ODIN’59 is Jong FC Groningen de baas

ODIN’59 is Jong FC Groningen de baas

ODIN 59 1

3 - 0

Jong FC Groningen 1

17'
Roland Baas
25'
44'
Assist: Jordi Tiktak
58'
Michael Brey
Tim Waterink
58'
Gijs Jasper
Nicolò Pozzebon
77'
David Brown
Pier Veldman
91'

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

Datum

17 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Gast, T. de

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Een meest aanvallend Jong FC Groningen had een behoorlijke kluif aan het machtsvertoon van ODIN’59. Het sterke collectief van trainer Richard Plug creëerde aanzienlijk meer kansen dan de bezoekers en wist Jong FC Groningen daarbij het scoren te beletten. Na het 1-0 verloren duel tegen Ons Boso Sneek vorige week boekte ODIN’59 vandaag een verdiende dikke 3-0 zege op de gasten uit ’t hoge noorden. De maker van het eerste doelpunt, Cerilio Cijntje, werd uitgeroepen tot ‘Man van de Wedstrijd’.

Het verlies vorige week in Sneek zat trainer Richard Plug uiteraard niet lekker. De Heemskerkers revancheerden zich op eigen terrein in het treffen met Jong FC Groningen op fraaie wijze en wisten deze middag driemaal raak te schieten, terwijl er nog aardig wat kansen om zeep werden geholpen. De bezoekers waren de meest aanvallende ploeg, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg bij tijd en wijle op listige wijze het heft in handen nam door enkele malen zelfverzekerd tot scoren te komen.

Barry van Dijk behoedde ODIN’59 na dik 10 minuten voor een achterstand met kansen via eerst Ajdin Hrustic en later Jasper Gijs. Daarna kwam de thuisploeg er met vlagen goed uit, terwijl aanvoerder Ron Scheffer de rust bewaarde. Dat resulteerde in een zeer fraaie actie van Cerilio Cijntje die tot de openingstreffer leidde. Zijn snoeiharde inzet stuiterde via de lat ruim over de doellijn, maar belandde weer ’t veld in. Scheidsrechter De Gast twijfelde in eerste instantie, maar de assistent bevestigde dat de bal geheel over de doellijn was beland, waardoor ODIN’59 na 25 minuten aan de leiding ging.

Dik 10 minuten later had Jasper Gijs voor Jong FC Groningen de gelijkmaker op zijn slof, maar vond doelman Van Dijk op zijn weg, die vandaag weer een ijzersterke partij speelde. Via een zeer fraaie demarrage van Jordi Tiktak belandde de bal in de slotfase voor rust bij Eelke de Graaf, die hard in de korte hoek voor de 2-0 tekende. Dat was pas de eerste treffer van het seizoen voor de spits. De Graaf had enkele minuten daarna, in blessuretijd, nog een hele grote kans om de score op te voeren. Alleen voor doelman Peter van der Vlag verzuimde de spits echter om zijn kans te verzilveren. Ook Van Dijk liet een sterk staaltje van zijn kunnen zien door in de minuut daarna een prima vrije trap van Juninho Bacuna op fraaie wijze uit de kruising te stompen.

Jong FC Groningen trachtte ook na rust de aansluiting te vinden, nu via Michael Brey, maar weer was Van Dijk de baas. Met nog een dikke 25 minuten op de klok had De Graaf de wedstrijd in ’t slot moeten gooien. Zijn inzet vloog echter ruim over de lat bij keeper Van der Vlag. Ook de ingevallen Thom de Vries had de derde thuistreffer kunnen maken, alleen voor de goalie van de gasten. Heel veel druk van een getergd Jong FC Groningen bepaalde daarna het wedstrijdbeeld, waar de thuisploeg maar moeizaam onderuit kwam. Toch wist ODIN’59 de bezoekers de nekslag toe te dienen. De Graaf zelf kwam binnen de zestien niet tot een inzet en legde in de slotfase van de wedstrijd uitstekend af op de ingevallen Nigel Hardenberg, die op fraaie wijze de 3-0 aantekende. 

Basis ODIN’59: Van Dijk, Cremers, Meijer, Scheffer, De Graaf, Seijs, Boekel, Klijbroek, Tiktak, Hulleman, Cijntje

Basis Jong FC GroningenVan der Vlag, Bacuna, Van der Laan, Baas, Hrustic, Jasper, De Leeuw, Amakodo, Brey, Browne, Postma.

  Nabeschouwing door 251Online
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!