...
38'

F-pupillen, F3, Groep 2 47

5 september 2015 10:15

De ongunstige bekerloting koppelde de spelers van de F3 opnieuw aan een tegenstander die in een veel (2x) hogere klasse uitkomt. Toch besloten de talentjes maar weer eens de mouwen goed op te stropen. Het gevoel was goed want afgelopen woensdag werd er zeer fanatiek en scherp getraind, kermisweek of niet. Dat de thuisploeg toch een beetje onzeker was werd vlak voor de wedstrijd duidelijk. Ze hadden al vooraf geregeld dat ze op de helft met harde wind mee (windkracht 5) konden beginnen. Het werd dan ook vanaf de start een eenrichtingsverkeer naar keeper Sebastiaan wiens beurt het was om de eerste helft op doel te staan. Zelfs als Uitgeest de bal niet raakte rolde de bal nog richting ons doel, zo hard waaide het. We konden dan ook maar een enkele keer op de helft van de tegenstander komen maar echt dreigend werd het nooit. Ondanks dat onze dappere doelman een paar keer snel zijn doel uit kwam om de bal te onderscheppen stond het toch al gauw 4-0 voor de thuisploeg. Aan het eind van de eerste helft kwamen de jongens van trainers Mick en Max toch nog een paar keer naar voren. Via met name Arda en Mounssif konden we na een kwartier pas echt over de middellijn komen maar we kwamen ook duidelijk kracht tekort in de duels tegen de veelal oudere en grotere Uitgeestenaren. Ondanks dat gingen we langzaam maar zeker meer aandringen. Na een korte solo kon Arda de bal goed raken maar hij schoot net naast. Vlak daarna werd ook Mees B. vanaf de rechterkant gevaarlijk maar zijn schot werd door de keeper in de hoek gestopt. Helaas werd vervolgens de bal achterin niet goed weg gewerkt en viel de 5-0 in het net. In de rust zetten de coaches de puntjes nogmaals op de i en mocht Ramon het op doel gaan proberen. Net als vorige week kwamen we na rust veel beter uit de startblokken. Met een mooie actie zette Mees F. Dani in scoringspositie maar zijn schot ging net naast. Vlak daarna namen we onze eerste corner. De scherp ingedraaide bal van Mees B. kwam bij Mees F. terecht die de keeper bijna verraste. Ook Jent was goed aan de tweede helft begonnen. Na twee keer de bal veroverd te hebben lobte hij vanuit de linksachter positie de bal over iedereen heen. Sebastiaan en Mounssif vingen de bal samen op en via een knappe een-twee werd de keeper nogmaals getest, helaas zonder resultaat. We kregen geen tijd om van deze actie na te genieten want na 2x slordig balverlies achterin kon Uitgeest in no-time uitlopen naar 7-0. Vanaf dat moment kwamen we voor het eerst serieus in de wedstrijd. Een ongeveer 10 minuten durend offensief drong de ietwat geschrokken tegenstanders helemaal terug naar hun eigen helft. De hard werkende Mounssif werd steeds sterker aan de bal en bereikte Jent die net naast schoot. Ook Mees F. deed een duit in het zakje. Een mooie boogbal van hem raakte jammer genoeg het zijnet. Nu was het de beurt aan Arda die na een knappe actie van Sebastiaan het net probeerde te vinden. Vervolgens probeerde Mees B. het nog eens vanaf links maar de keeper van Uitgeest was gewoon heel goed en alert en werkte alles weg. Totdat de bal in de 35e minuut bij Dani belandde. Via een verre uittrap van keeper Ramon (die heel slim een paar meter naar voren was gelopen) kreeg hij de bal. Vanaf een meter of 12 redde Dani de eer door de bal hard en laag in het doel te schieten (8-1). Al met al weer een leerzame wedstrijd met een prima 2e helft voor ons waarin we FC Uitgeest lange tijd toch onder druk hebben gezet. Dat biedt hoop voor de competitie waarin we met meer gelijkwaardige tegenstanders zijn ingedeeld. Met minder ontzag voor de tegenstander en meer scherpte zoals op de training kunnen we het daar dan nog ver schoppen.

Jammer dat de penalties ook werden verloren.

Wel waren wederom Jent en Sebastiaan vanaf 8 meter trefzeker.