... (schot)
40'

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 06

3 oktober 2015 11:45

De mannen van het F opleidingsteam van ODIN '59 reisden een beetje gespannen naar Wijk aan Zee af.  We hadden immers nog nooit tegen een F1 team gespeeld en tot nu toe nog geen punten behaald.  Vooraf werd een heuse nieuwe yell geïntroduceerd en met goede moed aan de wedstrijd begonnen. De eerste minuten waren dan ook zeker voor de F3. Er werd heel snel druk gezet en met name vanaf rechts regen we de aanvallen aaneen. Mees F. zocht keer op keer de achterlijn en zorgde voor aanvoer met een batterij aan voorzetten op maat richting de voorhoede. Toch was het Wijk aan Zee dat de score opende (1-0), geheel tegen de verhoudingen in. Dat we ook mentaal aan het groeien zijn bleek al snel na de aftrap. Direct werd de aanval gezocht en via een dieptepass van Sebastiaan werd Mees B. in stelling gebracht. Foutloos bracht hij direct de stand gelijk (1-1). Ook daarna bleven we op de helft van Wijk aan Zee voetballen en de thuisploeg onder druk zetten. Helaas zonder resultaat. De 2-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. In de omschakeling lieten we steken vallen en hadden we het koppie er niet bij. De thuisploeg kreeg meer overwicht en zette dat nogmaals om in een doelpunt (3-1).  Het was een mooie goal en onhoudbaar voor onze (inval)keeper Tijn. Vlak voor rust deden we nog wat terug. Spits Mees B. kon na een snelle actie uitgekiend de bal in het net leggen (3-2). Een mooi moment om de rust in te gaan en een kans voor de coaches Roland en Koen om nog eens alle posities door te nemen. Na de rust kwamen we in eerste instantie goed uit de startblokken. Jent kreeg door hard werken van Ramon een mooie kans maar de keeper was zeer ervaren en stopte alles. Een onoplettendheid van onze achterhoede zorgde ervoor dat de thuisploeg verder kon uitlopen naar 4-2. In deze fase ging het op en neer en wij deden er alles aan om de achterstand in te lopen. Mounssif was weer achterin gepositioneerd en bleek steeds meer een niet te passeren verdediger. Na de bal veroverd te hebben opende hij naar Arda op rechts die zich langs twee tegenstanders vocht. Arda wist de bal met de punt van zijn schoen naar Sebastiaan te passen. Deze draaide vanaf links met een mooie actie langs twee man om vervolgens de bal in de korte hoek te knallen (4-3). Dit was een kantelpunt in de wedstrijd. De F3 voelde dat er wat te behalen was en er werd voor iedere meter gestreden. Zoals gewoonlijk ging Mounssif voorop in de strijd en er ontstond meer ruimte voor ons. Mees F. kon weer een paar scherpe voorzetten produceren wat zelfs resulteerde in een mooie kopkans voor ons. Ramon bleef ook van achteruit langs de lijn de aanval zoeken en hij zorgde ervoor dat Dani steeds dreigender naar voren kon komen. Een verre ingooi van Dani kwam bij Mees B. terecht die de verdediging wederom onder druk zette en met een hard schot tegen een verdediger van Wijk aan Zee een eigen doelpunt forceerde (4-4). Voor het eerst deze competitie kwamen we zowaar op een voorsprong. Na een voorzet van Sebastiaan was het weer Mees B. die een doelpunt scoorde (4-5). De laatste 5 minuten deed de thuisploeg er alles aan om nog op gelijke hoogte te komen. Dat lukte keer op keer niet omdat onze sluitpost Tijn zijn mannetje stond en alles tegen hield. In de laatste minuut was het dan toch raak. Via een scrimmage vlak voor het doel wist Wijk aan Zee toch nog op gelijke hoogte te komen (5-5). Na dat doelpunt floot de scheidsrechter af en was de wedstrijd gespeeld. De eerste punten zijn binnen!

Ook de penalty-serie eindigde in een gelijke score (3-3).

Penalty’s raak: Sebastiaan, Arda en Mees B.

Na de wedstrijd konden we in één streep richting ons eigen sportpark. De F3 mocht samen met het eerste het veld op dat tegen AJAX moest aantreden. De opdrachten en de yell werden zo goed uitgevoerd dat ze hiervoor een mooie hoge score van de organisatie ontvingen. In de rust mochten Jent, Mees B. en Sebastiaan strijden om de halve finale van de penalty bokaal. Het werd uiteindelijk Jent die ook nu wederom bewees een echte penalty specialist te zijn. Supergoed gedaan!