86'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

28 januari 2017 15:00

Schaper, D.

ODIN’59 heeft ook de 21e competitiewedstrijd niet in winst weten om te zetten. In het verre Groningen werd de einduitslag 2-1 voor Jong FC Groningen. Het laatste half uur van de wedstrijd kwam ODIN’59 nog goed terug van een 2-0 achterstand door een doelpunt in de 60e minuut van de goed ingevallen Nigel Hardenberg. In de 85e minuut had ODIN’59 zich kunnen belonen voor het offensieve spel met een gelijkmaker door het benutten van een strafschop en met een slotoffensief van 11 tegen 10 spelers door een rode kaart voor de Groninger Amir Absalem. Jeffrey Klijbroek miste de penalty. Vervolgens bleef ODIN druk zetten tot en met de blessuretijd, maar het bleef bij: 2-1 (rust: 1-0).

Start
De wedstrijd begon later dan de geplande aanvangstijd. De eerste 10 minuten lieten de Groningers verzorgder voetbal zien. Vooral na combinatiespel wisten ze het spel beter te verplaatsen naar een medespeler waar de ruimte lag, hetgeen resulteerde in onder andere een vrije trap voor Groningen in de 7e minuut en een schot van aanvoerder Glenn Bijl, maar die schoot hoog over. ODIN’59 startte deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling met Thom de Vries en Eelke de Graaf voorin geposteerd. Dat betekende dat Groningen in de opbouw van achteruit 'een man meer situatie'  zocht. Die vonden ze ook en hun opbouw werd door de ODIN voorhoede en middenvelders niet altijd voldoende verstoord of verdedigd. De Geelhemden wonnen niet altijd de persoonlijke duels en dat vraagt dan om moeilijkheden. In een snel uitgevoerde aanval van Groningen ontstond een steekpass op de 19-jarige boomlange Groningenspits Tim Waterink, die in zijn duel met Denzel Meijer laatstgenoemde 'stil liet staan'  en oog in oog met keeper Barry van Dijk kwam. Waterink maakte geen fout en lobte handig over Barry van Dijk in de lange hoek: 1-0. De ODINgoalie pareerde na ongeveer 20 minuten voetbal nog een schot en zou nog een paar keer in deze 1e helft een 'sta in de weg' zijn voor Jong FC Groningen. Als ODIN dan eens doorbrak trok FC Groningen aan de noodrem, hetgeen resulteerde in gele kaarten voor Tim Waterink, Ajdin Hrustic en Jim de Leeuw.

Gelijkmaker?
In de 21e minuut dan bijna toch de gelijkmaker. Na een goede aanval van Milo Cremers op de hard werkende Jim Hulleman, scoorde laatstgenoemde bijna met een schot op het Groningse doel, maar Groningen-keeper Stefan van der Lei tikte de bal net naast. De daaropvolgende corner van aanvoerder Ron Scheffer bereikte net niet de kruin of het voorhoofd van de reeds geruime tijd droogstaande spits Eelke de Graaf. Verder dan een schot van Ron Scheffer dat naast belandde kwam ODIN niet. Vrije trappen van de Heemskerkers die trouwens nog niet zo lang geleden halve goals betekenden, zijn momenteel te onnauwkeurig. In de 25e minuut bijna de 2-0. Denzel Meijer stond aan de verkeerde kant achterin te dekken, maar gelukkig kon spits Waterink doelpunt nummer twee niet bijschrijven. ODIN’59 was behoudens de eerste tien minuten in de eerste helft zeker niet de mindere van Groningen maar creeerde te weinig echte kansen en was voorin onvoldoende balvast. Vlak voor de thee kreeg Groningenspits Waterink weer een kans nadat verdediger Denzel Meijer verkeerd gepositioneerd stond. De sympathieke ODINverdediger blesseerde zich ongelukkigerwijze hierdoor, maar kon toch kort daarop doorspelen.

