Olaf van der Sande (schot)

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

17 december 2016 14:30

Smit, N.B.

Het eerste van ODIN’59 heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop van het seizoen 2016-2017 in de derde divisie niet winnend kunnen afsluiten tegen het als voorlaatst geklasseerde vv Capelle uit Capelle aan de IJssel. Met een 0-3 uitoverwinning gingen de Zuidhollanders erg blij huiswaarts en hadden kennelijk deze triomf niet verwacht omdat ODIN’59 nog steeds de reputatie heeft een moeilijk te kloppen (thuis)ploeg te zijn. Het tegenovergestelde is echter het geval: de ploeg, die de laatste 11 wedstrijden niet heeft kunnen winnen, verkeert in een voetbalcrisis. Iedereen die ODIN’59 een warm hart toedraagt moet het daarmee doen in het tussenliggende Kerstreces tot de start van de volgende helft van de competitie, die weer aanvangt op 14 januari van het nieuwe jaar, 2017.

Blessures, etc.
ODIN’59 stond tot vandaag nog op de 14e en Capelle op de 17plek.
Deze voetbalmiddag werd de ODINtrainer Plug geconfronteerd met 9 afwezige spelers, die ziek, geblesseerd of met verlof waren: Dikker, Cremers, Willemse, Seijs, Burger (hele afgelopen week ziek geweest), Tiktak, Van den Eeckhout, De Vries en Koops.

Begin van de wedstrijd
Het veld leek door het dauwerige weer wat vochtig en dat resulteerde in het begin in uitglijden van spelers zoals van de Capelle aanvoerder Jami Jaliens die kortstondig behandeld moest worden. ODIN begon gemotiveerd maar ook nerveus aan de wedstrijd. Na 6 minuten dwong de ditmaal op linksback opererende Lars Boekel een vrije trap af genomen door aanvoerder Scheffer die echter te laag richtte. Vlak hierna werd er door Capelle gered op de doellijn na een corner van aanvoerder Scheffer. In de 9e minuut weer een blessure van Capelle. Nu was het Olaf van de Sande die behandeld moest worden. Deze blessure werd gezien als gevolg van een overtreding terwijl het een zuivere kopbal betrof van de vandaag als centrale verdediger fungerende Erik Lensen.

Capelle kwam na 10 minuten beter in de wedstrijd, maar dat resulteerde slechts in een mislukt schot van Bram de Bruin. Vlak daarna kreeg spits Eelke de Graaf een mooie kans voor de thuisploeg maar hij schoot al vanaf 30 meter, terwijl hij beter de afstand tot het Capelse doel had kunnen verkleinen. Het schot was nu te zwak. Na een kwartier kreeg Capelle een dot van een mogelijkheid na een dekkingsfout achterin bij ODIN maar Olaf van der Sande ging gelukkig voor de Heemskerkers te slordig met deze kans om. ODIN speelde vaak te onrustig en gehaast. De gasten waren gevaarlijk in de counter en even later werd de flukse oud-Feyenoorder Tim Vinken met nummer 11 op rechtsbuiten fungerend vanuit het Capelse middenveld diep gestuurd en liet de gelegenheids-linksback Lars Boekel als het ware stilstaan. Vervolgens miste de oud-prof Vinken deze kans doordat hij keeper Van Dijk op zijn weg vond. Er liepen teveel aanvallen van ODIN dood via bijvoorbeeld linksbuiten Cerilio Cijntje.

Moeilijk
Na een half uur werd het eigenlijk al duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden voor ODIN’59 maar Capelle kon ook niet overtuigen of scoren. Een mogelijke voorsprong had de Heemskerkers vertrouwen kunnen geven maar er werd te onrustig via achterhoedespelers Meijer en Tol opgebouwd om vervolgens voorin kansen te creëeren. Scheidsrechter Smit floot niet onder de maat maar zag vaak duwfouten tegen ODINspits De Graaf over het hoofd, hoewel hij wel floot voor wat (duw)foutjes jegens de bezoekers van onder andere centrale verdediger Denzel Meijer. In de 27e minuut volgde een joekel van een kopkans voor ODINspits Eelke de Graaf die de bal overkopte na een goede voorzet van aanvoerder Ron Scheffer. Daarna een dieptebal van Meijer op Boekel maar Lars was net te laat in de diepte vertrokken. Na een rush van Cijntje werd deze hardhandig afgestopt door een overtreding. Scheidsrechter Smit hield de kaarten hiervoor op zak.

