Klaas Schotanus

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

5 november 2016 14:30

Gast, T. de

05-11-2016 HEEMSKERK- Er was voor het eerste van ODIN’59 maar één remedie om de pijn van de 6 opeenvolgende afgelopen nederlagen (oefenwedstrijden meegerekend) te verzachten: een overwinning op Harkemase Boys uit Friesland op deze 12e speeldag. Dat lukte niet helemaal voor de Geelblauwen. Het werd gelijk.

ODIN’59/Heemskerk en Harkemase Boys hebben de voetballiefhebbers op Sportpark Assumburg wel getrakteerd op een leuke en doelpuntrijke voetbalwedstrijd die werd gespeeld in een zeer hoog tempo en waarin uiteindelijk beide ploegen de punten moesten delen. Uitslag: 3-3 (rust: 2-1).

Hollandse omstandigheden
De regen kwam met bakken uit de hemel vlak voor en op vele momenten tijdens de eerste helft van deze aantrekkelijke wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter T. de Gast. ODIN’59 leek niet onder de indruk van de Hollandse buien en liet van meet af aan met offensief en mooi voetbal merken er geen (kunst)gras over te willen laten groeien. Harkemase Boys dat de vorige speeldag nog Rijnburgse Boys met 4-1 onder de voet liep, dreigde nu zelf door de Noordhollanders voetballend te worden overklast met voor rust de wind in de zeilen en ruggen van de Heemskerkse Geelblauwen.

1e Helft
Al na 5 minuten in de wedstijd plofte de bal op de lat via ODINspits Eelke de Graaf, in deze wedstrijd weer duidelijk aanwezig, na vorige speeldag afwezig te zijn geweest door een heftige griep. De Graaf probeerde in deze ‘een-twee’ met de lat nog tot 3 keer toe de bal in het Friese doel te werken maar de Harkemase goalie Erick Jansema gaf zich niet gewonnen. Hij gooide zich net zoveel keren voor de bal en pareerde ze alle 3. Een minuut later was het wel raak. Na een prachtige solo van Cerilio Cijntje vanaf de rechterflank zette deze na een mooie schaar even mooi aangesneden voor en middenvelder Jim Hulleman scoorde prachtig met de kop de 1-0. ODIN’59 bleef aanvallen en in de 10e minuut resulteerde dit bijna in het uitbouwen van de voorsprong na een prachtig afstandschot van middenvelder Jeffrey Klijbroek. Keeper Erick Jansema toonde zich klemvast. Daarvoor genoten de toeschouwers van een mooie rush en voorzet van Jordi Tiktak, die er vanmiddag weer veel zin in had. Een oogstrelend offensief van de thuisploeg in deze beginfase duidde op een mogelijke walk-over van de Geelblauwen, ware het niet dat een slordige terugspeelbal van de weer centraal achterin spelende Denzel Meijer door Ezra Schrijver van de Boys werd onderschept en efficient werd afgerond: 1-1. De vraag was hoe deze onverwachte tegenvaller door de thuisploeg verwerkt zou worden.

Deze afstraffende gelijkmaker leek als een bom bij de Geelblauwe brigade in te slaan en de offensieve bedoelingen van ODIN’59 leken hierdoor te worden afgezwakt. In minuut 24 werd echter een zeer mooie rush van de opgekomen linksback Jerrold van Eeckhout met een dito kopbal van spits Eelke de Graaf mooi afgerond: 2-1. Dat hierna de voorsprong door de thuisploeg niet vergroot werd was voor menig aanwezige voetballiefhebber een raadsel. Jammer was ook dat Ezra Schrijver van de Friese gasten niet meer aan dit voetbalfeest kon deelnemen en na een op het oog zware enkelblessure per brancard van het veld gedragen moest worden (27e minuut). De hardwerkende Jordi Tiktak bracht hierna spits De Graaf nog in een schietpositie maar De Graaf van Assumburg richtte dit keer veel te hoog. ODIN’59 wilde nog voor rust de voorsprong uitbouwen en dat had kunnen lukken via kansen van Cerilio Cijntje en een kopbal van verdediger Milo Cremers. Beide keren pareerde keeper Jansema nog net voor de Friezen. De regen aan kansen van ODIN werd vlak voor rust gecompleteerd met een mooi opgezette aanval van Ron Scheffer die Jim Hulleman slim inspeelde en laatstgenoemde kon de wedstrijd op slot gooien maar miste jammer genoeg voor de Friese goal. Rust: 2-1.

