Zohair Chiddi (schot)
75'
Maceo Rigters (kopbal)

23 juli 2016 11:30

Het tweede duel in de voorbereiding op de seizoensopening, met als tegenstander zondag tweedeklasser ZSGOWMS uit Amsterdam, is geëindigd in een 1-2 nederlaag voor de geel/blauwen.

Het was de eerste keer dat het thuispubliek de nieuwe selectie van Richard Plug in actie kon zien op Sportpark Assumburg en een behoorlijk aantal toeschouwers maakten van deze mogelijkheid gebruik. Het was aangenaam druk aan de Hoflaan waar de thuisploeg met name in de eerste helft liet zien dat de selectie een behoorlijke kwaliteitsimpuls heeft gekregen. In de breedte is de ploeg gegroeid en opnieuw mochten eenentwintig spelers hun kunsten vertonen op de kunstgrasmat.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was gek genoeg niet van ODIN'59zijde maar van de aanvoerder van de bezoekers die in de 10e minuut zijn eigen keeper passeerde maar helaas voor ODIN'59 rolde zijn terugspeelbal ook langs de ZSGOWMSdoelpaal. Na twintig minuten kwam ODIN'59 toch op voorsprong door een fraai geplaatst schot van Eelke de Graaf (1-0). De thuisploeg bleef de bovenliggende partij, creëerde flink wat kansen, maar doelman Nicky van der Matten, die na een sabbatical van een jaar weer onder de lat stond bij ZSGOWMS, hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen in de race en ontpopte zich tot de uitblinker aan Amsterdamse zijde. Met kunst en vliegwerk voorkwam hij een zekere treffer van Thom de Vries. En een 100% kans van Jim Hulleman ging er ook niet in. Op het moment dat de thuisploeg de kans om de voorsprong te vergroten niet benutte, kwamen de bezoekers langzij. Een voorzet van Clayton Uiterloo werd door Zohair Chiddi knap tot doelpunt gepromoveerd (1-1).

In de rust wisselde Plug naast keeper Barry van Dijk ook vijf veldspelers om zo veel mogelijk spelers in actie te zien. Gedurende het vervolg van de wedstrijd werd nog zes maal gewisseld waardoor de wedstrijd na rust een wat rommelig karakter leek te krijgen. Lang bleef de stand in evenwicht, het aantal kansen bleef wat achter op die van de eerste helft maar een kwartier voor tijd besliste Maceo Rigters het duel in Amsterdams voordeel door een hoekschop van ZSGOWMS achter ODIN'59goalie Mike van Vliet te koppen.

Aanstaande zaterdag oefent ODIN'59 opnieuw thuis. Om 14:00 uur trappen we op sportpark Assumburg af tegen zondag derdedivisionist OFC uit Oostzaan.