Rust
De Geelhemden begonnen meteen fanatiek na de thee. Echter, na balverlies bij ODIN voorin ontstond er meteen een counter van Groningen maar de kopbal van spits Waterink ging naast. Vervolgens een schot van Yassine Zakir, maar Barry Van Dijk pareerde andermaal. Niet lang hierna een dubbele wissel bij ODIN’59: Jeffrey Klijbroek en Nigel Hardenberg werden voor Lars Boekel en Thom de Vries ingebracht. In de 55e minuut echter een fout vlak voor het strafschopgebied van ODIN’59 en Yassine Zakir pakte dit kadootje graag uit en schoot oog in oog met de vandaag in het rood gestoken keeper Barry van Dijk de bal hard tegen de touwen: 2-0. Hierna wisselde trainer Plug middenvelder Ron Scheffer voor Jurjen Dikker.

Een zich terugvechtend ODIN’59
Na de wissels meer snelheid in de ploeg en in de 60e minuut was het dan ook raak voor ODIN’59. Na een goede aanval vanaf de linkerkant legde Eelke de Graaf de bal goed terug op Nigel Hardenberg, die fraai de aansluitingstreffer scoorde: 2-1. Vijf minuten daarna brak de snelle rechtsbuiten Hardenberg andermaal door via de rechter zijkant en claimde een strafschop. Scheidrechter Schaper wuifde zijn protest echter weg. ODIN’59 moest geduld hebben want ze voelden dat er nog kansen zouden komen. De nu op linksbuiten spelende Denzel Meijer gaf nog gevaarlijk voor op de De Graaf, maar nog net niet met een doeltreffend eindresultaat! Ook de ingevallen Jeffrey Klijbroek schoot net naast met een afstandschot. ODIN zette druk en had in deze fase eigenlijk recht op de 2-2. Er volgde overigens nog een buitenspelgoal van Groninger Yassine Zakir. Denzel Meijer dwong ook nog een kans af door een fout achterin bij FC Groningen.

Rood
In de 83e minuut brak de snelle Nigel Hardenberg weer door en werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Groningenverdediger Amir Absalem. Scheidrechter Schaper trok meteen de rode kaart en Absalem kon inrukken. De scheidsrechter gaf na overleg met zijn assistent ook een strafschop. Zou ODIN’59 zich belonen met de 2-2? Neen! Jeffrey Klijbroek miste de penalty. Hij schoot naast. In de slotfase zette ODIN nog druk. Hardenberg kwam er weer goed langs maar werd neergehaald, nu door Jim de Leeuw, maar scheidsrechter Schaper vond kennelijk 2 strafschoppen teveel van het goede. Na een goed aangesneden voorzet van de na rust goed draaiende back Van den Eeckhout ontstond net geen doelpunt van Nigel Hardenberg. Ondanks de druk in de slotminuten kwam ODIN niet meer tot scoren. Een gelijkspel was voor de Heemskerkers rechtvaardiger geweest. Maar ja, dat zijn de voetbalwetten. Door het missen van deze strafschop kwam ODIN dit seizoen op reeds 4 gemiste strafschoppen te staan en het kwam hierdoor niet tot de cruciale wending in de wedstrijd(en). ODIN is niet de mindere van welke tegenstander dan ook in deze klasse maar slaat in vergelijking met vorig seizoen niet op de juiste momenten efficiënt toe en dat is essentieel wat betreft het maken van het verschil in deze Derde Divisie.

Scoreverloop: 12. Tim Waterink 1-0, 57. Yassine Zakir 2-0, 61. Nigel Hardenberg 2-1.

Opstelling Jong FC Groningen: Stefan van der Lei (K), Jim de Leeuw, Joel Amakado, Roland Baas, Amir Absalem, Glenn Bijl @ (60.Michael Brey), Gerald Postma, Robbert de Vos, Yassine Zakir, Tim Waterink (75. Gijs Jasper), Ajdin Hrustic (80.Tim Riksman).

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer @ (61. Jurjen Dikker), Eelke de Graaf, Thom de Vries (53. Nigel Hardenberg), Lars Boekel (53. Jeffrey Klijbroek), Nick Burger, Denzel Alonzo Meijer, Jerrold van den Eeckhout, Jim Hulleman.

Kaarten: Geel: 21.Tim Waterink, Ajdin Hrustic, 86. Jim de Leeuw (Jong FC Groningen). Rood: 83. Amir Absalem (Jong FC Groningen).