Tweede helft
Na de thee een minder op dreef zijnde ODIN’59 dan voor de rust maar wel een sterk, snel en zorgvuldig counterend Harkemase Boys dat meteen na de pause, weliswaar door gebrek aan Heemskerkse concentratie achterin, al in de 47e minuut via Robert Stelpstra wist te scoren: 2-2. Het zou niet bij deze ene Friese counter blijven. In de 56e minuut na snel de bal van achteruit naar voren te hebben gebracht weer een mooi afstandschot van de gasten, nu van Arton Musliu, maar gelukkig voor ODIN’59 belandde deze bal via de lat over het doel van keeper Barry van Dijk. De Harkemase middenvelder Oebele Schokker drukte niet lang daarna met een mooi schot af maar een eigen medespeler stond gelukkig voor de Heemskerkers in de lijn van dit schot. ODIN’59 wist in deze fase van de wedstrijd de bal niet lang genoeg in de ploeg te houden en er was niet veel dreiging voorin. Toch ontstond er bijna weer een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg, maar deze kans van Jim Hulleman werd jammerlijk door hem gemist. De ploeg van trainer Henk Herder uit Harkema bleef gevaarlijk counteren, maar in de 65e minuut was het toch raak voor ODIN’59. Na een voorzet via links door de opkomende Jerrol van Eeckhout en een kopbal van de inmiddels ingevallen Nigel Hardenberg op de paal kwam de bal bij Eelke de Graaf terecht die nu wel efficient afrondde: 3-2.
De ODIN’59 aanhang kon echter niet lang van deze hernieuwde voorsprong genieten want al 2 minuten later lag de 3-3 al in de touwen door opnieuw een doelpunt van Robert Stelpstra.
Zo gaf ODIN’59 tot 3 keer toe in deze wedstrijd een voorsprong uit handen.

Eindfase
De laatste 10 minuten werd door beide trainers gevuld met wissels en kon het publiek zich opmaken voor een bloedstollende finale waarin de eindzege nog beide kanten op kon vallen. De beste kans was in de 88e minuut voor de Harkemase Boys door een schot van Jarco van Hezel dat nog geblokt werd door de reddende en goed gepositioneerde ODINkeeper: Barry van Dijk. Er werd daarna in deze wedstrijd niet meer gescoord en de Friese ploeg en aanhang lieten merken blij te zijn met 1 punt winst en trakteerden elkaar op een applaus vanaf de tribune. ODIN’59 droop wat teleurgesteld af, zich realiserend dat het de wedstrijd voor rust met een ruime voorsprong op slot had kunnen en moeten gooien. Het kon niet tevreden zijn met het verlies van twee punten, maar ODIN’59 had wel weer na 5 wedstrijden (competitie en oefenduels) gescoord. En daar gaat het toch om in het voetbal: scoren.

Huidige stand
ODIN’59 blijft na deze wedstrijd en na twaalf wedstrijden op de 7e plek op de ranglijst staan met 17 punten. Ook Harkemase Boys blijft staan op dezelfde 17e en voorlaatste plaats op de ranglijst van de Derde Divisie A.

De volgende competitiewedstrijd is op 12-11-2016: Rijnburgse Boys-ODIN’59.
Aanvang: 14.30 u.
Locatie: Sportpark Middelmors Noordwijkerweg 49
2231 NJ Rijnsburg.

Scoreverloop: 7. Jim Hulleman 1-0, 12. Ezra Schrijver 1-1, 24. Eelke de Graaf 2-1, 48. Robert Spelstra 2-2, 71. Eelke de Graaf 3-2, 72. Robert Spelstra 3-3

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jordi Tiktak, Denzel Meijer, Milo Cremers, Jerrold van Eeckhout, Nick Burger (84. Jurjen Dikker), Jim Hulleman, Jeffrey Klijbroek (83. Stefan Seijs), Ron Scheffer (@), Cerilio Cijntje (68.Nigel Hardenberg), Eelke de Graaf

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (K), Björn Adams, Johnny de Vries (86. Klaas Schotanus),
Erich Jongeling, Bart de Groot, Oebele Schokker (@), Ezra Schrijver (30.Arton Musliu), Henny Bouius,
Robert Stelpstra, Matthijs Hardijk (83. Jorco van Hezel), Robin Huisman de Jong.