Goed spelend ODIN’59 delft toch onderspit tegen Rijnsburgse Boys: 2-4

Goed spelend ODIN’59 delft toch onderspit tegen Rijnsburgse Boys: 2-4

ODIN 59 1

2 - 4

Rijnsburgse Boys 1

Milo Cremers (kopbal)
8'
10'
Wesley Goeman (penalty)
43'
Joël Tillema (schot)
48'
Assist: Jim Hulleman
61'
Hidde Prijs
Max Hudepohl
75'
Jorn van Lunteren (afstandschot)
78'
Giovialli Serbony
Donny Verdam
86'
Joost Leonard (intikker)
90'
Joost Leonard
Martijn Tjon-A Njoek

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

Datum

22 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Bronsvoort, W.H.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

In de 4e wedstrijd voor het slot van de competitie heeft ODIN’59 de winst afgelopen zaterdag bij de bezoekende club, Rijnsburgse Boys, moeten laten. Het werd een geflatteerde 2-4 overwinning voor de bezoekers, die ODIN’59 op een nederlaag trakteerden die voor de thuisploeg achteraf gezien meer dan onnodig was en daardoor extra zuur. Nadat vlak na rust  de 2-2 werd gemaakt liet ODIN na de vele kansen te benutten. Rijnsburgse Boys deed dat wel aan de andere kant van het veld en het werd 2-4, dezelfde cijfers als in de heenwedstrijd november vorig jaar maar wel in een heel ander soort wedstrijd.
Eindstand: 2-4 (rust:1-2).


In het treffen van ODIN’59 tegen Rijnsburgse Boys heeft een bij vlagen uitstekend spelend ODIN zaterdag de winst bij de gasten uit Rijnsburg moeten laten. Na een gelijkopgaande eerste helft met een beter ODIN was de thuisploeg na rust zeker de bovenliggende partij en hadden de Geelhemden dit ook in doelpunten moeten en kunnen uitdrukken. Als er een wedstrijd in deze competitie gewonnen had kunnen worden, was het deze wel tegen Rijnsburgse Boys. Nadat de Heemskerkers vroeg in de wedstrijd de leiding namen na een kopbal van Milo Cremers viel snel daarna onnodig de gelijkmaker na een verkeerde charge achterin bij ODIN op Joost Leonard en volgde er een strafschop voor de gasten genomen door de Rijnsburger Wesley Goeman, die de penalty onberispelijk naast keeper Barry van Dijk schoot en na 9 minuten daardoor de stand weer gelijk trok (1-1).

Hierna ontstonden verschillende kansen zoals voor de vandaag voorin geposteerde en goed draaiende aanvoerder Ron Scheffer die na goed voorzetten van linksback Jerrold van den Eeckhout zijn schot gepareerd zag worden door keeper Wesley de Ruiter van de Uien. ODIN’59 vocht als (gele) leeuwen en dat resulteerde in een overwicht en kansen voor onder andere Jim Hulleman en Jurjen Dikker. Rijnsburgse Boys kreeg via Jeffrey Jongeneelen nog een mogelijkheid na goed terugkoppen van Joost Leonard, maar keeper Barry van Dijk pareerde prima. De wedstrijd was sportief en onder goede leiding van de uitstekende referee Bronsvoort die echter wel een duidelijke gele kaart op zak hield voor Hidde Prijs na een overtreding op Jeffrey Klijbroek. Laatsgenoemde revancheerde zich bijna met een goede vrije trap maar die ging rakelings over het doel van goalie De Ruiter. Op een belangrijk moment, vlak voor rust (43e minuut) wisten de bezoekers toch de leiding te nemen: via Jongeneelen en een rebound van keeper Van Dijk maakte Joël Tillema de 1-2.  Aanvoerder Scheffer kreeg nog een grote kans in de extra tijd van de eerste helft maar hij lobde over, terwijl Jeffrey Klijbroek goed mee was gelopen.

Rust
Na de thee een furieus aanvallend ODIN’59 dat meteen de 2-2 in 47e minuut aantekende door een fraai doelpunt van de na rust goed ingevallen Nigel Hardenberg en na mooi aangeven van Jim Hulleman. In de 50e minuut deed Rijnsburg zeker wat terug. Er ontstond 2 keer een scrimmage voor het ODIN-doel en de tweede keer ‘vergat’ Giovialli Serbony voor ‘de Uien’ te scoren.

Paal
Ook Hidde Prijs liet het na voor de bezoekers weer de leiding te nemen. Nigel Hardenberg werd aan andere kant van het veld ook echt gevaarlijk en na een mooie aanval schoot hij in de 58e minuut in een bijna niet te missen kans de bal op de paal. In de 62 minuut stuurde trainer Mulder van Rijnsburg 2 nieuwe krachten de wei in. Toch kreeg ODIN in de persoon van weer Hardenberg nog een zeer goede mogelijkeid. Tegen de verhouding in wist Rijnburgse Boys echter in de 74e minuut door de dekselse Jorn van Lunteren weer de leiding te nemen: 2-3.

Va-banque
Nadat ODIN va-banque ging spelen met de naar voren gesommeeerde verdediger Milo Cremers en de aanvallers Nigel Hardenberg en de ook inmiddels ingevallen Thom de Vries bleek de organisatie achterin weg en scoorde Joost Leonard weliswaar fraai maar ook helemaal vrijstaand de 2-4.

ODIN’59 had vandaag veel gegeven en ook meer verdiend maar het bleef uiteindelijk met nul punten achter in Heemskerk. Eindstand: 2-4. 

Scoreverloop:
7. Milo Cremers 1-0,  8. Wesley Goeman 1-1 (strafschop), 42. Joël Tillema 1-2, 48. Nigel Hardenberg 2-2, 74. Jorn van Lunteren 2-3, 85. Joost Leonard 2-4.

Scheidsrechter: Dhr. Wim Bronsvoort (Deventer).
Assistent scheidsrechters: Dhr. L. Van Zanten en R.P.A.M. Huijben.

Opstelling ODIN'59:
Barry van Dijk (K), Milo Cremers, Ron Scheffer © (71. Thom de Vries), Jurjen Dikker, Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse, Nick Burger (83. Stefan Seijs), Denzel Meijer, Jerrold van den Eeckhout (46. Nigel Hardenberg) & Jim Hulleman

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Wesley de Ruiter (K), Jorn van Lunteren, Joost Leonard (89. Martijn Tjon –A Njoek), Jeffrey Jongeneelen, Giovalli Serbony (77. Donny Verdam), Wesley Goeman ©, Dirk Jan van den Oever, Marsies Artien, Hidde Prijs (61. Max Hudepohl) & Joël Tillema.

Volgende competitiewedstrijd:
DVS ’33 Ermelo-ODIN’59 op 29-04-17. Aanvang: 15.00 uur.


  Fotoalbum door Hans Willemse

   Nabeschouwing met trainers Pieter Mulders en Richard Plug
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!