90'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

20 augustus 2016 14:30

Cantineau, L.E.

Na het 2-2 gelijke spel tegen Capelle in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen wist ODIN’59 in eigen huis een ruime 4-1 zege te boeken op FC Rijnvogels.Binnen 10 minuten stonden de Heemskerkers op een positieve marge van 2 doelpunten. Dat was te danken aan een uitstekende openingsfase met een treffer van Jeffrey Klijbroek en een eigen doelpunt via Kevin Wijmer, waarbij Thom de Vries een belangrijk aandeel had. Rijnvogels kwam terug in de wedstrijd via een vrije trap van de voet van Jaap van Duijn, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de thuisploeg, want nog voor rust betekende een fraaie solo van De Vries de 3-1. Rijnvogels knakte en kwam die klap niet meer te boven. Uiteindelijk bepaalde invaller Cerilio Cijntje de eindstand op 4-1.

ODIN’59 begon sterk aan de eerste thuiswedstrijd van ’t seizoen in de Derde Divisie. FC Rijnvogels had bij aanvang geen antwoord op de sterke dadendrang van de thuisploeg. Het resultaat betekende de openingstreffer via Klijbroek op prima aangeven van Eelke de Graaf en een eigen doelpunt van de 24 jarige Kevin Wijmer. Een harde inzet via De Graaf kon nog uitstekend gepareerd worden door Peter Messemaker, maar de rebound via De Vries werd ongelukkig door Wijmer in eigen doel getikt, 2-0. De wedstrijd was toen pas 9 minuten onderweg.  Rijnvogels, onder leiding van trainer Hein van Heek, vond de aansluiting via de dit seizoen van Noordwijk overgekomen Jaap van Duijn. Een prachtige vrije trap verraste keeper Barry van Dijk volledig waardoor de marge weer was teruggebracht tot 1.

Daarna schiep een rommelige fase van ODIN’59 nogmaals een kans voor Van Duijn, maar dit keer bleek keeper Van Dijk zijn meerdere. Na een klein halfuur had Nick Burger de voorsprong voor de thuisploeg kunnen uitbouwen. De verdediger, overgekomen van AFC’34, schoot echter naast het doel van Messemaker. Na een hele fraaie solo van De Vries kon het telraam in de eindfase voor rust toch nog worden opgehoogd in het voordeel van de ploeg van trainer Richard Plug, 3-1.

Na de thee had Eelke de Graaf de stand op kunnen voeren met een 4e treffer voor de thuisploeg. Oog in oog met Messemaker weigerde de anders zo trefzekere spits om de trekker over te halen. Ook Klijbroek had even later het vizier net niet op scherp staan met zijn prima vrije trap. Doelman Messemaker had ’t nakijken op een fraai getrapte inzet die op de kruising van lat en paal terug in ’t veld belandde in plaats van tegen het net. Daardoor groeide het vertrouwen in een goede afloop bij de equipe van Van Heek. Barry van Dijk bleef echter vol overgave op zijn post om de thuisploeg te behoeden voor de gevreesde aansluiting. Van Dijk maakte in die fase 2x een inzet via Van Duijn onschadelijk.

In het laatste kwartier van de wedstrijd creëerde ODIN’59 nog talloze mogelijkheden om de stand behoorlijk uit te bouwen, maar de ingevallen Erik Lensen, en vervolgens Milo Cremers en Cerilio Cijntje wisten keeper Messemaker in de slotfase van het duel niet te passeren. In de laatste minuut was Cijntje toch uiteindelijk succesvol en bepaalde de eindstand op 4-1 in het voordeel van de thuisploeg. Door de zege op FC Rijnvogels staat ODIN’59 op de 5e plek van de huidige ranglijst. Lars Boekel werd bekroond tot ‘man van de wedstrijd’.

Basis ODIN’59: Barry van Dijk, Milo Cremers, Denzel Meijer, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Thom de Vries, Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek, Nick Burger, Jim Hulleman

Basis FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Sander van der Horst, Niels van Veen, Kevin Wijmer, Pieter van der Breggen, Jop Verhagen, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn.