Nigel Hardenberg (afstandschot)
89'

30 augustus 2016 20:15

Leo van Dokkum

ODIN’59 heeft in een nuttige en leuke oefenwedstrijd dinsdag 30 augustus de overwinning tegen Hoofdklasser AVV Swift in Heemskerk weten te houden. Eindstand: 4-2 (rust: 2-1).
De Geelblauwen namen hiermee tot op zekere hoogte revanche op de uitnederlaag aan het eind van vorig seizoen toen beide clubs nog in de Hoofdklasse A vertoefden en Swift de overwinning in Amsterdam kon houden. ODIN’59 werd zoals bekend ondanks deze uitnederlaag de laatste competitiewedstrijd toch kampioen van de Hoofdklasse A.

ODIN’59 begon zeker goed en gretig aan deze oefenwedstrijd en scoorde al vroeg in de wedstrijd (3e minuut) na een mooie combinatie van rechtsbuiten Nigel Hardenberg en middenvelder Erik Lensen. Laatstgenoemde scoorde de openingstreffer door een schot. Swiftkeeper Dennie van der Giezen werd verrast: 1-0.

Kort daarna hadden de Heemskerkers de voorsprong al kunnen uitbouwen maar een kogel van Stefan van Dijk werd door de Amsterdamse goalie gepareerd. Van der Giezen werd ook nog op de proef gesteld door onder andere de vanavond goed op dreef zijnde Erik Lensen. In de 11e minuut werd een mooie ODINaanval opgezet via Jurjen Dikker en Nigel Hardenberg richting Stefan Seijs die op de linksbuitenpositie spelvreugde liet zien en steeds beter terugkomt van een schorsing ontstaan in de uitwedstrijd tegen Swift van vorig seizoen. Seijs legde de bal af terwijl zelf schieten wellicht een betere keuze was geweest.

Er werd leuk gevoetbald op deze zomeravond op Sportpark Assumburg!

In de 17e minuut was het weer raak voor de Geelblauwen: na een mooi ingedraaide voorzet van de mee naar voren gekomen rechtsback Jeffrey Tol scoorde Jurjen Dikker fraai met het hoofd: 2-0.

Daarna was er een periode dat Swift kon counteren en ODIN’59 de tegenstander te ver liet opkomen. Er was een overtreding van ODINkeeper Mike van Vliet voor nodig om de Amsterdammers van de aansluitingstreffer af te houden. De goed leidende scheidsrechter Leo van Dokkum floot terecht voor een pingel. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten en Swift kwam daardoor in de 18e minuut terug op 2-1. ODIN voorzag deze eerste helft van mooie aanvallen, maar het een en ander leidde ook tot balverlies onder andere op de rechterflank. Het had ook bij rust gelijk kunnen staan maar Swift liet kansen liggen.

Na de thee werden bij ODIN’59 4 wissels toegepast. De volgende spelers kwamen erin: Denzel Meijer (centraal achterin), Mart Willemse (linksback), Niels Jager (midden) en Margel Muzo (rechtsbuiten). De snelle rechtsbuiten Margel Muzo heeft in de bekerwedstrijd tegen Vitesse'22 van afgelopen zaterdag nog meer zelfvertrouwen gekregen en bracht diepte in het spel en voorzag de andere spitsen meermaals van afgemeten voorzetten. Niet lang na rust scoorde de vanavond meer in de as voetballende Cerilio Cijntje met een mooi afstandschot: 3-1. In de 66e minuut joeg, door slecht verdedigen van de thuisclub, de Swiftrechtsbuiten de bal in de rechter bovenhoek van keeper Mike van Vliet: 3-2. Mooie goal! Middenvelder Niels Jager kreeg vervolgens een niet te missen kans. Hij kwam vrij voor de Swiftkeeper maar die doorzag zijn beoogde lobje. Vlak voor tijd wist Nigel Hardenberg nog een doelpuntje mee te pikken door de Swiftopbouw te onderbreken en van ver buiten de zestien meter uit te halen met een afstandschot: 4-2. Uiteindelijk floot scheidrechter van Dokkum het laatste fluitsignaal.

Conclusie: een nuttige en leuke oefenpot. Swift speelt komende zaterdag voor de competitie in de Hoofdklasse A uit tegen Jodan Boys uit Leiden en ODIN’59 ontvangt thuis de Roodwitten uit Spakenburg: IJsselmeervogels. Komend voetbalweekend moet sowieso blijken hoe kwalitatief breed de ODIN’59-selectie is. ODIN 2 begint dan de eerste competitiewedstrijd en moet uit naar Ajax 2 amateurs en de staf zal met belangstelling volgen of de uitwedstrijd van vorig seizoen van het tweede (Ajax 2-ODIN 2: 1-5) komende zaterdag met (hetzelfde) succes kan worden geprolongeerd.

Basiself ODIN’59: Mike van Vliet (K), Jeffrey Tol, Tim Koops, Bryan Zwart, Jordi Tiktak, Erik Lensen, Stefan van Dijk, Cerilio Cijntje, Jurjen Dikker, Nigel Hardenberg en Stefan Seijs

Basiself AVV SWIFT: Dennie van der Giezen (K), Nik Gabel, Jorik Hollewand, Mathieu Cristianen, Tachay Langguth, Fabian Munsterman, Tobias Kuijenhoven, Fidel Yilmas, Lionel Frederik, Jaap Smeeing, Ron Rosenhart.