Bekerduel ODIN’59 1 – AFC ’34 na eerste helft gestaakt. Stand: 0-0

Bekerduel ODIN’59 1 – AFC ’34 na eerste helft gestaakt. Stand: 0-0

ODIN 59 1

-

AFC 34 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 001

Datum

26 augustus 2015 19:30

Scheidsrechter

Leeuwen, L. van

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Gisterenavond kreeg gastheer ODIN’59 voor de 2e bekerwedstrijd, de Alkmaarse Football Club, AFC’34 op bezoek. De wedstrijd was in handen van scheidrechter dhr. L. van Leeuwen. Na een 0-0 stand won de natuur het na rust van het voetbal. Het noodweer en vervolgens een stroomstoring sloegen vanavond naast vele huizen in de regio ook toe bij ODIN’59 Sportpark Assumburg te Heemskerk en noopte de scheidsrechter na de eerste helft de wedstrijd te staken bij een 0-0 stand.

De eerste helft kenmerkte zich door voetbal van 2 ploegen die nog zoekende zijn naar de juiste vorm en naar die voetbalbedoelingen die tot scoren moeten leiden. Komende zaterdag/zondag over een week moeten de teams klaarstaan voor de confrontaties in de competities in de zaterdag Hoofdklasse A en Zondag eerste Klasse A KNVB. In deze wedstrijd ODIN-AFC kreeg meteen  Eelke de Graaf in de 7e minuut al een mooie kans voor de keeper van AFC’34 maar hij schoot iets te laat op doel om echt te treffen.

In de 17e minuut zagen we een mooie verre ingooi van Jim Hulleman van ODIN’59 naar spits de Graaf maar deze kon niet tegen de bal aanlopen en kopte te zwak op doel om de AFC’34 doelman te verschalken. In de 34e minuut passte opnieuw Hulleman fraai naar Bilal el Amrani die als nummer 10 van ODIN’59 neigt van links naar rechts binnen te draaien. Zijn keuze voor het schot was de korte hoek, waar een schot hard in de verre hoek wellicht meer voor de hand had gelegen. 

En kreeg AFC’34 kansen? Met onder andere oud-ODIN’59 speler Denzel Meijer in de spits en broertje Malcolm op rechts voorin in de gelederen en vader/assistent trainer Henny Meijer (legendarisch oud-profvoetballer en spits bij o.a. Ajax-Roda JC-Groningen-Telstar, etc.) zou je toch een hoger scorend vermogen van deze sympathieke gasten verwachten. Ja, in de 29e minuut scoorde de als rechtsbuiten geposteerde Herbert Inecia weliswaar voor AFC’34, maar de alerte grensrechter had al de vlag omhoog, dus  telde het doelpunt niet. In minuut 35 ging ODIN’59-spits Eelke de Graaf (vorig seizoen nog samen met Jim Hulleman spelend voor AFC’34) schuin op AFC’34 keeper Wiese af maar het schot was niet hard genoeg waardoor de AFC-goalie deze makkelijk kon pakken. In de allerlaatste minuut van deze eerste helft en wat vanavond achteraf bleek, de enige helft, kreeg AFC’34 nog een grote kans om met een 0-1 voorsprong, thee te gaan drinken. Heel veel AFC’34-supporters hadden de indruk dat het missen van deze kans moeilijker was dan de bal in de goal te schieten, maar toch gebeurde het eerste.

De supporters gingen de rust in met 0-0 en werden ongewild getracteerd op een noodweer en vervolgens ook nog op het uitvallen van de electriciteit tijdens het nuttigen van een versnapering in de kantine. Het leek wel een voorbode op de Heemskerkse Volksfeesten want doordat het licht uitviel in de kantine gingen een aantal (AFC’34?) supporters aan de witte wijn in het donker met op achtergrond romantisch digitaal licht binnen handbereik. Na drie kwartier wachten, staakte uiteindelijk scheidsrechter van Leeuwen de wedstrijd en kwam hij ook met 2 gezellige lampjes in zijn  handen de kantine ingewandeld.

Aan de KNVB nu de beslissing of de wedstrijd in zijn geheel of 1 helft wordt (uit)gespeeld. Er kan zich in deze poule nog 1 ploeg plaatsen voor een vervolg in dit Bekertoernooi. Gisteren (25-8-15) plaatste zich alvast de andere Zondaghoofdklasser ADO’20 voor de volgende ronde door de Zwaluwen’30 uit Hoorn met liefst 1-4 te verslaan. 

ODIN’59 2 speelde vanavond ook voor de beker uit bij en tegen De Kennemers 1. Stand bij rust: 0-2. Doelpunten ODIN’59: Yassine Ibrahimi en Stef Halbersma. Deze wedstrijd werd om dezelfde redenen als ODIN’59 1 gestaakt en waarschijnlijk naar volgende week verplaatst.

Komende zaterdag staat de volgende bekerwedstrijd Zwaluwen'30-ODIN'59 op de agenda. Aanvang: 14.30 u. Locatie: sportpark De Waal in Hoorn.

Basiself ODIN’59:
Erik Alders (K), Jeffrey Tol, Kenneth Hulshof, Milo Cremers, Jordi Tiktak, Jurjen Dikker, Ron Scheffer (C), Bilal el Amrani, Jim Hulleman, Eric Homan, Eelke de Graaf.  

Basiself AFC’34: Joey Wiese (K), Lars Boekel, Emre Aykan, Sandro Staal, Ilker Yilmaz, Nick Burger (C), Herbert Inecia, Bart Kansen, Denzel Alonzo Meijer, Luc Schuffelen, Malcolm Meijer.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!