Assist: Ron Scheffer

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

4 februari 2017 14:30

Burg, P.N. van der

Na 14 wedstrijden achtereen droog gestaan te hebben was daar eindelijk weer een dikverdiende overwinning voor ODIN’59. Het geloof in de ommekeer na zoveel antigeluk, blessureleed en schijnbaar onvermogen hield gedurende een lange periode heldhaftig stand en kwam in de confrontatie met ONS Boso Sneek uiteindelijk tot volle bloei. De 11 bezoekers uit Friesland gingen tegen 10 Heemkerkers met 4-1 ten onder op sportpark Assumburg. ODIN’59 trainer Richard Plug was na afloop ongelooflijk trots op zijn team. Eelke de Graaf vond deze middag 2 maal het net. ONS Boso Sneek Trainer Richard Karrenbelt baalde uiteraard, maar verklaarde na afloop dat de thuisploeg deze wedstrijd in alle facetten beter acteerde dan zijn selectie.

De eerste 7 wedstrijden van het seizoen leverde 5 overwinningen op voor ODIN’59. Het 5e duel in die reeks betekende de eerste nederlaag in de zaterdag derde divisie en de toenmalige opponent was ONS Boso Sneek dat op het Zuidersportpark met 1-0 wist te winnen van de ploeg van Plug. Daarna konden er 11 verloren wedstrijden de Heemskerkse boeken in en 3 gelijke spelen. ODIN’59 snakte dus in hoge mate naar een 3-punter. De wedstrijd tegen de Sneekers bleek daar uitermate geschikt voor want de gehavende Heemskerkers zegevierden met een prima overwinning op de ploeg van trainer Richard Karrenbelt. ODIN’59 blijft ondanks de zege als de nummer 16 vooralsnog op een nacompetitieplek staan. ONS Boso Sneek zakte door het verlies van plek 10 naar plek 11.

Er was wat ongeloof in de bovenkamer van Richard Plug na afloop van de wedstrijd.‘’Dit smaakt enorm goed’’. De penalty die er via Denzel Meijer onberispelijk inging was een keerpunt in het vertrouwen in eigen kunnen. Na 4 gemiste pingels lijkt dit uiterst noodzakelijk voor het verdere vervolg van de competitie. De wil om te winnen was deze middag groter dan de angst om te verliezen, want ook met 10 man kon ODIN’59 de 11 bezoekers uit Friesland de wil opleggen. Dat ONS Boso Sneek vorige week VVOG nog met 6-0 oppermachtig aan de kant schoof boeide de equipe van Plug geen enkel moment. ODIN’59 speelde haar eigen spel en legde de Friezen, ondanks een matig begin, het vuur aan de schenen.

Doordat Eelke de Graaf binnen de zestien werd neergelegd mocht Denzel Meijer al na een dik kwartier de openingstreffer noteren. Vanaf 11 meter wist hij keeper Bas van Wegen feilloos te passeren, 1-0. ODIN’59 bleef daarna de meest dreigende ploeg ondanks de enkele speldenprikken van ONS Boso Sneek. Want na een dikke twintig minuten en een kwartier daarna behoedde Barry van Dijk zijn ploeg voor de gelijkmaker bij de vrije trap van Yumé Ramos en later via Martijn Roosenburg. Aan de andere kant leek Nigel Hardenberg, die deze wedstrijd een basisplek was toebedeeld, bijna goed voor de 2-0, maar keeper Van Wegen stond in de weg. Vlak voor rust betekende een ongelukkige handsbal van Denzel Meijer de tweede gele kaart van de middag voor de ODIN’59 verdediger. Plug baalde dat de doelpuntenmaker de wedstrijd moest staken van scheidsrechter Van der Burg, maar hield vertrouwen in een goede afloop.

Dat vertrouwen werd niet beschaamd ondanks dat ODIN’59 vlak na rust wat slordiger en daarmee enigszins onrustiger overkwam. Die onrust verdween toen Milo Cremers door een stevig blok op de inzet van aanvoerder Ale de Boer de gelijkmaker voorkwam. Ook keeper Van Dijk voorkwam een tegentreffer op de inzet via Yumé Ramos, die vorige week voor ONS Boso Sneek  nog 3x trefzeker was. Een grote kans voor Ron Scheffer, weggestuurd door Hardenberg en alleen voor keeper Van Wegen, leek de 2-0 te betekenen, maar die viel pas enkele minuten later via het hoofd van Eelke de Graaf toen Jim Hulleman een uitstekende voorzet vlak buiten het doelgebied van de Friese opponent afleverde, 2-0. Tien minuten later wist Hardenberg zijn basisplaats in goud om te zetten met een fraaie treffer en alweer was Hulleman de man van de assist, 3-0. ODIN’59 kreeg met 10 man steeds meer kansen tegen de 11 uit Sneek. Aanvoerder Ron Scheffer schoot maar eens op de paal en de sterk ingevallen Stefan Seijs zag de bal na een fraaie inzet net naast rollen. In de eindfase was de tegentreffer via de ingevallen Rein Werumeus Buning slechts voor de statistieken, want wederom De Graaf bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-1.

Basis ODIN’59Van Dijk, Meijer, Scheffer, Cremers, De Graaf, Klijbroek, Tiktak, Boekel, Dikker, Hulleman, Hardenberg.

Basis ONS Boso Sneek: Van der Veen, De Boer, Dantuma, Achuna, Ramos, De Vries, Van Wegen, Van Eeken, Roosenburg, Kampstra, Zimmerman.