...
40'

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 06

19 september 2015 12:00

Met toch wel een beetje knikkende knieën reisde de F3 eind van de ochtend af naar Haarlem voor de uitwedstrijd tegen DSS F3. De koploper had immers de eerste wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen en nog geen tegendoelpunt gehad. Gelukkig hadden we vandaag hulp van de vaste keeper van de F4 (Tijn Maas) die graag een keer met ons mee wilde doen. Dat schiep al wat vertrouwen en na een uitgebreide warming up van Max konden we vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. De twee linies van 3 spelers (met de met de punt naar voren opgesteld) waren vast besloten dit keer eens goed en fel van start te gaan. Niet dus... Al na 3 minuten stormde DSS vanaf de middenlijn op ons doel af en werd een mooi uitgespeelde aanval onhoudbaar voor onze keeper afgerond (1-0). Vlak daarna werd op dezelfde manier de 2-0 binnen geschoten. DSS dacht dat er meer te halen was en ging vol gas door. De dappere Tijn wist echter tot twee keer aan een schot te stoppen en vervolgens vond hij dat het genoeg was. Hij schreeuwde luidkeels de jongens naar voren en met een paar verre uittrappen waren we weer wakker geschud. Iedereen besloot nu de mouwen nog eens goed op te stropen. Mees F. veroverde knap een paar ballen en schoot steeds over alle linies heen naar voren. Hierdoor kregen we wat meer lucht achterin. Ook de sterke Mounssif en de geconcentreerde Jent wisten een paar keer goed voor hun man uit te komen en zo een tegenaanval snel om te zetten in een aanval voor ons. Mees B. kreeg nu vaker de bal en de ruimte om voorin de aanval voort te zetten. Dat lukte aardig en met een paar door hem geforceerde corners kwam de thuisploeg heus onder druk te staan. Een tegenaanval van DSS was echter meteen weer raak, voordat we het wisten lag de 3-0 alweer in het net. Tot aan de rust was het toch weer Odin ’59 dat de aanval zocht. Mees F. gaf een mooie splijtende pass op Arda die vanaf links zich langs twee man worstelde en bijna kon scoren (net naast). Een hard schot van Mounssif vlak daarna ging wel recht op doel af, helaas kon de keeper er nog net bij. In de rust werd de limonade weg geslurpt en na het opbeurende praatje van Max konden we niet wachten om aan de 2e helft te beginnen. Ergens voelden de jongens dat er minimaal een doelpuntje te halen was. Jammer genoeg kwamen we met wat pech uit de startblokken. Door een mooi hoog afstandsschot vanaf 20 meter kregen we de 4-0 voor ons kiezen. Daar was echt niets aan te doen. Vol goede moed namen we de aftrap en nadat Tijn nog 2x goede reddingen had gedaan namen we het heft weer in eigen handen. Voor het eerst werd nu om iedere meter gevochten en spatte de scherpte er vanaf. De vingevlugge Dani had een paar mooie acties in huis en zorgde voor veel onrust op het middenveld. Ook Ramon liet zich nu veel zien, hij veroverde knap de bal en passde de bal naar Mounssif. Die kon nog net zijn man uitspelen en met een mooi schot scoren (4-1). We kregen de smaak te pakken en DSS was in deze fase helemaal de weg kwijt. De koploper werd verder op de eigen helft terug gedrongen en had even niets meer te vertellen in eigen huis. Een aanval over meerdere schijven kwam aan de rechterkant van het veld bij Sebastiaan terecht. Die drong snel het doelgebied binnen en schoot de 4-2 buiten bereik van de keeper binnen. Dat doelpunt werd zo uitbundig na gevierd dat we even vergaten waar we mee bezig waren. Met 6 jongens in de spits word je als team dan wat kwetsbaar achterin en zo kon DSS in de laatste minuut makkelijk de 5-2 maken… Verdiend verloren maar er was wel meer eer te behalen. Volgende wedstrijd (weer) beter en dan komen de eerste punten vanzelf in zicht. We boeken ieder week vooruitgang.

Gelukkig werd de penalty serie met klinkende cijfers gewonnen, 4-1! Mede dankzij onze invalkeeper en een paar mooie treffers van ons.

Penalties raak: Mees F., Sebastiaan, Jent en Mounssif