Abdelmoumim Cherkaoui

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

7 mei 2016 14:30

Collé, R.J.

ODIN’59 heeft in Nijkerk tegen NSC (Nijkerkse Sportclub Club) in de voorlaatste wedstrijd van de officiële competitie een belangrijke zege behaald op een ploeg die hard werkte maar moeilijk kon scoren. Wat productiviteit betreft gold dat vandaag ook voor ODIN’59 dat slechts 1 keer het net wist te vinden en met een marge van 1 doelpunt de voorsprong te weinig opvoerde. De Heemskerkse verdediging hield wel de nul achter en ondanks de hitte hield men verdedigend het hoofd koel. De achterhoede van ODIN’59 mocht daar trots op zijn. Voor ODIN’59 keeper Barry van Dijk is het vermijden van een tegendoelpunt net zoiets als scoren voor een ODIN’59-spits. Onder zeer warme omstandigheden in een zomers Nijkerk werden weer sinds lang drinkpauzes tijdens de wedstrijd ingelast. De Heemskerkse formatie heeft zich helemaal leeg geknokt en de 3 punten mee in de bus naar Heemskerk genomen.
Einduitslag: 0-1 (rust: 0-1).

1e Helft

Het was warm vanmiddag en je kon zien dat de hitte de spelers parten speelde. Of was het de spanning? Beide ploegen hadden de punten hard nodig: ODIN’59 in de strijd bovenin en NSC knokt(e) onderin hard tegen deelname aan de nacompetitie en vóór behoud van de Hoofdklasse. In de eerste 20 minuten lag, met een enkele uitzondering, het tempo laag. In de 21e minuut ontstond wel een mooie aanval voor ODIN’59 ingezet door rechtsback Jeffrey Tol die cross op de naar binnen getrokken linksbuiten Toine Merk passte, maar laatstgenoemde werd tot zijn verbazing buitenspel gegeven. Er werd hard gewerkt maar rechtsbuiten Amin Ouass had het fysiek zwaar tegen zijn directe sterke NSC tegenstander Jordan Kemp. Afgezien dat er geen grote kansen ontstonden kreeg NSC in de 31e minuut de beste mogelijkheid tot dan toe middels Wesley Vaes, maar deze miste jammerlijk voor het doel van goalie van Dijk. Ook Gerrit Bartels kwam na een kans niet tot scoren voor de Nijkerkers.

In de 36e minuut kwam ODIN uit het niets op voorsprong. Via een verre ingooi van middenvelder Jim Hulleman op Milo Cremers kopte laatstgenoemde handig door op de voor het NSCdoel goed gepositioneerde Toine Merk die mooi en hard de bal in het dak van het doel schoot: 0-1. Een mooie goal! Na een aantal kleine kansen van NSC kreeg ODIN vlak voor rust nog een mogelijkheid door een combinatie van Milo Cremers, Toine Merk en spits Eelke de Graaf. NSCkeeper Patrick ter Mate tikte de bal vlak onder de lat tot corner. ODIN’59 had net de kracht niet om vlak voor rust door te drukken en de 0-2 te maken. Dat had wel gekund.

2e Helft

Na de thee kregen we een box to box wedstrijd voorgeschoteld waarbij het kwartje beide kanten op kon vallen. Het werd vooral een spannende 2e helft, met 2 ploegen die zich totaal leeg knokten. Doordat ODIN geen 0-2 maakte, bleef NSC terecht geloven in de gelijkmaker. ODINSpits de Graaf kreeg diverse kansen voor de Geelblauwen maar de bal wilde maar niet in het doel en ODINaanvallen werden niet zakelijk uitgepeeld.
In de 68e minuut ontstond er weer een hele grote kans voor ODINrechtsbuiten Amin Ouass, maar zijn schot belandde op de paal. Vanaf de 74e minuut kwam NSC opzetten en speelde voor een groot deel op de helft van de tegenstander uit Heemskerk. De 0-1 bleef echter op het scorebord staan vooral door scorend onvermogen van de thuisclub, maar ook door het niet verzilveren van kansen van ODIN59. Daarnaast pareerde de ODINgoalie nog enkele schoten van de Nijkerkers en liet een sterke indruk achter. Verdediger Bart Boogaard viel na rust goed in bij de Heemskerkers en de achterhoede van ODIN won zowat elk kopduel door fysieke voordelen. Na driekwart wedstrijd was El Amrani te laat met een sliding op de bal en de verder met een ruime voldoende leidende scheidrechter Collé floot voor geel voor El Amrani nadat de Nijkerkse tegenstander(s) moord en brand schreeuwde(n). Collé verzuimde later een overtreding van een Nijkerkspeler ook te bestraffen met een kaart in een overigens in het algemeen zeer sportieve wedstrijd.

Belangrijke winst ODIN’59

Wat thuis vorig jaar in Heemskerk niet lukte, toen een 3-0 voorsprong  na rust nog 3-3 werd bijgehaald door NSC, overkwam ODIN’59 nu niet. ODIN´59 won deze belangrijke wedstrijd vanmiddag en staat nu met nog 1 wedstrijd te spelen 3 punten los op nummer 2, sv. Huizen, dat vandaag vrij was. Volgende week zaterdag speelt ODIN thuis tegen DOVO en er is voor de Geelblauwen nog 1 punt nodig om definitief de champagne te ontkurken. Bij verlies van ODIN en winst van Huizen uit tegen AJAX komt er een beslissingswedstrijd, ODIN’59-Huizen. Het kan nog steeds dat je nu bovenaan staat en straks met lege handen huiswaarts gaat. Alles is mogelijk in de voetballerij. Op naar de laatste wedstrijd thuis op 14 mei tegen DOVO! De sympathieke NSC/trainer Jürgen Schefczyk feliciteerde trainer Richard Plug sportief na deze wedstrijd en merkte op dat het een mooie competitie is dit seizoen.´ODIN staat nu steviger bovenaan en Achilles Veen lijkt nu alles te verspelen. Hopelijk heeft deze wedstrijd voor NSC een positieve invloed op onze laatste wedstrijd volgende week voor klassenbehoud. De spelers valt vandaag niks te verwijten', aldus Schefczyk. ' Ze hebben zich helemaal leeg gespeeld`. In de laatste wedstrijd wordt ook belist wie er nacompetitie voor degredatie gaat spelen: NSC of Bennekom. ODIN’59 heeft dus nog 1 punt nodig om de (kampioens)vlag te hijsen. Tegenstander komende week, DOVO, strijdt nog voor de 4e plaats die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.