69'
74'

27 oktober 2015 20:00

Miquel Tjon A Hung

ODIN’59 heeft dinsdagavond 27 oktober 2015 in een nuttig en sportief oefenduel thuis tegen Zondaghoofdklasse A vereniging OFC (Oostzaanse Football Club) uit het gelijknamige Oostzaan de winst in Heemskerk kunnen houden en kwam na rust goed terug van een 0-2 achterstand. Eindstand:3-2.

Na een begin met zeer goed voetbal in het eerste kwartier van ODIN’59 wist de thuisclub dit echter niet met doelpunten te verzilveren ondanks diverse goede aanvallen.  Het was in de 16e minuut echter OFC dat de leiding nam na een goede corner van Jetse Kuipers die handig voorzette op de volledig in het ODIN’59-strafschopgebied vrijstaande verdediger Mike Brantjes. De oud-ADO’20speler plaatste de bal koppend nauwkeurig achter Barry van Dijk: 0-1. Na negentien minuten speeltijd kwam ODIN’59 zelfs op een 0-2 op achterstand door diezelfde Mike Brantjes. De OFC’er schoot hard in, waarbij ODIN’59-goalie Barry van Dijk weer kansloos bleek. Rust: 0-2.

Na rust scoorde ODIN’59 snel de aansluitingstreffer. De tweede helft was namelijk nog maar vier minuten oud of na een schitterende opgezette aanval via Milo Cremers die Ron Scheffer handig diep stuurde, zette deze spits Eelke de Jong met een steekpass vervolgens 1 op 1 voor de OFC-keeper. De ODIN’59-spits scoorde beheerst de 1-2 en liet OFC-goalie Danny Been kansloos. In de 66e minuut vergat de na rust ingevallen ODIN’59-speler Niels Jager zijn debuut en zichzelf met een doelpunt te bekronen door een afstandsschot niet in 1 keer te nemen. Niet lang daarna kwam ODIN’59 dan toch op gelijk hoogte. Na slordig balverlies van OFC in de opbouw pakte Jim Hulleman de bal handig op, slalomde door de OFCdefensie en bracht met een prachtige lob over OFC-keeper Been ODIN’59 op gelijke hoogte: 2-2. ODIN’59 ging nu door en in de 75e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong na een goede vrije trap van aanvoerder Ron Scheffer die de kruin van Eelke de Graaf wist te bereiken. De ODIN’59-spits scoorde via het hoofd de 3-2 voor de

Heemskerkers. De Graaf werd hierdoor achteraf matchwinnaar. ODIN’59 liet zich in de eindfase toch nog inzakken en ondanks meer balbezit van OFC op de helft van ODIN’59 kwam de thuisploeg toch nauwelijks meer echt in de problemen, behoudens misschien een schot van OFC dat volgens de gasten uit Oostzaan aangeraakt werd door een ODIN’59-hand. Maar de goed leidende scheidsrechter Miquel Tjong A Hung wuifde alle OFC-protesten met een ‘geen opzet gebaar’ weg.
Conclusie na deze wedstrijd: een na rust sterk terugkomend ODIN’59 dat zich goed terugvocht na een 0-2 achterstand en uiteindelijk deze nuttige oefenpot met 3-2 won.

Komende zaterdag 31-10-2015 wacht voor het eerste van ODIN’59 weer een competitiewedstrijd, namelijk uit tegen vv Eemdijk. De wedstrijd vv Eemdijk-ODIN’59 vindt plaats in Eemdijk/gemeente Bunschoten (provincie Utrecht). Belangrijkste uitgangspunt van ODIN’59 in deze wedstrijd is het mogelijk behalen van een eerste periodetitel van dit seizoen in de Zaterdag Hoofdklasse A. De wedstrijd op Sportpark ‘de Vinken’ te Eemdijk begint om 14.30 u.

Voor Zondaghoofdklasser OFC wacht komende zondag de competitieuitwedstrijd tegen een andere Heemskerkse opponent, ADO’20,  dat samen met de Oostzaanse Football Club momenteel de middenmoot van hun Zondag Hoofdklasse A inneemt.

Basiself ODIN’59Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Milo Cremers, Toine Merk, Ron Scheffer (C), Jim Hulleman, Jurjen Dikker, Bilal El Amrani, Eelke de Graaf, Stefan Seijs. Hoofdtrainer: Richard Plug.

Basiself OFC: Danny Been (K), Derrin Wijdenbos, Aaron Bruijn, Mike Brantjes, Randy Rustenburg, Willem Scheerens, Marouane Bensabouh, Rachid el Yaghmouri, Jetse Kuipers, Ike Nankabruce, Carlos Groen. Hoofdtrainer OFC: Imdat Ilgüy.