Ondanks nederlaag toch kampioenschap ODIN'59 4

Opperdoes 2

2 - 1

ODIN 59 4

Competitie

Mannen zaterdag, 4, 3e klasse A

Datum

16 april 2016 14:30

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Het 4e elftal van ODIN'59 behaalde afgelopen zaterdag het kampioenschap van de reserve 3e klasse. Het team bestaat voor een groot deel uit gelauwerde 1e elftalspelers, aangevuld met een goede mix van spelers die conditioneel en voetbaltechnisch de ex- selectiespelers het best tot hun recht laten komen. Een strakke groep dus.

De mannen hadden zich goed voorbereid. Een intensieve laatste training op donderdagavond (wat overigens volgens mij ook de eerste was dit jaar) en het gezamenlijk reizen per touringcar naar de belangrijkste wedstrijd om de voorbereiding in alle rust te laten plaatsvinden. Om het niet al te drukte laten worden in de bus was er een strenge selectie toegepast wb meereizende supporters. Slechts 1 supporter kwam door de selectie.

Ondanks een voorsprong van 9 pt op nummer 2 lag er toch wel wat druk op de groep.
Afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd OSV-ZOB diende er 1 pt binnengehaald te worden.
De eerste indruk van de spelers bij het aanzien van de grasmat zorgde voor enige vorm van spanning in het team. Op dit veld zouden hun kwaliteiten onvoldoende uit de verf komen en was de tegenstander duidelijk in het voordeel. Die gasten zijn er aan gewend was de conclusie. Ook was goed zichtbaar dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander beduidend lager was. De ervaring zou dus de doorslag moeten geven.
Ondanks deze eerste tegenvallers begon ODIN'59 goed aan de wedstrijd maar werd ook al snel duidelijk dat Opperdoes niet van plan was het ODIN'59 makkelijk te maken.

In de 1e helft kreeg ODIN'59 meerdere kansen om de score te openen maar bleven de doelpunten uit. Echter na een snelle uitval kwam Opperdoes onverwacht op een voorsprong. Op dit soort momenten is het voor de toeschouwer goed te constateren hoeveel positiviteit er in de groep zit. Geen verwijten, geen negatieve uitlatingen naar elkaar. Heel goed! Een voorbeeld voor velen!
ODIN'59 pakte de draad weer goed op maar bleef tot de rust tegen de achterstand aan kijken.
In de rust werd bekend dat ZOB gewonnen had van OSV en dat het kampioenschap binnen was. Dat wilde niet zeggen dat ODIN'59 van plan was de wedstrijd weg te geven en
en werd met volle inzet aan de 2e helft begonnen.

Na ongeveer een kwartier spelen kwam ODIN'59 via een strakke kopbal van Andrew Aird op gelijke hoogte. ODIN'59 wilde meer en ging fanatiek op zoek naar de winnende treffer.
Helaas viel de winnende treffer in het doel van ODIN'59. ODIN'59 probeerde de zaak nog te forceren maar de stand bleef op het scorebord staan.
Kampioen worden door te verliezen is ook een kwaliteit. Met het kampioenschap, de champagne, de bloemen en de gezellige avond was de nederlaag gauw vergeten. ODIN'59 4 is dus kampioen en mag volgend seizoen uitkomen in de reserve 2e klasse. Gefeliciteerd mannen.

Ik heb genoten vanmiddag in Opperdoes.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!