ODIN’59 schrijft geschiedenis; kampioen van de hoofdklasse A

ODIN’59 schrijft geschiedenis; kampioen van de hoofdklasse A

ODIN 59 1

1 - 3

DOVO 1

Tim Koops (e.d.)
11'
38'
Roy Bakkenes (vrije trap)
Jurjen Dikker (afstandschot)
40'
45'
Joshua Patrick (kopbal)
77'
Jan Struijk
Serhat Koç

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

14 mei 2016 14:30

Scheidsrechter

Beek, H.J.G.M. van

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Een afgetekende 1-3 nederlaag tegen DOVO stond het kampioenschap van de hoofdklasse A niet in de weg. De ploeg van trainer Richard Plug verzamelde gedurende het seizoen de meeste punten en is daarmee de terechte winnaar van de kampioenschaal. KNVB functionaris Remko Hoek, oud speler van ODIN’59, kondigde gisteren via twitter al aan dat hij de felbegeerde schaal alvast naar Heemskerk mee zou nemen voor het geval ODIN’59, na het duel met DOVO, koploper zou blijven en daarmee in de boeken bijgeschreven zou worden als kampioen van de hoofdklasse A. Ajax speelde in eigen huis de Heemskerkers in de kaart door een fraaie 5-1 winst op de nummer 2 Huizen. Daardoor bleef de marge tussen koploper ODIN’59 en Huizen 3 punten waardoor de equipe van Plug rechtstreeks promoveerde naar de derde divisie.

Het kwaliteitsverschil vandaag was duidelijk in het treffen met de mannen van DOVO. Gerelateerd aan ’t budget van de Veenendaalse vereniging lijkt dat ook wel logisch. Met de komst van Hans Kraaij jr. vorig seizoen had DOVO grootse plannen en gepland om de weg naar de topklasse in te slaan. Dat lukte toen niet ondanks de 8-0 megazege op ODIN’59 in de nacompetitie. Trainer Richard Plug zag destijds als toeschouwer met lede ogen aan hoe DOVO ODIN’59 compleet vermorzelde. De samenwerking tussen Kraaij en DOVO eindigde het afgelopen seizoen in februari echter wegens tegenvallende resultaten. Vandaag was daarom een zege voor DOVO, nu onder leiding van interim trainer Bert van Sas, uiterst belangrijk om nog een kans te creëeren voor promotie naar de derde divisie. DOVO greep die kans met beide handen en boekte een verdiende 1-3 zege op de Heemskerkse koploper.

De geschorste Bilal el Amrani, volgend seizoen in dienst van Ajax, moest vanaf de kant toekijken hoe zijn ploeg al na een dikke tien minuten op achterstand kwam na een misverstand in de Heemskerkse defensie, waarbij de bal via Tim Koops in ‘t eigen doel verdween, 0-1. ODIN’59 trachtte nog wel wat terug te doen en leek af en toe dreigend via Toine Merk, maar daar bleek DOVO niet echt van te schrikken. Scheidsrechter Van Beek voorkwam na een half uur dat ODIN’59 een volgende tegenslag te verwerken kreeg. Koops vloerde op ongelukkige wijze Leon Toonen binnen de zestien, maar de arbitrage gaf geen reactie jegens de Heemskerkse verdediger. ODIN’59 wist via Milo Cremers nog enige dreiging te veroorzaken in de defensie van DOVO, maar dat leidde echter niet tot de gelijkmaker. De bezoekers verdubbelden ruim 5 minuten voor tijd de voorsprong. Een vrije trap van aanvoerder Roy Bakkenes draaide in één keer achter Barry van Dijk in de verre hoek binnen de palen, 0-2. Nog geen minuut later was het voor de thuisploeg raak via Jurjen Dikker. De middenvelder zag van een meter of 40 de 18 jarige Bodhi Prinssen te ver voor zijn goal staan. Dikker schoot met een prachtige knal de bal over Prinssen tegen het net, 1-2. De marge met rust zou uiteindelijk toch nog 2 doelpunten bedragen. Een afgemeten voorzet van Roy Bakkenes werd bij de tweede paal door Joshua Patrick langs Barry van Dijk gekopt, 1-3.

ODIN’59 startte het tweede bedrijf behoorlijk dreigend. Een inzet via het hoofd van Eelke de Graaf trof echter geen doel. Ook een prima poging van Jim Hulleman verdween in de handen van keeper Prinssen. Daarmee veranderde de eindstand niet meer. Het dikke 5-1 verlies van Huizen op sportpark De Toekomst tegen Ajax bevestigde uiteindelijk het kampioenschap voor trainer Plug en de zijnen.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Tol, Scheffer, Merk, Tiktak, Ouass, Cremers, Koops, De Graaf, Dikker, Hulleman.

Basiself DOVO: Prinssen, E. Patrick, Mahdadi, Mooij, Westmaas, Goorman, J. Patrick, Bakkenes, Toonen, Van Brakel, Struijk.  De ontlading na afloop in beeld gebracht door 251Online  De rondtoer door Heemskerk en de ontvangst in de kantine
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!