Joey Ravensbergen

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

15 oktober 2016 14:30

Huizinga, B.H.

Wat geruime tijd leek af te stevenen op een bloedeloze nul-nulwedstrijd werd uiteindelijk een onbevredigende 0-1 thuisnederlaag van ODIN’59 tegen Quick Boys. Behoudens een goed begin en voor en na rust genoeg kansen om een voorsprong te nemen op Quick Boys uit Katwijk, liet ODIN’59 zich verleiden tot een ietwat gezapige vertoning vooral na rust, waarin bleek dat je niet achter moet komen tegen deze Katwijkers. De op deze wedstrijd afgekomen voetballiefhebber had bij dit affiche meer amusementwaarde verdiend.

Vandaag wachtten de Geelblauwen, Quick Boys uit Katwijk dat thuis vorige week nog voor schut werd gezet door plaatsgenoot FC Rijnvogels. Laatstenoemde keerde met een 1-2 uitoverwinning verheugd huiswaarts. Dat leek positieve verwachtingen voor de wedstrijd van vandaag voor de thuisploeg te scheppen. Op de ranglijst stond ODIN’59 immers boven beide Katwijkse verenigingen (5e).

De wedstrijd
Nadat de Katwijkse kruitdamp van hun vuurwerk nagenoeg op Sportpark Assumburg was opgetrokken, begon ODIN’59 de eerste helft goed geconcentreerd aan de wedstrijd.
Afgezien dat de Geelblauwen, over de hele eerste helft genomen, meer kansen kregen dan Quick Boys leken beide teams tevreden te zijn met de dubbelblanke stand voor het consumeren van de geserveerde thee in de rust.

Het begin
Na 2 minuten zette rechtsbuiten Philippe den Hartog goed voor, maar de ODINachterhoede verdedigde ook goed uit. Daarna een goede combinatie van Thom de Vries en Jeffrey Klijbroek en laatstgenoemde schoot de bal net naast het doel van de Katwijkse keeper. De eerste echte grote mogelijkheid voor ODIN’59 kreeg Thom de Vries die zeer gemotiveerd was vanmiddag op Assumburg mede omdat hij vorig seizoen nog het blauw-zwart droeg bij de equipe uit Katwijk. Het schot van De Vries werd gepareerd door de Katwijkse goalie, Raymon Kuipers. Daarvoor was linksbuiten Stefan Seijs nog gevaarlijk na een voorzet van weer De Vries, maar de vlijtige ODINlinksbuiten kopte terug in plaats van hard op doel te richten.

Quick Boys
De snelle jongens uit Katwijk waren quick en jongensachtig maar konden ondanks dat ze bij vlagen wat langer balbezit hadden niet effectief omgaan met de kansen die ze creeerden. Zo zette op de rechter flank opererende Phillipe den Hartog mooi voor op Jordy Groot maar deze miste jammerlijk. De in de eerste helft goed draaiende en opkomende ODINrechtsback Lars Boekel stichtte voorin gevaar en na een half uur viel een eigenlijk bedoelde voorzet van hem van 30 meter bijna achter de Katwijkse keeper, die zich moest strekken en de bal tot corner tikte. Dat zou een sensatie geweest zijn! In de eerste helft bleek dat ODIN’59 teveel kansen nodig had om te scoren. ODIN’59 liep bij counters van de tegenstander te zeer terug en Jim Hulleman kreeg nog geel van  scheidsrechter Huizinga, na een licht vergrijp.

2e Helft
Na de thee ontstond er een klein ODIN-offensief. De Katwijkse goalie tikte de bal naast na een schot van Jim Hulleman. Toch kreeg Quick Boys de beste kans. Namelijk in de 52e minuut: toen nam Mohamad Mahmoed de bal in een keer mooi van zo’n 25 meter meteen op de wreef. Gelukkig voor ODIN’59 ging de bal over.
Bij de Heemskerkers werd een paar keer op het midden balverlies geleden en je voelt dat dit het zelfvertrouwen in het hele team niet ten goede komt. Ook was er onvoldoende durf en (zelf)vertrouwen om op het juiste moment uit te halen met een afstandschot uit de 2e lijn.

Door weer een fout nu voorin bij ODIN’59 (balverlies) kreeg Katwijker Jerghinio Sahadewsing een kans en moest keeper Barry van Dijk zich strekken. Pas in de 63e  minuut kwam ODIN-middenvelder Jeffrey Klijbroek tot een mooi afstandschot. Gelukkig voor keeper Kuipers ging het schot over.

Kansen
Aan beide kanten ontstonden kansen: Dennis van der Plas voor de bezoekers en Jim Hulleman voor ODIN’59.
Hulleman schoot vervolgens een verkregen vrije trap op zo'n 25 meter gekruld op de paal (71e minuut). Dit had meer verdiend! Na de druk van ODIN’59 viel echter het doelpunt aan de andere kant. Na wederom balverlies op het middenveld van ODIN'59 scoorde Quick Boys uit het niets middels een pass van Jerghinio Sahadewsing op Max van Steen: 0-1. Keeper Barry van Dijk was razend.

Met nog ruim een kwartier te gaan zette ODIN’59 druk. De vraag achteraf ontstond: waarom wordt er nou niet zo gevoetbald en inzet getoond als na zo’n 0-1 achterstand?
Na driekwart wedstrijd kreeg de goed invallende en gevaarlijke Katwijker Mo El Osrouti nog een kans nadat Lars Boekel inmiddels minutenlang geblesseerd op de grasmat lag en de Snelle Boys toen gewoon doorspeelden. Niet bepaald sportief maar ja: wat zouden wij doen? In de 77e minuut wisselde ODIN’59 trainer Richard Plug dubbel maar de ingevallen spelers (Hardenberg voor Seijs en Erik Lenssen voor Thom de Vries ) waren wat te enthousiast, hetgeen (te) vaak resulteerde in (te) weinig overleg binnen de ODIN’59-gelederen.

Nadat de wedstrijd zo’n 6 minuten stil lag voor kramp van de niet meer zo Quicke Boy, Jerghinio Sahadewsing, was het ritme helemaal uit de wedstrijd.
Het blijft raar dat scheidsrechters zich dit laten aandoen, zo’n langdurige vertraging. Desondanks kwam er nog een kans op de 1-1 van ODIN’59 na een verre ingooi van Jim Hulleman, maar de ingevallen Cerilio Cijntje en de opgestoomde Denzel Meijer hinderden elkaar te zeer om effectief te kunnen inkoppen.

De in de eindfase naar voren opgestoomde Denzel Meijer kreeg in de 89e minuut nog een kansje maar zijn kopbal leverde niet meer dan een corner op. De wedstrijd was gespeeld. Toen Cerilio Cijntje in zijn enthousiasme na balverlies een overbodige overtreding maakte, zette de verder goed leidende scheidsrechter Huizinga het restant aan blessuretijd om in een definitief eindsignaal in plaats van een vrije trap voor de Katwijkers te geven. Deze verder sportieve wedstrijd eindigde daardoor in een nipte overwinning van 0-1 van het bezoekende team, dat daarvoor als dank, hand in hand hun meest trouwe Quick Boys supporters lieten delen in hun ietwat geflatteerde euforie.
Eindstand: 0-1.