ODIN’59 bindt ook IJsselmeervogels aan de zegekar en prolongeert koppositie

ODIN’59 bindt ook IJsselmeervogels aan de zegekar en prolongeert koppositie

ODIN 59 1

2 - 0

IJsselmeervogels 1

Nigel Hardenberg (intikker)
3'
Assist: Stefan Seijs
46'
Christiaan van Hussen
Mike van der Laar
48'
Bryan Burgerhout
Jordi Tiktak (schot)
54'
Assist: Milo Cremers
62'
Henri de Graaf
Maikel de Harder
69'
Mike van der Laar
71'
Bryan Burgerhout
Mimoun Eloisghiri
77'
Oktay Özturk
92'
Mimoun Eloisghiri

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

Datum

3 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Dröge, S.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

In de voorbeschouwing werd al gesuggereerd dat ODIN’59 wellicht voor een verrassing zou kunnen gaan zorgen in de confrontatie met IJsselmeervogels. Die verrassing kwam dus niet uit de lucht vallen omdat trainer Richard Plug zijn zaakjes terdege had voorbereid voor het treffen met de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg. Ondanks een matige eerste helft legde de ploeg van Plug toch de basis voor een verdiende zege tegen een grootmacht uit ’t amateurvoetbal. ODIN’59 versloeg in eigen huis het Ajax van de Derde Divisie met 2-0. Nigel Hardenberg en Jordi Tiktak waren trefzeker voor de thuisploeg. Keeper Barry van Dijk werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

De resultaten tot nu toe zijn aan IJsselmeervogels-zijde nog niet om over naar huis te schrijven. De laatste competitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd weliswaar in winst omgezet, maar in de eerste 2 wedstrijden liet de ploeg van trainer Sandor van der Heide al 5 punten liggen. Ook nu weer kon tegen ODIN’59 geen punten mee naar huis worden genomen. De Heemskerkers waren vooral in het tweede bedrijf niet van plan om de vroege 1-0 voorsprong uit handen te geven. De stand werd zelfs door de prima ingevallen Jordi Tiktak nog op fraaie wijze verdubbeld. Dat de bal onderweg van richting veranderde deed niet ter zake.

ODIN'59 leek wat stug te starten aan het duel met de nummer 9 van de Derde Divisie. Dat bleek echter een misvatting, want enkele minuten na het beginsignaal legde de door Jeffrey Klijbroek diepgestuurde Stefan Seijs de bal keurig binnen bereik van Nigel Hardenberg, die doelman Jaimy Schaap met een fraaie schuiver kansloos liet, 1-0. IJsselmeervogels antwoordde met een behoorlijke offensieve druk waarbij Barry van Dijk de aanvankelijke schroom heldhaftig van zich afwierp en met prima reddingen de thuisploeg aan de leiding hield. Shanon David Carmelia claimde na dik 20 minuten een strafschop toen de mee opgekomen verdediger struikelde binnen de Heemskerkse zestien. Dat appèl werd toen nog weggewuifd door scheidsrechter Dröge. In de slotfase voor rust kon de arbiter niet anders dan naar de stip wijzen in het voordeel van IJsselmeervogels toen Jerrold van den Eeckhout, Bryan Burgerhout op dezelfde plek onregelmentair tot stoppen dwong. De 31 jarige Van Dijk voorkwam ook toen op overtuigende wijze de gelijkmaker door de strafschop van Oktay Ozturk tegen te houden.

Na rust kwam de equipe van Plug nog beter uit de verf. De voor Van den Eeckhout ingebrachte Jordi Tiktak bleek een gouden greep van de trainer, want Tiktak verdubbelde de Heemskerkse voorsprong na technisch knap voorbereidend werk van Milo Cremers, 2-0. De thuisploeg voetbalde IJsselmeervogels zelfs bij vlagen van de mat met serieuze mogelijkheden voor Eelke de Graaf, Lars Boekel en later Jurjen Dikker. Daarvoor leek de equipe van trainer Van der Heide nog in de markt voor de aansluiting, met name via Hanne Hagary, maar Van Dijk vertolkte deze wedstrijd een uitermate belangrijke rol. Naarmate de tijd verstreek leek de overtuiging bij de bezoekers weg te ebben om terug in de wedstrijd te komen. De bal tegen de paal in blessuretijd, van de anders zo bepalende Ali Akla, was daar een treffend voorbeeld van. ODIN’59 blijft met 10 punten na 4 wedstrijden op doelsaldo aan kop van de Zaterdag Derde Divisie terwijl IJsselmeervogels naar de 14e plek op de nog jonge ranglijst duikelde.

Komende zaterdag 10-9-2016 wacht de uitwedstrijd: Ons Boso Sneek-ODIN'59.

Basis ODIN’59
Barry van Dijk (K), Milo Cremers, Denzel Meijer, Ron Scheffer@, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Stefan Seijs, Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek, Nick Burger, Van Eeckhout

Basis IJsselmeervogels: Schaap (K), Carmelia, Hovestad, De Graaf, Nejmi, Özturk, Akla, Hagary, Burgerhout, van Hussen@, Hollart.
  nabeschouwing met beide trainers
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!