0-1
Na ruim een half uur volgde een vrije trap van Capelle op zo’n 35 meter schuin voor keeper Van Dijk. Capelle-speler Quincy Oostrom schoot gekruld de bal richting de lange hoek. Niemand kwam er meer aan en de bal viel verrassend in diezelfde lange hoek links naast keeper Barry van Dijk: 0-1. Dat was een domper voor ODIN.

ODIN'59 ging op zoek naar de gelijkmaker. De goed spelende centrale verdediger Erik Lenssen speelde vaker spits De Graaf strak in en deze nam wel goed aan maar kon met moeite de bal vasthouden of een goed vervolg geven aan de opbouw met behulp van zijn maten. ODIN begon aan een offensiefje dat resulteerde in 3 corners vlak achter elkaar maar het leverde geen goals op. In de 37e minuut kreeg Capelle een onduidelijke vrije trap in een identieke situatie waaruit Oosterom eerder deze wedstrijd scoorde. Nu lukte het echter niet de bal achter Van Dijk te krijgen. De laatste 10 minuten van de eerste helft kregen de kwalificatie: “bedenkelijk niveau van beide kanten”. Wat bij ODIN’59 vooral opviel was de matige samenwerking van de 3 voorwaarsten om kansen te creëeren of om tot scoringskansen te komen.

Rust
ODIN begon het 2e bedrijf veelbelovend. Een aanval via Lars Boekel/De Graaf/Cijntje eindigde jammer genoeg in het Capelle-zijnet. In de 55e minuut toch een echte kans voor spits Eelke de Graaf maar met te weinig kracht gekopt om Capelle-keeper Bradly van der Meer te verschalken. Capelle begon al vroeg vertragend te voetballen (57e minuut). Doordat scheidsrechter Smit in die fase te laat ingreep, leidde dat even tot irritatie in het veld bij ODIN. Hulleman was bij een afstandsschot te gehaast. Er leek een machteloosheid bij de thuisclub te ontstaan. De spanning liep verder hoog op bij beide hoofdtrainers. In de 84e minuut dan weer een tegentreffer. De hele ODINachterhoede miste in eerste instantie een voorzet en via een diagonaal strak afstandschot van invaller Wilmer Kousemaker plofte de bal in de lange hoek: 0-2.

Inzet tot de laatste snik
Erik Lensen schoot aan de andere kant even later nog hoog over. Wat je de ploeg uit Heemskerk niet kunt verwijten is dat ze bleven knokken tot de laatste snik en seconde. Een mooi afstandschot van Lars Boekel werd door keeper Van der Meer fraai gepareerd. In minuut 71 weer eens een befaamde verre ingooi van Jim Hulleman naar De Graaf die doorkopte op Cijntje die in de draai bijna scoorde. ODIN'59 bleef knokken en een geplaatste schuiver van Lars Boekel werd tot corner getikt.

In de 91e minuut kopte nota bene de naar voren opgestoomde keeper Barry van Dijk op de lat.
ODIN moest zijn grote inzet ook nog bekopen met een derde tegendoelpunt. Dit keer schoot ver in de blessuretijd (in de 95e minuut) Olaf van der Sande in tweede instantie de bal naast keeper Van Dijk en zette zo in de allerlaatste seconde van deze wedstrijd een geflatteerde maar pijnlijke 0-3 nederlaag voor ODIN’59 op het scorebord.

2017
In het nieuwe jaar 2017 zal ODIN'59 op 14 januari de competitie weer hervatten met de uitwedstrijd
FC Rijnvogels - ODIN'59. De eerste thuiswedstrijd in Heemskerk zal plaatsvinden op 21-1-2017:
ODIN'59 - Scheveningen.

Mooie feestdagen!

De redactie van ODIN'59 wenst iedereen die de club een warm hart toedraagt een Gelukkig Kerstfeest
een Goede Jaarwisseling en een sportief en gezond 2017 toe.

Scoreverloop: 30. Quincy Oosterom 0-1, 84. Wilmer Kousemaker 0-2, 94. Olaf van der Sande 0-3.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Jeffrey Tol, Denzel Meijer, Ron Scheffer (@), Nigel Hardenberg (86. Stefan van Dijk), Eelke de Graaf, Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek (66. Nick Burger), Erik Lensen, Jim Hulleman, Cerillio Cijntje

Opstelling vv Capelle: Bradly van der Meer (K), Kai Fens, Jordao Pattinama (82. Dave van der Steen), Olaf van der Sande, Gertjan Rothman, Tim Vincken (90. Rutger de Bos), Quincy Oosterom, Sandin Avdic, Bram de Bruin, Stefan Dams (78. Wilmer Kousemaker), Jamie Jaliens (@).