... (schot)
39'

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 06

17 oktober 2015 8:30

Het zat er al weken aan te komen (zie voorgaande verslagen) en vandaag kon de F3 eindelijk haar eerste overwinning vieren. Met een afgetekende 1-6 winst lieten de jeugdige spelers van de F3 zien gewoon met gemak in de vierde klasse thuis te horen. Sterker nog, als we zo blijven voetballen is er misschien meer mogelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er zeer verzorgd gevoetbald. In balbezit werd heel snel de vrije man gevonden en wanneer de tegenstander de bal had stond iedereen positioneel zo goed opgesteld dat we hem snel weer konden veroveren. De eerste minuten waren dan ook voor ons. Na eerst een paar kleine kansen gehad te hebben was het in de 8e minuut al snel raak. Een verbluffend mooie aanval begon achterin bij Jent die in balbezit kwam. Het team waaierde gelijk uit waardoor iedereen snel aanspeelbaar was. Mees F. kreeg zodoende de bal op het middenveld in de voeten en na een mooie passeerbeweging zocht hij snel de diepte. De uiteen gespeelde verdediging van DEM kon alleen nog maar toe kijken hoe Mees B. vrij op de keeper af stormde en de 0-1 op het scorebord zette. Aan alles was te merken dat de jongens hun eerste overwinning wilden binnen slepen. Na de aftrap werd meteen zeer geconcentreerd druk gezet en zo gauw we de bal weer hadden werd het veld ‘groter’ gemaakt. De verbouwereerde ouders en trainers van Odin werden er stil van want zo hadden we het dit seizoen nog niet gezien. Onze nieuwe keeper Jimmy (die op proef met ons mocht mee spelen) voetbalde achterin goed mee, hield het tempo erin en kwam een paar keer attent uit zijn doel. De 0-2 kwam tot stand door Dani die na een snelle rush de bal binnenkant paal binnen schoot. Hierdoor gingen we met een redelijk veilige voorsprong de rust in. En dit maal hielden we de concentratie ook vast om met dezelfde spirit de tweede helft in te gaan. Ook nu werd er vroeg druk gezet op de tegenstander en domineerden we het spel. Een zelf geforceerde vrije trap schoot Mees B. hard en hoog in de hoek (0-3). Zoals gebruikelijk zorgden Mounssif en Arda voor veel balveroveringen en zij fungeerden als echte aanjagers in de ploeg. Een genot om naar te kijken. Heel mooi was ook hoe de 0-4 tot stand kwam. Mounssif kwam achterin in balbezit en dribbelde naar voren. Zonder na te denken nam Sebastiaan zijn positie over en omdat de rest het veld ‘breed‘ maakte ontstond er ruimte voor Mounssif om door te lopen. Heel beheerst en met kracht wist hij er nog een mooi schot uit te persen. Echt een goal om trots op te zijn. De koek was echter nog lang niet op. Nadat Jent eerst met een laag schoot de DEM keeper op de proef had gesteld mocht hij even later toch een doelpunt op zijn naam zetten. Ramon hield ook met de bal aan de voet goed het overzicht en bracht Jent op een knappe manier in stelling. Die hoefde nog maar een korte dribbel te maken om in kansrijke positie te komen. Hij maakte geen fout zorgde voor de 0-5. Niet veel later was het Sebastiaan die een dieptepass in petto had. Hij zette Mees B. vrij voor de keeper en de 0-6 was een feit. DEM kon in de voorlaatste minuut toch nog de eer redden. Een prachtig afstandsschot plofte onhoudbaar in ons doel. Gelukkig was de buit al lang en breed binnen. Deze zeer verdiende overwinning neemt niemand ons meer af.

Ook na de wedstrijd hielden we de winnaarsmentaliteit vast. Maar liefst 7(!) jongens wisten de strafschop te verzilveren: Sebastiaan, Ramon, Mees B., Mees F., Dani, Jent en Mounssif. Ook hierbij dus een klinkende overwinning.