ODIN’59 loopt tegen eerste competitienederlaag van het seizoen aan

ODIN’59 loopt tegen eerste competitienederlaag van het seizoen aan

ONS Boso Sneek 1

1 - 0

ODIN 59 1

Iloba Achuna
4'
Frits Dantuma
27'
Gustavo van der Veen
Fabian Stevens (schot)
49'
Iloba Achuna
50'
Angelo Zimmerman
Ale de Boer
64'
Yume Ramos
Renco van Eeken
73'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

Datum

10 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Serik, D.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

ODIN’59, voor dit weekend koploper, heeft zijn eerste wedstrijd van dit seizoen uit tegen ONS BOSO SNEEK (hiervoor op de 9e plek) verloren. Een wedstrijd die eigenlijk niet verloren had moeten worden. Door deze nederlaag is ODIN’59 koploper af en duikelt naar de 3e plek op de ranglijst van de 3e Divisie. ONS Boso Sneek was niet echt beter. Sterker nog: ODIN’59 was vaak de bovenliggende partij in deze wedstrijd maar de acties misten te vaak scherpte en rendement.

Het leek erop dat ODIN’59 na een gemiste strafschop in de 3e minuut zich als het ware in slaap liet sussen door de tegenstander en de warmte, waardoor het na rust onnodig achter kwam te staan en achteraf gezien dat niet meer te boven kwam.

Als de schijn niet bedriegt, kan er gesteld worden dat ODIN’59 voor niemand bang hoeft te zijn in deze Derde Divisie. Je zult je echter elke wedstrijd moeten opladen en in wedstrijden moeten scoren. “Een kadootje moet je meteen uitpakken want je krijgt er niet zoveel”, merkte een ODIN’59supporter op tijdens de thee. Hij duidde op de gemiste strafschop van Jim Hulleman. Jim kreeg al in de derde minuut van de wedstrijd de gelegenheid om ODIN’59 op voorsprong te knallen.

1e Helft
De in de eerste helft goed op dreef zijnde Cerilio Cijntje werd door Sneekverdediger Iloba Achuna onderuit gehaald en scheidsrechter Serik wees terecht naar de penaltystip.
De blonde ODINmiddenvelder Jim Hulleman schoot echter de pingel te zacht in de rechter benedenhoek waardoor Sneekkeeper Bas van Wegen de bal relatief gemakkelijk uit deze hoek kon keren.
Voor deze strafschop had Eelke de Graaf al kunnen soren na een mooie voorzet van de opgekomen linksback Jordi Tiktak. De ODINspits leek te schrikken van dit kansje, was uit balans en miste. Na de strafschop werd ONS Sneek ook gevaarlijk en ODIN’59 moest uitkijken dat het niet hetzelfde overkwam als de IJsselmeervogels vorig weekend in Heemskerk, namelijk het terecht komen in een soort voetbaldip na een gemiste strafschop.

Zowel Sneek als ODIN’59 kregen wat kansjes. Een mooie volley van gelegenheidsspits Ale de Boer miste uiteindelijk voor de thuisclub doel en Cerilio Cijntje speelde zijn mandekker mooi uit maar zijn daaropvolgend schot was wel mooi maar onvoldoende doeltreffend.
ODIN’59 leek deze middag minder geconcentreerd dan de vorige 4 competitiewedstrijden en vooral de passie ontbrak. Een voorbeeld hiervan leek een schot hoog over van de vandaag weer op het middenveld opererende Ron Scheffer. De Heemskerkers wonnen daarentegen wel vaak de persoonlijke duels, maar een groot talent als rechtsbuiten Nigel Hardenberg levert (nog) te weinig gewonnen acties, goede voorzetten of scorend vermogen op. Spits Eelke de Graaf werkte hard in dienst van het team maar er zal meer progressie moeten ontstaan in de samenwerking van de ODINvoorhoede om de doelpuntenproductie op te voeren.

Een mooie ODINaanval opgestart bij keeper Barry van Dijk, via Ron Scheffer diep gespeeld naar de opgekomen rechtsback Lars Boekel strandde in schoonheid door een slechte voorzet voor het Sneker doel. Dat gebeurde vandaag te vaak. De op links opduikende middenvelder Ron Scheffer miste nog een goede kans voor het Sneeker doel na een dieptepass van rechtsbuiten Hardenberg.

ODIN’59 linksbuiten Cerilio Cijntje was voor rust in goede doen maar het ontbrak aan befaamde steekpasses van Jim Hulleman of andere ODINmiddenvelders om bijvoorbeeld Cijntje alleen voor de keeper te zetten.
De eerste helft verzandde het duel te vaak in een gezapig schouwspel.

