ODIN’59 blameert zich in oefenduel tegen Vitesse’22

ODIN’59 blameert zich in oefenduel tegen Vitesse’22

ODIN 59 1

0 - 1

Vitesse 22 1 (zon)

27'
Robin Bakker (schot)

Datum

24 november 2015 20:15

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

De meest scorende ploeg van de zaterdag hoofdklasse A, met een moyenne van nagenoeg 3 treffers per wedstrijd, bleef droog staan in de oefenconfrontatie met zondag derdeklasser Vitesse’22. Trainer Richard Plug zag kansen genoeg voor zijn ODIN’59, maar constateerde ook dat de scherpte ontbrak bij de anders zo trefzekere Heemskerkse aanvalslinie. Vitesse’22 stapte met een 0-1 zege van het veld door een doelpunt van Robin Bakker.

Met name de kansrijke Eelke de Graaf bleek niet in goeden doen. Al in de openingsminuten stond de spits oog in oog met keeper Tom Laan die zich deze oefenwedstrijd echter niet liet verschalken. Vlak na het beginsignaal was Vitesse’22 ook al goed weggekomen doordat een vrije trap via Jim Hulleman maar net over de lat bij Laan krulde. De Castricummers konden het hoge tempo goed bijbenen, wat na een kwartier resulteerde in een kans voor Rik Beentjes, die Barry van Dijk op zijn weg vond. Een tweede grote mogelijkheid voor De Graaf, wederom alleen voor Laan, ging ook in rook op, omdat het vizier een halve meter te hoog stond afgesteld.

Toen de oefenwedstrijd nauwelijks een halfuur onderweg was kwam de selectie van oefenmeester Patrick van der Fits zelfs op voorsprong. Daarbij moest eerst wel een behoorlijke overtreding van Robin Bakker aan te pas komen om rechtsback Jeffrey Tol op zij te kunnen zetten. Tol werd gelanceerd door Bakker met goedkeuring van de arbitrage, waarmee de aanvaller ODIN’59 te slim af was. Bakker creëerde zijn eigen kans en stuurde de bal op fraaie wijze langs Van Dijk, 0-1. De Graaf trachtte even later de gelijkmaker binnen te koppen, maar zag ook die poging niet in het net belanden.

Ook in het tweede bedrijf bezweek Vitesse’22 niet onder de druk van een kansrijk ODIN”59. Dat lag zeker niet aan de kracht van de derdeklasser, maar zuiver aan de finesse in de afronding bij de ploeg van trainer Plug. Stefan van Dijk was weliswaar erg actief met enkele fraaie acties en mooie combinaties met de grillige Bilal el Amrani, maar ook hij kon de bal niet achter Tom Laan krijgen. Alleen voor Laan schoot Van Dijk 10 minuten na rust ruim een meter over de lat. Dat kunststukje herhaalde Van Dijk later nog eens, nu op prima aangeven van De Graaf met het hoofd. Ook in de slotminuten kon de thuisploeg de gelijkmaker niet forceren ondanks de druk op de helft van de Vitesse’22, want De Graaf schoot huizenhoog over. Daarmee blameerde de nog ongeslagen koploper van de hoofdklasse A zich behoorlijk in het oefenduel met de derdeklasser uit Castricum.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Koops, Cremers, Dikkers, Scheffer, Tol, De Graaf, El Amrani, Merk, Seijs, Hulleman.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!