F-pupillen zaterdag, F8, 7e klasse 11

10 oktober 2015 11:00

Vandaag, 10 oktober, voetbalden onze toppers tegen Graftdijk F1. Onze toppers hadden er weer zin in. Verzamelen in kleedkamer 6, maar daar waren we al heel snel weer uit, omdat ze niet meer te houden waren.

‘Mogen we al? Mogen we al? Hoe laat begint het?’ De motivatie vitamines deden hun werk weer. Nog even een peptalk van coach Daniël en klaar waren ze.

Scheidsrechter Michael fluit en de wedstrijd is begonnen. De aftrap is voor Graftdijk. Zij blijven even in balbezit, maar onze toppers laten zich niet passeren. Kelvin krijgt de bal en rent via de rechter buitenkant richting het doel van Graftdijk. Daar speelt hij de bal naar Pepijn, die met een schitterend schot de bal in de goal schopt. Het is 1-0 voor Odin.

Even iedereen weer op positie en afwachten wat de tegenstander van plan is. Er komen wat acties vanaf de kant van Graftdijk, maar zij komen er niet langs. Jordy hoeft nauwelijks in actie te komen, want wij hebben onze eigen muur, Kick en Jent.

Pepijn lijkt de smaak te pakken te hebben en scoort in de 10de minuut de 2-0. Kelvin zette het op een sprinten om de 3-0 erin te knallen. Al snel daarna kreeg Viggo de bal en kostte het hem weinig moeite om de score op 4-0 te zetten.

Zoals altijd schudde Amir een aantal tegenstanders af en maakte een prachtig schot op doel. BOEM, dat was de 5-0.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is Sepp met zijn snelle moves. BOEM, en dat is 6-0.

Invaller Jent wilde zich ook even bewijzen. Daar komt het schot en………….. mis, jammer. Dan toch, in de rebound……GOAL. Het is 7-0.

Daar komt de tank weer. Hij walst door het veld en passeert elke tegenstander. Het is Amir. BOEM, daar is de 8-0 en KNAL daar is de 9-0. Goed zo Amir.

Rust. Even met coach Daniël de 1e helft analyseren en de tactiek van de 2e helft bespreken.

Na een beker limonade kan de 2e helft beginnen. Maar waar is de tegenstander gebleven? Ze zijn weg. Durven ze niet meer? Zijn ze bang? Scheidsrechter Michael gaat de tegenstander zoeken en heeft ze gevonden. Het fluitsignaal voor de 2e helft klinkt.

ODIN '59 trapt af. Pepijn krijgt balbezit en besluit de 1e helft nog eens over te doen. De eerste 2 goals zijn weer voor hem, de 10-0 en de 11-0. Goed gedaan Pepijn. Amir wordt hierdoor nog meer gemotiveerd en knalt de 12-0 erin. Kick verdedigt fantastisch, maar wil ook graag een keer scoren. En Kick krijgt zijn zin. Kick krijgt de bal op zijn slof en als een kanonskogel knalt de bal in het doel van Graftdijk. Het is 13-0. Trots kijkt hij naar zijn vader Menno, die uiteraard trots langs de kant stond.

Dan is Viggo weer aan de bal, een schot……..op de lat, jammer Viggo. De bal komt bij Kelvin en BOEM……….GOAL (14-0)!

Jordy begon zich al behoorlijk te vervelen, aangezien hij niet tot nauwelijks hoeft in te grijpen, want onze topverdedigers Kick en Jent lieten niemand er doorheen. ‘Doe maar effe mee voetballen Jordy’ riep coach Daniël. ‘Het kan makkelijk’. Jordy liep niet verder dan de middellijn, want hij wilde zijn teller op 0 tegendoelpunten houden. Heel goed Jordy.

Jent krijgt de bal, schot op doel en……..op de lat. Wederom krijgt Jent de bal en…….15-0. Jent vond dit niet genoeg en stiftte daarna de bal over de tegenstander heen. Prachtig Jent, 16-0.

Dan een corner voor ODIN'59, genomen door Amir. Prachtig ingedraaid en in 1 keer in de goal, 17-0. Wat een topper, goed gedaan.

Daar is snelle Kelvin weer, hongerig voor zijn 3e goal. En ja hoor, dat is goalnummer 18. De 19-0 werd meen ik gescoord door Viggo. Het was zo een doelpuntenregen, dat het niet meer was bij te benen. Alsof er nog niet genoeg was gescoord, besloot Pepijn om de 20-0 te maken. Einde wedstrijd.

Na de wedstrijd nog even een paar mooie penalty’s genomen. Zo sportief als onze jongens zijn werden er na de penalty’s handen geschud met de tegenstander. Niet woorden als ‘bedankt voor het spelen’ of ‘goed gedaan’ werden door onze jongens uitgesproken. Nee, het was ‘welterusten’ en ‘fijne verjaardag’. Prachtig toch? Grapjassen.

Jongens jullie waren weer geweldig en we zijn allemaal trots op jullie!

Volgende week, 17 oktober, spelen we uit tegen SVA F8.