Een drinkpauze paste wel goed in het eerste bedrijf en in de wedstrijd maar de pauze in de 2e helft was eigenlijk overbodig. Het was toen al koeler geworden in de namiddag en het kwam ODIN’59 slecht uit in die fase van de wedstrijd doordat de snelheid er nog meer uitgehaald werd.

2e Helft
Na de thee kreeg ODINspits de Graaf meteen een kans, maar hij kwam net niet bij de bal. Er onstond nu in deze fase van de wedstrijd een klein offensief van de Noordhollanders. Het was echter ONS Sneek dat in de 48e minuut van een snelle counter gebruik maakte en mede door een fout op het middenveld scoorde Sneekspeler Fabian Stevens als een duivel uit een doosje voor de thuisclub: 1-0. 

De meegereisde ODINsupporters hoopten erop dat de Geelblauwen nu wakker geschud waren maar ODIN’59 bleef te reactief voetballen en traag opereren. Een veel te zwak ingeschoten schot van Jeffrey Kleijbroek was daar een voorbeeld van. ODINsupporters misten sowieso knallers (afstandschoten) uit de 2e lijn en ook (zelf)vertrouwen van de Geelblauwen was er niet. Na de eerste wissel speelde ODIN'59 beter, maar de Heemskerkers beloonden zich karig na goede aanvallen. Het werd wel wat beter maar niet efficient genoeg. Er volgden nog 2 wissels bij de Heemskerkers en het laatste kwartier ging ODIN va-banque spelen en de lange centrale verdediger Milo Cremers werd naar voren naast spits Eelke de Graaf geposteerd. De wisselspelers (Dikker voor Scheffer, Lenssen voor Cijntje) waren individueel niet slechter dan hun voorgangers maar de organisatie en veldbezetting van ODIN’59 was zoek en niet dusdanig om efficient te kunnen scoren. De anders zo effectieve ODINcounter bleef vandaag uit. Toch had de invallende middenvelder Erik Lensen 2 keer de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal dwarrelde reddeloos voorlangs het Sneeker doel.

Slotfase
In de 81e minuut had ODIN’59 nog een markant moment en hadden de Heemskerkers weer recht op een strafschop toen Milo Cremers in het strafschopgebied werd neergehaald door een Sneekverdediger. Net op dat moment van de overtreding keek scheidsrechter Selik de andere kant op en was er kennelijk ook geen samenwerking van toepassing van de scheidrechter met zijn vrouwelijke assistent-grensrechter of omgekeerd. De neergehaalde Cremers bleef protesterend op de grond achter in het Sneeker doelgebied. De ploeg uit Heemskerk kwam niet voor een gelijkspel naar Sneek vandaag maar zou achteraf content geweest zijn hiermee en had daardoor zijn ongeslagen status kunnen behouden.

Teveel spelers haalden echter niet hun gebruikelijke niveau en ondanks nog een mooi afstandschot van Jeffrey Kleijbroek dat gepareerd werd door de Sneekkeeper, liep de ploeg tegen een bittere en moeilijk te pruimen eerste nederlaag van dit seizoen aan: 1-0.

De talrijk meegereisde supporters hadden net als vorig seizoen gehoopt op een langere ongeslagen reeks in de strijd voor de 1e periodetitel.
Vorig seizoen kwam de eerste nederlaag voor de Heemskerkers later in de competitie (11e wedstrijd). Nu liepen de Noordhollanders na wedstrijd vijf tegen deze onnodige nederlaag aan en keerden de Geelblauwen gedesillusioneerd huiswaarts.

Komende zaterdag 17 september vindt de competitiewedstrijd
ODIN’59 - Jong Fc GRONINGEN in Heemskerk op sportpark Assumburg plaats.

Een nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Aanvang: 14.30 u. We zien U graag dan.
Tot dan!

Basiself ONS Boso Sneek
Bas van Wegen (K), Frits Dantuma (26. Gustavo van der Veen), Iloba Achuna (49. Angelo Zimmerman), Rein Werumeus Buning, Klaas de Vries, Fabian Stevens, Danny Kampstra, Renco van Eeken, Martijn Roosenburg, Ale de Boer@ (64. Yume Ramos), Curty Gonzales

Basiself ODIN’59
Barry van Dijk (K), Lars Boekel, Milo Cremers, Denzel Meijer, Jordi Tiktak,
Ron Scheffer@ (77. Jurjen Dikker), Jim Hulleman, Jeffrey Kleibroek, Nigel Hardenberg (54. Stefan Seijs), Eelke de Graaf, Cerilio Cijntje (73. Erik Lensen).



  Samenvatting met reactie Jim Hulleman door 251Online
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!