ADO 20 D5

D-pupillen zaterdag, D5, 5e klasse 20

23 april 2016 10:15

In de poule van de D5 (5e klasse) kwam het er op aan in de 10e en laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016.

De D5 nam na de uitoverwinning op 12-03-2016 tegen ADO’20 D5 (1-3) de koppositie over met een verschil van 1 punt en gaf deze niet meer weg tot afgelopen zaterdag.

De return was op papier een echte kraker tegen de regio-concurrent, de D5 had aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap binnen te halen tegen de tweedejaars D-spelers van ADO’20.

De ontlading na afloop

ADO’20 moest deze wedstrijd winnen om ook kampioen te kunnen worden, de belangen waren groot.

De 1e helft begon de eerste 5 min goed maar al snel nam ADO’20  de wedstrijd over en kwamen de kansen vrij snel voorbij.

Vanuit de eerste corner (8’) werd er gescoord door de lange middenvelder van ADO’20, prachtige goal ondanks goede dekking, keeper kansloos, stand 0-1.

De tweede goal (15’) viel al snel na enkele daarvoor gemiste kansen, een doorbraak door het midden van de 16 meter, 0-2 voor ADO’20. (ruststand)

In de eerste helft werd er iets te behoudend en zonder vertrouwen en dreiging gespeeld waardoor onze D5 net dat beetje extra miste om ADO’20  op de knieën te krijgen.

In de rust de tranen in de kleedkamer afgeveegd en de mouwen weer opgestroopt met zijn allen, na enkele tactische en niet geheel risico loze aanpassingen werd er beter positiespel gespeeld en ging de balsnelheid omhoog.

In de (10’)ontstond vanuit het de rand van het strafschopgebied een goede kans, afstand schot en met een geweldige streep werd er gescoord, 1-2.

Bij ADO kwam deze tegengoal keihard aan, de D5 drukte goed door en de dreiging op de goal van ADO’20 werd groter, er ontstond in de 15’een goede kans vanuit een vrije trap vanaf circa 20 meter.

Vrije trap werd genomen , keeper haalt hem uit de hoek, bal vanuit de hoek richting de spitsen, schot op goal en via een verdediger van ADO in de goal, wat een moment, een gigantische ontlading en jawel het onmogelijke gebeurde… 2-2 !!

De laatste 15 min. waren zenuwslopend, maar de D5 speelde het zeer volwassen en met passie uit, einde fluitsignaal en dat moet bijna in heel Heemskerk iedereen gehoord hebben, fantastisch om te zien hoe dit met elkaar werd gevierd als team.. ODIN'59 D5 KAMPIOEN…..YES!!