ODIN’59 wint eerste wedstrijd in Everts Folkertstoernooi!

Toine Merk (intikker)
77'
Assist: Margel Muzo

14 augustus 2015 19:30

Gisterenavond speelde ODIN'59 in Beverwijk bij gastheer de Kennemers tegen Uitgeest een eerste wedstrijd in het 3e Evert Folkertstoernooi.

Nadat de wedstrijd 8 minuten voor tijd door scheidsrechter M. Tjong-A-Hung in overleg met beide trainers werd stilgelegd en afgesloten na een op het oog zware blessure van Uitgeestdoelman Sven Koning (botsing met eigen speler), stond het 4-0 in het voordeel van ODIN’59. ODIN’59 speelt aanstaande zondagmiddag 16 augustus om 14.00 uu op  Sportpark Adrichem. Tegenstander is de winnaar van het andere duel vanavond DEM-de Kennemers. De overwinning ging naar DEM dat met 3-0 de Kennemers versloeg.

Het was gezellig toeven op Sportpark Adrichem op deze zomeravond, maar hoe liggen de kaarten in deze fase van de voorbereiding? Wie is zeker van zijn positie? Het is duidelijk dat ODIN’59 hoofdtrainer Richard Plug voorafgaande aan de bekerwedstrijd van volgende week tegen ADO’20 nog een aantal opties voor zijn basis open laat. In de eerste helft had ODIN’59 vaak balbezit en dat resulteerde ook in uitgepeelde kansen. Maar ook Uitgeest kreeg kansen, maar benutte deze niet. Ondanks dat Uitgeest in deze wedstrijd niet op volle oorlogssterkte was, was het duidelijk dat deze weggegeven kansen op Hoofdklasseniveau zouden zijn afgestraft.

In de eerste helft eiste ODIN’59 veelal balbezit op. Dit resulteerde in goede kansen voor ODIN’59 voor het Uitgeestdoel. In de 15e minuut paste scheidrechter Tjong-A-Hung uitstekend de voordeelregel toe waardoor  Eelke de Graaf vrij voor de goal kwam en de bal voor ODIN’59 kon inschuiven: 1-0. In de 35e minuut kwam Stefan Seijs voor het Uitgeestdoel en scoorde via het been van een tegenstander de 2-0. In de 53e minuut werd op ODIN’59 speler Cremers in het strafschopgebied een overtreding gemaakt. Strafschop. Jim Hulleman schoot feilloos in en bracht de stand op 3-0. In de 77e minuut was het Toine Merk die 4-0 voor ODIN’59 aantekende na fraai voorbereidend werk van Margel Muzo. Uiteindelijke eindstand: 4-0. Door deze overwinning verzekert ODIN’59 zich dus van de finale aanstaande zondag tegen DEM. Aanvang: 14.00 uur.