77'

Mannen, 1, Groep 1 001

22 augustus 2015 17:00

Selier, B.S.

Opnieuw wist ODIN’59 de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen 2015-2016 niet te winnen van plaatsgenoot ADO’20. Vorig seizoen voorspelde trainer ADO’20 trainer Thijs Sluijter na de nipte overwinning van zijn team destijds in de wedstrijd om de Raadhuiscup dat ODIN’59 in het seizoen 2014-2015 zou meedoen bovenin de Hoofdklasse voor promotie. Hij kreeg gelijk. ODIN’59 draaide een goed seizoen, maar haalde net geen promotie naar de Topklasse. Wat de voorspelling voor komend seizoen voor ODIN’59 wordt, blijft nog in het ongewisse. In deze bekerpoule gaat uiteraard de ploeg die poulewinnaar wordt verder. Er zijn 6 plekken komend seizoen in de competitie van de Hoofdklasse, die recht geven op promotie naar de Topklasse. De bekerwedstrijd ADO’20-ODIN’59 begon overigens een kwartier later door het uitlopen van de wedstrijd ervoor van ADO’20 A1.

ODIN’59 begon redelijk goed met zes nieuwe spelers vergeleken met het team van vorig seizoen en er werden al in de eerste 5 minuten reele kansen gecreerd via de rechtervleugel, maar de ODIN’59spits(en) ontbrak het aan nauwkeurigheid (onder andere een kopbal van Eelke de Graaf). Na 2 kansen binnen 5 minuten van ADO’20 kreeg ODIN’59 rechtsbuiten Eric Homan in de 10e minuut de beste kans op de openingstreffer. Het schot ging over. In deze fase van de wedstrijd was ODIN’59 een periode beter, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken.

Duels werden wel vaker door ODIN’59 gewonnen maar de zogenaamde tweede bal was vaak voor de thuisploeg. In de 13e minuut kwam ADO’20 op voorsprong. Na een snelle counter van ADO’20 kwam Rick Neele verrassend tot een schot op de paal en de rebound werd ingeschoten door Selchuk Yilmas: 1-0. In minuut 20 van de wedstrijd moest ODIN’59-keeper Barry van Dijk zich danig strekken bij een diagonaal schot van Ted Amson. Hij bleek zich achteraf hierbij geblesseerd te hebben, waardoor hij in de 26e minuut vervangen moest worden door Erik Alders.

Vlak voor rust ontstond er een ODIN’59kans voor Bilal El Amrani, maar het schot werd gepareerd door ADO’20 keeper Jack Laan. In deze eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen, die niet werden benut. Rust: 1-0. Na de thee kreeg de wedstrijd vaker een rommelig karakter en werden duels grimmiger. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten. De gemoederen raakten wat verhit en dat ging ten koste van het spel. De opbouw van achteruit resulteerde niet in het creeren van kansen of doelpunten voor ODIN’59. Milo Cremers werd voorin geposteerd, maar in de 77e minuut was de organisatie achterin weg bij ODIN’59 en in een counter en soloactie van Rick Neele kwam deze 1 op 1 voor keeper Alders en schoof de bal beheerst onder de verder goed ingevallen ODIN’59-doelman door: 2-0. Deze voorsprong van ADO’20 kwam niet meer in gevaar. Het andere bekerduel in poule 1 tussen AFC’34 en Zwaluwen’30 eindigde overigens in 0-0.

Komende woensdag 26 augustus 2015 wacht voor ODIN’59 de thuis/bekerwedstrijd:  ODIN’59 1 – AFC’34 1.
Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Sportpark Assumburg.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Jurjen Dikker, Ron Scheffer (C), Bilal el Amrani, Jim Hulleman, Eric Homan, Eelke de Graaf.

Basiself ADO’20: Jack Laan (K), Dennis de Wit, Sem van Amersfoort, Yousouf Zinga, Rick Neele, Jefferey Klijbroek, Ted Amson, Selcuk Yilmaz, Sven Berntzen, Gert Jan van Leiden, Edwin Dekkers (C).