...
40'

F-pupillen, F3, Groep 2 47

29 augustus 2015 8:30

De bekerwedstrijd die vandaag op het programma stond beloofde een zware pot te worden. Tegen het hoger geklasseerde DEM met enkele 2e jaars F spelers in de gelederen moesten we op onze top spelen om überhaupt een kans te maken. Die vlieger ging helaas niet op. Bij de eerste 4 (!) tegendoelpunten gaven we DEM alle ruimte en maakten en het veld niet klein als zij in balbezit waren. We stonden erbij en keken ernaar alsof we met zijn allen in Artis waren. Arda, die als keeper begonnen was kon er niet veel aan doen en had zelfs nog enkele ballen tegen gehouden. Na de eerste 10 minuten kwamen we voor het eerst over de middenlijn en langzaam maar zeker begonnen de jongens één voor één te beseffen dat je met alleen maar toe kijken geen wedstrijd kunt  winnen. Dani gaf een splijtende pass op Jent wiens schot nog net kon worden gevangen door de keeper. Direct daarna brak Jent via een pass van Mounssif goed door en de voorzet belandde bij Mees B. Die haalde van afstand zonder na te denken direct uit (4-1). Ook Mees F. brak toch een paar keer door de linies heen van het compact spelende DEM en de laatste keer werd zijn schot net gestopt. Net toen we wat meer vertrouwen getankt hadden werd het weer een paar weer gevaarlijk voor ons eigen doel. Ook nu durfden we niet naar de bal toe te komen en lieten we de tegenstander vrij schieten. Voor we het wisten stond er met rust 7-1 op het scorebord. In de rust benadrukten de trainers Mick en Max nogmaals dat we met deze instelling met dubbele cijfers zouden verliezen. Ook het sneller ‘groot’ en ‘klein’ maken van het veld werd niet goed toegepast en moest veel beter. Na de rust werd doelman Arda gewisseld voor Mees F. Arda nam zelf de aftrap en soleerde in een keer recht op het doel van DEM af. De keeper kon de bal nog net corner tikken. De strak genomen hoekschop kwam bij Sebastiaan terecht die de bal hard en laag langs de doelman schoot (7-2). Ook Ramon had de boodschap goed begrepen en veroverde een paar keer goed de bal op het middenveld. Toch bleef DEM maar aandringen. Een door ons fout weg gewerkte corner werd direct afgestraft (8-2) en niet snel daarna lag ook de 9-2 in het net. Met deze stand was de wedstrijd natuurlijk al lang beslist maar toch konden we nog wat tegenstootjes forceren. Sebastiaan wist zich met bal langs enkele DEM verdedigers te worstelen en met de punt van zijn schooen Mees B. te bereiken. Deze passeerde heel beheerst de keeper (9-3). Mees F., die deze helft in het doel veel kreeg te verwerken gaf daarna de mooiste assist van de wedstrijd. Met een hele verre uittrap zette hij Mees B. direct vrij voor de keeper die de bal voor de 2e maal in het doel plaatste (9-4). Jent kreeg ook nog een paar keer een kans maar het geluk was ook niet aan onze zijde. Een vrije trap van Sebastiaan raakte nog de lat maar DEM liep daarna snel uit naar 13-4. Zij bleven er vol bovenop zitten en wij grepen totaal niet in waardoor we de doelpunten achter elkaar om onze oren kregen. Alleen via Mounssif konden we nog iets terugdoen. Hij scoorde de 13-5 met een afstandsschot. Het laatste doelpunt was weer voor DEM (14-5). Al met al een zeer terechte uitslag en een goede ervaring voor ons waar we weer veel van kunnen leren. Gelukkig waren we tijdens de penalty serie minstens gelijkwaardig (5-5!).

Penalty’s raak: Jent, Mees F., Mees B., Dani, Sebastiaan