Hidde van der Veldt

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

10 december 2016 14:30

Koekoek, T.

Het eerste treffen deze competitie van de promovendi van vorig seizoen, Huizen en ODIN’59, is geëindigd in een onnodig verlies van de ploeg uit Heemskerk. In een matige maar wel spannende wedstrijd had ODIN’59 na de gelijkmaker voor rust de wedstrijd in de 53e minuut op slot kunnen gooien. Na een overtreding van Rudy Etwi op Jordi Tiktak binnen de zestien van Huizen kon ODIN middels een strafschop dichterbij de uitoverwinning komen.

ODINspits Eelke de Graaf liet echter deze mogelijkheid onbenut door de strafschop te zacht in te schieten waardoor Huizengoalie, Johan Verkerk, relatief gemakkelijk het schot kon keren. Na deze misser was het voor de thuisploeg een reden temeer om strijdvaardig naar een hogere versnelling te schakelen, hetgeen resulteerde in een 2-1 voorsprong van de gastheren door een doelpunt van Sam Doeve. Hij kon de bal onverwacht achter keeper Van Dijk lobben nadat door onfortuinlijk wegstompen van de bal door de Heemskerkse doelman de bal in de voeten van Doeve belandde.

Begin
ODIN begon niet goed genoeg aan de wedstrijd. Dat wil zeggen te weinig strijd en te slap vanaf de eerste seconde. Weliswaar kwam spits De Graaf al in de 1e minuut vervaarlijk in het Huizendoelgebied maar er zat te weinig overtuiging in zijn actie (omhaal) om echt gevaarlijk te worden. Nadat in de 9e minuut centrale verdediger Denzel Meijer zich in een persoonlijk duel (te) gemakkelijk liet wegduwen door spits Van Loen kon laatstgenoemde een rush inzetten vanaf zo’n 10 meter over de middenlijn richting ODINdoel om uiteindelijk gemakkelijk te scoren: 1-0. Meijer had dit alles kunnen vermijden door de bal eerder weg te werken, nu wilde hij het te mooi doen.
Scheidsrechter Koekoek liet in de beginfase van de wedstrijd veel toe en duwfouten bleken niet zwaar genoeg om af te fluiten maar grensrechter mw. Hoogendijk maakte het wel erg bont door 3 keer een bal aan haar kant voor uitbal te vlaggen, terwijl deze niet helemaal de zijlijn had(den) gepasseerd. “Het projectiel moet er toch helemaal overheen zijn”, scandeerde een Huizensupporter. Op dat gebied waren het de supporters van beide clubs het eens.

De gelijkmaker van ODIN’59 kwam uit de lucht vallen. Na een goed geplaatste corner van Ron Scheffer kon spits Eelke de Graaf in de 34e minuut hard inkoppen: 1-1. Een mooi doelpunt. ODIN kwam vervolgens beter in de wedstrijd en er waren mogelijkheden om voor rust afstand te nemen.
In de 35e minuut ontstond er een zeer goede kans voor Nigel Hardenberg na een fout van Rudy Etwi, maar het schot van de vlijtige rechtsbuiten was te zwak.

Rust
Na de thee weer hetzelfde: ODIN begon rustig en Huizen gretiger.
In de duels van de centrale verdedigers met spits Van Loen moest laatstgenoemde het vaak afleggen.
In de 53e minuut een juweel van een aanval: na een prachtpass van Nick Burger en een schijnbeweging van Jim Hulleman kwam de bal bij de opstomende linksback Jordi Tiktak maar deze werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Rudy Etwi. Strafschop! De daaropvolgende penalty werd dus gemist door spits Eelke de Graaf. Rudy Etwi werd nog getrakteerd op slechts geel.
Na een afstandschot van Huizen ook een schot van Jeffrey Klijbroek. De bal ging net naast. ODIN kwam beter in de wedstrijd, maar voorzetten van Hardenberg waren niet secuur genoeg.
In de 59e minuut bracht Huizentrainer Henk van de Pol meteen 2 verse wissels in.

Trainer Plug moest ook wisselen. De goed draaiende Jordi Tiktak werd in een duel op de knie geraakt, nu maar eens door Iry Etwi, die in het duel veel te laat was. Later toen het spel stil lag gaf scheidsrechter Koekoek alsnog de gele kaart aan Iry Etwi waar wellicht een andere kleur meer van toepassing was geweest.
Jerrold van den Eeckhout viel in voor Tiktak. Jordi Tiktak kon na de wedstrijd meteen voor onderzoek naar de eerste hulp.

Voorsprong thuisclub
Na een overtreding van de kennelijk getergde ingevallen Huizenaar Aron Klaassen op Nigel Hardenberg, die daarvoor geel kreeg, mocht ODIN een vrije trap nemen van referee Koekoek op zo’n 25 meter van de goal.
Het daaruit volgende schot van Klijbroek werd gepareerd door keeper Verkerk. In de 68e minuut kon door slecht verdedigen van ODIN’s rechterflankspeler Hardenberg sv Huizen te ver opkomen en na een schot stompte Barry van Dijk de bal voor de voeten van Sam Doeve die verassend over keeper Van Dijk heen lobte: 2-1.
Dat was tegen de verhouding in, maar ODIN’59 had niet tijdig afstand genomen door zelf te scoren.
Na dit doelpunt groeide Huizen in de wedstrijd.
De gevaarlijke ODIN-angel via de opkomende Jordy Tiktak was er dus uit.

Wissel
Na 75 minuten besliste trainer Plug al tot een omzetting. Uitblinker Ron Scheffer werd gewisseld en middenvelder Jurjen Dikker kwam erin. Ook werd verdediger Milo Cremers voorin geposteerd. Achterin bij ODIN werd het hierdoor kwetsbaarder en Huizen was gevaarlijk in de counter. Dat resulteerde in een snelle aanval van Huizen en een schot op de lat van Joey Papamelodias. Van Dijk zat er gelukkig voor ODIN nog net met een hand tussen. De kans in deze fase dat het 3-1 zou worden leek groter dan het maken van de 2-2 van ODIN’59, aangezien er vanaf de inbreng van de wissels vooral ‘kick en rush voetbal’ ontstond. Dit resulteerde wel in een aanval en een kans voor de van een blessure terugkomende Jurjen Dikker maar zijn schot ketste gelukkig voor Huizen via Leroy Oehlers af tot corner. Nigel Hardenberg draaide nog goed vanuit rechts naar binnen maar zijn schot met zijn minste been (links) was te zwak om keeper Johan Verkerk te verrassen.

Slot
Het bleef 2-1 en hiermee leed ODIN’59 een onnodige nederlaag tegen de hekkensluiter in deze Derde Divisie A
en bleef voor de 10e achtereenvolgende keer zonder overwinning. De komende speeldag, op 17-12-2016, is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop: ODIN’59-Capelle. Aanvang wedsttrijd: 14.30 u. op Sportpark Assumburg. Tot dan.

Scoreverloop: 9. Denny van Loen 1-0, 25. Eelke de Graaf 1-1, 69. Sam Doeve 2-1

Opstelling sv Huizen: Johan Verkerk (K), Sam Doeve (@), Rudy Etwi (60. Danny Benning), Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Wouter Vente, Arnoud van Toor (61. Aron Klaassen), Guido de Graaf, Iry Etwi (83. Hidde van der Veldt), Denny van Loen, Zakaria el Biyar

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Denzel Meijer, Milo Cremers, Jordi Tiktak (63. Jerrold van den Eeckhout), Ron Scheffer (@) (76. Jurjen Dikker), Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Stefan Seijs (46. Jim Hulleman), Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek, Nick Burger.