ODIN '59 wint oefenduel tegen Velsen met 1-4

77'
79'
80'

4 augustus 2015 20:00

Dinsdagvond vond er een oefenduel plaats in Driehuis van ODIN '59 tegen de tweede klasser zondag amateurs: vv Velsen. Bij rust was de stand nog dubbelblank, maar na de thee was een offensiever ODIN '59 te sterk voor de thuisclub en overliep ODIN '59 bij vlagen Velsen. ODIN '59 won uiteindelijk deze zinvolle oefenwedstrijd met 1-4.

In een wedstrijd met 2 verschillende gezichten was de tweede helft aantrekkelijker dan de eerste voor de toeschouwer. Voor rust had Velsen de meeste en beste kansen, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Naast een paar kleine kansjes kwam ODIN '59 deze eerste helft niet veel verder dan een mooi diagonaal afstandsschot op de linker paal van Jassin Ibrahimi. Velsen kreeg met de sympathieke oud-ODIN '59 speler Tim Groenewoud in de gelederen wel grotere kansen maar kwam ondanks hard werken en enkele schoten niet tot scoren.

ODIN '59 creeerde dus voor rust (te) weinig kansen en de opbouw van achteruit resulteerde vaak in balverlies. Na rust kwam er bij Velsen een compleet ander team in het veld en bij ODIN '59 werden ook de nodige wisselingen doorgevoerd. De opbouw van achteruit verliep bij ODIN '59 steeds beter en dit resulteerde al snel in een doelpunt en voorsprong. Amin Ouass, na rust ingevallen voor Ibrahimi, wist in de 47e minuut de Velsendoelman met een laag, hard schot te verschalken: 0-1.

Er kwamen meer kansen voor de bezoekers en er werd effectiever via de flanken opgebouwd. Met name de ODIN '59 buitenspelers waren sneller dan hun tegenstanders. In de 62e minuut werd spits Jalel Benahmed (overgekomen van AFC '34) door andere ODIN '59-manschappen goed in stelling gebracht en hij scoorde daardoor zijn eerste ODIN '59-doelpunt: 0-2. In de 77e minuut scoorde Velsen de aansluitingstreffer door Patrick Grech die na slecht meeverdedigen van de voorhoede van ODIN '59 uiteindelijk simpel voor doelman Habets kon verschijnen en intikken: 1-2. Een mooie aanval van ODIN '59 resulteerde uiteindelijk in een mooie afmaker van Robert Vossenbelt die na een goede aanval goed in stelling werd gebracht en de 1-3 intikte. In de 79e minuut was het uiteindelijk linksbuiten Bas van ’t Hoff die na een geplaatst schot de eindstand op het scorebord bracht: 1-4.

Basiself ODIN ’59: Habets (k), Tiktak, Boogaard, Nijman (a), Merk, Tosun, Kremer, Nagel, Benahmed, Ibrahimi, Van ’t Hoff.