ODIN’59 oefent tegen RKAV Volendam en wint met 0-2

43'
Stefan Seijs (schot)
44'

16 juli 2016 12:30

De kop is eraf. ODIN’59 heeft na de eerste trainingsweek van het seizoen 2016-2017 zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld en wel uit tegen Eersteklasse A Zaterdagamateurs RKAV Volendam. Er werden deze zaterdagmiddag 16 juli 23 ODIN-A-selectiespelers ‘gebruikt’' in een wedstrijd opgedeeld in 3 keer 30 minuten.

De eerste 45 minuten werd er bij ODIN’59 niet gewisseld, de tweede helft stond er een compleet ander team. Volendam wisselde na 30 en 60 minuten. Op het complex van RKAV Volendam ademde het voetbal.

ODIN’59 trainer Plug is begonnen aan een proces om de juiste spelers op de juiste plek te zetten in een brede A-selectie, om uiteindelijk op 13 augustus in de eerste competitiewedstrijd met het eerste uit tegen Capelle er te staan. RKAV Volendam start later de competitie in de eerste klasse A zaterdag amateurs.

Wedstrijd

Het eerste half uur bleef doelpuntenloos. In de 43e minuut was het raak voor ODIN’59. Na een mooie dieptepass van achteruit van centrale verdediger Bryan Zwart die behendig linksbuiten Stefan Seijs wist te bereiken, scoorde laatstgenoemde handig diagonaal de 0-1. Een minuut later reageerde rechtsbuiten Nigel Hardenberg alert na een fout van de Volendam defensie en scoorde zijn eerste doelpunt voor ODIN’59: 0-2.

Er ontstonden nog kansen aan beide kanten alhoewel ODIN meer op de helft van de tegenstander speelde, maar er werd niet meer gescoord. Zowel keeper van Dijk als ook na rust Mike van Vliet van ODIN pareerden ieder afzonderlijk een tweetal schoten van Volendam en zij toonden bij de les te zijn. Het begin is gemaakt en trainer Plug is bezig om ‘dat wat hij al had’ zo snel mogelijk te laten samenwerken met ‘dat wat erbij is gekomen’. Om van je selectie een (h)echt team te maken is tijd en het spelen van oefenwedstrijden nodig. Hoofdtrainer Richard Plug vermeldde dat er goed wordt getraind.

De volgende oefenwedstrijd is thuis op 23 juli ODIN’59-ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning/ Wilskracht Maakt Sterk) uit Amsterdam.

Aanvang : 17.00 u.

Plaats     :  Sportpark Assumburg