar wel oh zo efficient. Lang kon ODIN’59 deze voorsprong niet vasthouden. Al 3 minuten na de 0-1 kwam door een fout bij de Geelblauwen achterin de bal op de paal. Achilles Veenspeler Sen Aerts kreeg via het aluminium de bal weer voor zijn voeten geserveerd en scoorde door een niet te missen intikker de 1-1.

ODIN’59 vocht zich echter weer terug en acht minuten voor rust floot arbiter Nagtegaal voor een strafschop ten gunste van ODIN’59, na een overtreding van aanvoerder Bas van Loon op de goed doorgelopen en snelle rechtsbuiten, Amin Ouass. Jim Hulleman schoot de penalty onberispelijk binnen en zette zo ODIN’59 weer op een 1-2 voorsprong. ODIN’59 mazzelde daarna weer na een vrije trap op de paal van Theo Martens in de 40e minuut. Alles wat Achilles Veen ademde, smeekte even later om een strafschop toen Aerts zich iets te laat liet vallen na een persoonlijk duel met een ODINverdediger in het strafschopgebied van de Heemskerkers. De standvastige scheidrechter stond er dicht op en wuifde alle Achillesprotesten weg. Even later floot Nagtegaal voor de thee.

2e Helft

Na rust begon ODIN’59 weer moeizaam. De bal werd vooral voorin te korte tijd in de ploeg gehouden. In de 50e minuut ontstond er daardoor weer een kans voor Aerts. Hij miste opnieuw. Bilal el Amrani streed echter in de duels weer voor iedere bal en de boomlange centrale verdediger Milo Cremers won zowat elk kopduel. Goalie Barry van Dijk stond steeds in de weg als Veen via de as erdoor sneed en groeide uit tot 1 van de ODINuitblinkers vanmiddag. Je kon merken dat de Achillesvoorwaartsen gefrustreerd raakten door het missen van de vele kansen. “ Scoren we nou nog een keer?”, vroeg zich een Veensupporter af. Neen. Achteraf bleek dat de goal van Achilles Veen voor rust de enige zou blijven in deze wedstrijd voor de thuisclub.

Aan de andere kant was het na 57 minuten wel weer raak. Na een mooie diagonaal en cross gegeven voorzet van rechtsback Jeffrey Tol was het opnieuw Eelke de Graaf die leep over de wat ver voor zijn doel geposteerde Achillesdoelman Dylan Jones kopte: 1-3. Niet veel later (67e minuut) kwam ODIN-buitenspeler Toine Merk alleen voor de Achilles Veenkeeper maar de sympathieke ODINlinksbuiten dacht iets te lang na en miste de kans om het duel definitief op slot te gooien. De ploeg uit Heemskerk maakte het zich zo nog onnodig moeilijk want Achilles Veen kwam toen toch nog even opzetten. Hierdoor ontstond er echter weer ruimte voor ODIN’59 en in de 88e minuut werd het alsnog 1-4. Uit een door Amin Ouass afgedwongen corner, die genomen werd door Jim Hulleman, kopte spits Eelke de Graaf zijn zeventiende treffer van dit seizoen binnen. Het slotakkoord was voor Jim Hulleman. In blessuretijd nam hij een mooi aangesneden vrije trap gericht op het hoofd van de mee naar voren gekomen Milo Cremers en schoot zo de 1-5 binnen. Net als in de thuiswedstrijd in het begin van dit seizoen won ODIN’59 met ruime cijfers van Achilles Veen. Compliment aan de inzet en werklust van het hele ODINteam.

Conclusies: ODIN’59 ‘ruikt’ de titel en liet Achilles volkomen kansloos achter: 1-5.  Huizen, dat in punten gelijk staat maar een wedstrijd meer heeft gespeeld, wilde vandaag in eigen huis niets aan het toeval overlaten. NSC uit Nijkerk werd met een zevenklapper naar huis gestuurd en daardoor blijft het verschil tussen ODIN '59 en sv Huizen gelijk met het voordeel voor ODIN'59 dat Huizen een wedstrijd meer heeft gespeeld. Voor Achilles Veen rest de strijd om de tweede periode. Daarin staat het met ODIN’59 en Huizen gelijk bovenaan. Door het verlies van vandaag, ziet Achilles Veen het gat met Odin’59 en het winnende Huizen groter worden. De achterstand van Veen op de nummers één en twee in de hoofdklasse bedraagt nu vijf punten, waarbij dus moet worden aangetekend dat Huizen één wedstrijd meer heeft gespeeld. Achilles Veen kan zich vooralsnog gaan richten op de nacompetitie. Achter de top drie is de strijd om de vierde plaats belangrijk met betrekking tot de derde dan wel vervangende periodetitel. Die strijd gaat tussen DOVO en Eemdijk.