4 - 1

ADO 20 E2

E-pupillen zaterdag, E2, 2e klasse 03

16 april 2016 9:00

Zaterdag 16 april 2016......al een aantal weken spookt deze datum door mijn hoofd. De resultaten van E2 zijn dermate goed dat dit wel eens de dag zou kunnen zijn dat een kampioenschap kon worden behaald. Na het verlies van directe concurrent FC Uitgeest de week ervoor en de winst van E2 tegen Sporting Krommenie, was het zeker. Zaterdag 16 april 2016 zou de datum worden dat ODIN`59 het kampioenschap van de 2e klasse 03 veilig zou kunnen stellen.

7.00 uur......tuuut tuut tuut....de wekker gaat. Ik ben al even wakker en kan niet ontkennen dat ik enigszins gespannen ben. Het zou nu toch niet meer fout gaan. Winst tegen ADO`20 E2 moest toch te doen zijn...uit werd het 1-6...maar ja....iedere wedstrijd staat op zich en er moeten toch eerst goals gemaakt worden.
De kampioenshirts lagen al klaar...het zal toch werkelijk niet dat we deze voor niets hebben laten maken?
Ik kijk snel naar buiten....heeft het vannacht niet zoveel geregend dat het niet door zou gaan......op de site staat nog niets...maar wat wil je...het is pas 7.10 uur.
De straat is vochtig maar niet zeiknat.....de zon komt voorzichtig door.....dat gaat wel door...yessss.

8.00 uur stap ik in de auto richting ODIN`59 terrein. Kampioenshirts mee. Om 8.15 uur is iedereen keurig op tijd aanwezig in de kleedkamer. Een rondje langs de boys leert mij dat ze allemaal wel erg op tijd op bed lagen om zodoende topfit te zijn voor de laatste wedstrijd van deze competitie.

Zoals iedere thuiswedstrijd gaan we om 8.30 uur het veld op voor de warming-up. Tot onze verbazing is ADO`20 al bezig aan een professioneel uitziende warming-up. Normaal gesproken zijn wij de eersten die het veld op gaan.
Er staat een stevig windje over het veld. Dat kon nog wel eens van invloed gaan zijn.

De boys zijn scherp en doen een prima warming-up. Het vertrouwen op een goede afloop zie je toenemen.
Na het vinden van een scheidsrechter (bedankt Simon), en een korte zoektocht naar de tegenstander die weer naar binnen was gegaan, begint de wedstrijd 5 minuten te laat.
ODIN`59 speelt met wind tegen,maar is wel degelijk de bovenliggende ploeg. Een snelle goal zou fijn zijn. Helaas lukt dat niet helemaal. Vele kansen vlak achter elkaar maar paal, keeper, paal, een speler, en zelfs een eigen speler staan een 1-0 voorsprong in de weg. Tot de 21e minuut. Sem krijgt de bal voor zijn rechterbeen en ramt zijn 38e doelpunt (!!) van het seizoen binnen. Eindelijk 1-0.
ADO`20 beperkt zich tot verdedigen en hoopt via een lange uittrap van de keeper gevaarlijk te worden. De ballen krijgen echter zo veel vaart mee door de wind dat 9 van de 10 over de achterlijn rolt. En als deze niet te hard is, dat zit Thijs, Niels, Luke of Athiryan er wel tussen. ADO`20 komt welgeteld tot een halve kans en omdat ODIN`59 geen kansen meer weet te verzilveren gaan we rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust vertel ik de boys dat het hartstikke goed gaat maar dat we wel rekening moeten houden met de wind. Robin kan nu, in tegenstelling tot de 1e helft, de ballen wel over de verdediging heen spelen. Daarnaast hamer ik er nogmaals op om vooral scherp en met veel inzet te blijven spelen. Dan komen de doelpunten vanzelf wel. nog 25 minuutjes.

De 2e helft begint en wat wel vaker gebeurt..de tegenstander is wat feller en krijgt zowaar toch wat kansen. Even flitst door mijn hoofd...het zal toch niet. 1-0 is maar een minimale voorsprong.
Een lange bal van Robin komt ver bij de tegenstander op zijn helft. Sem gaat het duel aan met een tegenstander die daarbij valt. De bal komt via een kluts bij Quinten. Hij legt de terug op Maxim die verwoestend uithaalt en de bal in de verre hoek jaagt. 2-0!!!
De leider en trainer van de tegenstander denken hier echter anders over en willen dat de scheidsrechter een vrije trap geeft. Even dreigen ze hun spelers van het veld te halen, maar besluiten gelukkig toch om door te voetballen. Het wordt er echter niet leuker op. Fynn krijgt een schop nadat de bal al achter de lijn was en moet even geblesseerd naar de kant.
Odin`59 neemt het heft echter weer volledig in handen en de 3-0 laat niet lang op zich wachten. Sem legt de bal vanaf de achterlijn terug op de goed ingelopen Quinten die de bal voor het intikken heeft. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar ADO`20 denkt daar toch anders over. Een scrimmage voor het doel van Robin, de bal wordt weggewerkt en het gevaar lijkt geweken. Lijkt inderdaad...de bal rolt precies voor de voeten van een ADO`20 speler die de bal prachtig over alles en iedereen heen schiet. 3-1.
Wordt het dan toch nog even spannend.....ik denk even terug aan de wedstrijd Liverpool-Borussia Dortmund.
ODIN`59 stelt echter snel orde op zaken en maakt aan alle onzekerheid een einde. Een nagenoeg zelfde aanval als bij de 3e goal. Alleen wipt Quinten de bal nu over de keeper heen. 4-1 met nog 5 minuten te spelen. Dit kan niet meer mis.

De scheidsrechter fluit af....Het kampioenschap is een feit.
10 wedstrijden gespeeld, 25 punten, 49 goals voor en slechts 13 tegen.

De kampioenshirts worden uitgedeeld en het kampioenschap wordt gevierd zoals het gevierd moet worden. De champagnekurken knallen door de kleedkamer, de chips en ijsjes doen het goed en het patatje en colaatje van ODIN`59 maken het feest compleet. In de kantine schalt het " We are the Champions"  door de speakers...alleen blijken onze jongens de tekst niet te kennen. Dit doet echter niets af aan de feestvreugde.

Robin, Niels, Thijs, Luke, Athiryan, Maxim, Fynn, Quinten en Sem, bedankt voor een fantastisch seizoen met een super eindresultaat.
Ik ben een trotse trainer van een fantastisch team, want dit kampioensschap is echt een teamprestatie. Grote klasse en erg leuk om naar te kijken.

We trainen nog even door, spelen nog een keer tegen de vaders en hebben op 28 mei nog een uittoernooi bij Alcmaria Victrix.