Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

29 april 2017 15:00

Ruperti, C.

-Ermelo, zaterdag 29 april 2017-

Het eerste van ODIN’59 heeft slechts 1 punt na een gelijkspel uit tegen DVS’33 Ermelo mee naar huis genomen. ODIN verloor 2 punten in plaats dat het er 2 won. De geelblauwen hebben de punten hard nodig om zich uit de gevaren- of degradatiezone van de Derde Divisie A te spelen. Jim Hulleman nam de openingstreffer al na 22 seconden voor zijn rekening na goed voorbereidend werk van Lars Boekel, wellicht de snelste treffer ooit in de geschiedenis van het eerste van ODIN’59 en in zijn bestaan. In de 16e minuut trok Kay Valda de stand gelijk en scoorde zijn 8e treffer van dit seizoen. Eindstand: 1-1.

Wat een bliksemstart!
Na 22 seconden was het al raak en wel voor ODIN’59. Na een zeer mooie aanval via het centrale duo Denzel Meijer-Milo Cremers werd de aanval voortgezet door Jurjen Dikker en Lars Boekel waarna laatstgenoemde prachtig voorzette op Jim Hulleman, die met een fraaie volley de 1-0 scoorde. In ieder geval wellicht het snelste competitiedoelpunt van ODIN’59 ooit?! Toch zette ODIN de beginfase hierna onzeker voort maar waarom eigenlijk? Door een foute bal van Meijer, balverlies van Hardenberg en een in het begin te onzekere Dikker kwamen de gasten onnodig in de problemen. Behoudens een goede actie en vervolgens een onderschepte voorzet van Nigel Hardenberg door keeper Daan Huiskamp wist DVS’33 de regie over te nemen en begonnen zij aan een tegenoffensief. De gastheren konden te gemakkelijk van achteruit opbouwen om vervolgens via de snelle Benjamin Roemeon te versnellen. ODIN was in deze fase te huiverig om meer vooruit te spelen en de duels voorin of in het midden ver van de goal bij keeper Barry van Dijk, te winnen. Het devies “achter dicht timmeren en proberen voor de tweede keer te scoren (profiteren van de fouten achterin bij DVS)”, kwam onvoldoende van de grond.

Was dit de snelste goal ooit voor ODIN'59? We hebben de klok er maar even bijgezet.

Gelijkmaker
Na een kwartier spelen mocht ODIN’59 een corner nemen en die hoekschop was de verdienste van Hardenberg maar de hoekschop werd niet goed genomen, waardoor de Ermeloërs bij balovername snel wisten te counteren via de linkerkant. Rechtsback Lars Boekel kon niet meer onderscheppen en na de rebound op een DVS-schot van ODINkeeper Barry van Dijk kon Kay Velda zijn 8e treffer van dit seizoen bijschrijven: 1-1.  ODIN was het eerste kwartier de betere ploeg maar het stond wel gelijk: 1-1.

Open wedstrijd
In de 19e minuut ontstond nog een mogelijkheid voor Nigel Hardenberg na een goede steekpass van middenvelder Klijbroek. Een minuut later stichtte DVS’er Frank Heus gevaar door een schot op het doel van ODIN’59. Er ontstond een leuke, open wedstrijd even later gevolgd door een goede counter van de Heemskerkers maar die smoorde door een matig vervolg van Hulleman. Maurice de Ruiter begon aan een avontuurlijke rush maar had zijn vizier, gelukkig voor ODIN, niet op scherp. DVS’33 kon nog gevaarlijk worden door een vrije trap gegeven door de voortreffelijk fluitende scheidsrechter Ruperti en veroorzaakt door Jurjen Dikker op zo’n 20 meter van het ODINdoel, maar de bal ging over en Maurice de Ruiter vond daarna nog een keer ODIN-keeper Barry van Dijk op zijn weg bij een te lage lob. Aan de andere kant kwam de opgestoomde rechtsback Lars Boekel tot een mooi schot maar keeper Daan Huiskamp kon deze pareren.

ODIN was gevaarlijk met lange ballen op spits Hardenberg en een efficiënte actie op zijn mandekker had dodelijk voor doelman Huiskamp kunnen worden. Vlak voor rust (44e minuut) had ODIN in de persoon van diezelfde Hardenberg met een voorsprong kunnen gaan rusten doordat een verdediger en de keeper van Ermelo elkaar ondersteboven liepen en de bal via Hardenberg tegen de paal achter rolde. Hierbij werd Nigel geraakt door de keeper. Penalty? Neen, scheidrechter Ruperti negeerde deze overtreding. Beide ploegen gingen aan de thee na een schot voorlangs van linksback Roald de Vries.

Na de rust kwam het niet meer tot doelpunten. Een grote kans voor ODIN ontstond na terugkoppen van Cremers maar Meijer schoot eerst op de keeper en vervolgens miste Hulleman de kans op een voorsprong. Dikker schoot na een mooie pass van Scheffer net naast. Het werd een leuke pot voetbal. Doordat ODIN deze kansen niet wist te benutten bleef het een wedstrijd van 2 ploegen die allebei konden winnen. In de slotfase ging DVS in de fout met een foute terugspeelbal waar alweer Hardenberg nog van had kunnen profiteren maar hij passeerde niet buitenom. Ook ontstond nog een 5 tegen 2 overtal-situatie van ODIN die beter uitgespeeld had kunnen en moeten worden maar Klijbroek besloot tot een schot dat geen doel trof. Het bleef bij een verdeling van de punten waar geen van de ploegen veel profijt van had. Voor DVS’33 leverde het weinig op voor de strijd om de 3e periodetitel en het had ook te weinig rendement voor ODIN om zich te distantiëren van de degradatiezone in de Derde Divisie.

Scoreverloop: 1. Jim Hulleman 0-1, 16. Kay Valda 1-1.

Arbitrale trio: Scheidsrechter: dhr. C. Ruperti. Assistent scheidsrechters: Dhr. T Krijt en dhr. M.W.J. Ribbink.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 6-5-2017, VVOG-ODIN’59. Aanvang: 14.30 u.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp (K), Jorran van Santen (40. Haico Epe), Basil Camara, Kay Velda, Coen Vloedgraven, Hayri Pinarci, Frank Heus (68. Lars van Wetering), Maurice de Ruiter @ (81. Deniz Sahbaz), Roemeon Benjamin, Roald de Vries, Mohammed Alhaydar

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Lars Boekel (77. Jordi Tiktak), Denzel Meijer, Milo Cremers, Jerrold van den Eeckhout, Nick Burger (71. Thom de Vries), Jim Hulleman, Ron Scheffer @, Jeffrey Klijbroek, Jurjen Dikker (82. Erik Lensen), Nigel Hardenberg.