42'
Bas Ent (schot)

6 augustus 2016 14:00

dhr. Epe

Bovenstaande opmerking maakte een supporter na de wedstrijd en de sympathieke ODIN'59 hoofdtrainer Richard Plug zag er wel de humor van in en lachte heel even zijn tanden bloot. De opmerking duidde op het geslaagde weekend en de gezellige vrijdagavond in Sneek van de A selectie waar de Heemskerkse selectie afgelopen vrijdag was neergestreken en van waaruit wedstrijden werden gespeeld. Deze zaterdag erna speelde het eerste tegen NSC Nijkerk en verloor op het Veluwadetoernooi in Hierden de tweede wedstrijd in dit toernooi met 0-2. Door deze nederlaag en het niet scoren in deze wedstrijd vielen de Heemskerkers buiten de prijzen in dit toernooi waar vorig jaar nog de hoofdprijs mee naar Heemskerk werd genomen.

Afgelopen woensdag won men nog met tien man van vv Nunspeet (1-3), maar vanmiddag wilde de bal ondanks de vele kansen er maar niet in. Als het vanmiddag 8-2 voor ODIN’59  was geworden, had men niet verbaasd gestaan. Er zijn wedstrijden die bij vlagen technisch en rondspelend goed zijn maar wat je wil zien, zijn doelpunten en die vallen dan niet. Dat geeft een onbevredigend gevoel. Er waren zoveel kansen voor ODIN’59 dat ze niet meer te tellen waren. Of ze nou van Cremers, de Graaf, de Vries, Hardenberg, Kleijbroek of Hulleman hadden moeten komen, het doelpunt viel niet.

Het eerste kwartier was ODIN’59 oppermachtig en ontstonden er 4 reeele kansen. Ze gingen er niet in. Zo schoot onder andere Eelke de Graaf op de lat na een combinatie met Jim Hulleman. Als dan niet gescoord wordt, ontstaat er ook geen zelfvertrouwen. Zwaar tegen de verhouding in viel het doelpunt aan de andere kant. In de 32e minuut ging de ODINdefensie in de opbouw in de fout en kon NSC via Patrick ter Mate teamgenoot Yannick Cornelisz bereiken. Deze schoof de bal langs en achter doelman keeper Barry van Dijk: 0-1. Dat zijn dan de voetbalwetten: de hele tijd ODIN in de aanval en de tegenploeg krijgt 1 kans en doelpunt. In de 46e minuut van de eerste helft deed oud ODINspeler Bas Ent, die sinds dit seizoen voor Hoofdklasser NSC Nijkerk uitkomt, er nog een schepje bovenop. Met een droog schot verschalkte hij keeper van Dijk: 0-2. Na rust weer heel veel kansen voor ODIN'59 maar er werd niet meer gescoord. NSC keeper Patrick ter Mate was trouwens in bloedvorm. De ODINvooorwaartsen waren niet leep genoeg om hem te verschalken. Zelfs de eretreffer was voor de meegereisde ODINsupporters vanmiddag niet weggelegd. Eindstand: 0-2.

Trainer Plug: “We waren voetballend beter maar de jongens misten scherpte. Het is/was beregezellig in Sneek, maar je slaapt niet in je eigen bed en rust minder. We hebben veel reeele kansen gehad. Als je het eerste kwartier 3 keer scoort, ben je spekkoper. Dan kan de uitslag ten gunste van ODIN'59 hoog uitvallen en kijkt niemand hiervan op. Er moet meedogenlozer gescoord worden. Een goal moet eerder vallen anders gaat het te lang duren. Nu verliezen we met 0-2. Deze groep heeft evenwel veel potentie. We moeten er komende zaterdag tegen Capelle staan”.